
Aš irgi turiu tą knygą apie duonos kepimą ir tikrai nesigailiu, nors pirkau iš Delonos parduotuvės, mokėjau 20 lt. Bet viskas ten labai aiškiai, paprastai parašyta, tikrai naudingų patarimų yra, viskas vienoje vietoje. Gi būna, kad pameni, jog kažkur kažką matei naudingo parašyta, bet internete ne visada gali atrasti, dingsta kartais. O čia viskas vietoje, atsiverti ir darai

QUOTE(Monstras @ 2011 05 04, 07:54)
Pabandžiau vakar duoną kepti iš Malsenos siūlomų pirkti gatavų mišinių "Mišinys juodai duonai". Na supyliau 0,5kg miltų, 0,41l vandens ir mielių 6gr. pagal receptą jų. Kepiau pagrindine programa. Kepaliukas toks plonas gavosi. Nors turbūt skaitosi normaliai iškepė. Duona skani, taip visai neblogai turbūt gavosi...



pardon už prastas nuotraukas - fotografavau su telefonu...



pardon už prastas nuotraukas - fotografavau su telefonu...
Pastaruoju metu mano duona gaunasi tokia,kaip jusu antroje foto,tai tikrai nera tobulybe,nes kelis kartus pries tai duonyte buvo ideali



QUOTE(drugelis. @ 2011 05 04, 10:57)
Monstras, iš smalsumo klausiu - pas jus taip greit duona susivalgo, kad kepat vos ne kasdien?
Aš iškepu ir laukiu nesulaukiu, kada kitą galėsiu kepti, bet kepaliuko mums užtenka visai savaitei... 


gal jūs labai didelius kepaliukus kepat?


QUOTE(ozkyte30 @ 2011 05 04, 15:34)
Pastaruoju metu mano duona gaunasi tokia,kaip jusu antroje foto,tai tikrai nera tobulybe,nes kelis kartus pries tai duonyte buvo ideali
O db iskyla graziai,bet po to sukrenta,todel gaunas ta issikisusi sonuose pluta
Nesuprantu kame reikalas,nes as vandens pilu 360 ml. dedu dar saulegrazu ir moliugu seklu,bei semenu ir mieliu sumazinau,nes duonkepes rekomendacijose randu,kad arba per skysta tesla arba per daug mieliu 



Pamėginkit su mažiau vandens

Aš kepdama iš tų mišinių tik iš n-ojo karto (kai nusipirkau ne juodos, o viso grūdo duonos mišinį) gavau išties gerą variantą


QUOTE(drugelis. @ 2011 05 04, 10:57)
Monstras, iš smalsumo klausiu - pas jus taip greit duona susivalgo, kad kepat vos ne kasdien?
Aš iškepu ir laukiu nesulaukiu, kada kitą galėsiu kepti, bet kepaliuko mums užtenka visai savaitei... 


Na dar dalį savo tėvams vis nuvežu, tai greičiau sueina. Čia viena visai tamsi duona neišėjo, tai šuniui sušėrė tėvai (tikiuosi), kita tamsi irgi nekokia buvo, tai sukepiau prie alaus - irgi greit susivalgė. O batonas dabar tai stovi kol kas... irgi reiks tėvams pusę nuvežt...
Šiaip sumuštinius reik valgyt, tai greičiau naudosis

Papildyta:
QUOTE(Monstras @ 2011 05 04, 10:03)
o dėl knygos tai kaip suprantu maximoj dabar 30% nuolaida knygom, tai jei kainuoja 25lt ji, tai kainuos 17,5Lt po nuolaidos... jei ji ten išvis bus joje, nes būna kad geresnes knygas išima iš lentynų kai ta jų akcija būna...
beje kaune hyper maximoj tai jos nėra, sakė jau nuo ryto pusę devynių čia visi klausinėja, bet jos jau nėra

Papildyta:
QUOTE(ozkyte30 @ 2011 05 04, 15:34)
Pastaruoju metu mano duona gaunasi tokia,kaip jusu antroje foto,tai tikrai nera tobulybe,nes kelis kartus pries tai duonyte buvo ideali
O db iskyla graziai,bet po to sukrenta,todel gaunas ta issikisusi sonuose pluta
Nesuprantu kame reikalas,nes as vandens pilu 360 ml. dedu dar saulegrazu ir moliugu seklu,bei semenu ir mieliu sumazinau,nes duonkepes rekomendacijose randu,kad arba per skysta tesla arba per daug mieliu 



pabandyti gal reikia pakeisti programą

dabar aš kepiau su pagrindine (nr.1) programa, gal tada reikia pabandyti kepti su rupios duonos programa (nr.3)?

QUOTE(Monstras @ 2011 05 04, 15:07)
pabandyti gal reikia pakeisti programą
dabar aš kepiau su pagrindine (nr.1) programa, gal tada reikia pabandyti kepti su rupios duonos programa (nr.3)?

dabar aš kepiau su pagrindine (nr.1) programa, gal tada reikia pabandyti kepti su rupios duonos programa (nr.3)?

Zinokit,as meginau ir su ta,ir su ta





QUOTE(Monstras @ 2011 05 04, 16:07)
pabandyti gal reikia pakeisti programą
dabar aš kepiau su pagrindine (nr.1) programa, gal tada reikia pabandyti kepti su rupios duonos programa (nr.3)?

dabar aš kepiau su pagrindine (nr.1) programa, gal tada reikia pabandyti kepti su rupios duonos programa (nr.3)?

Ir ant pakelio parašyta, kad reikia naudoti 3 programą

Vilniuje, bent Akropolyje, tai knygų prikrauta kiek tik reikia

QUOTE(Will @ 2011 05 04, 14:53)
gal jūs labai didelius kepaliukus kepat?
Mes irgi kepam labai dažnai, bet naminę duoną taip mėgstam, kad kartais ir vieną valgom
Pamėginkit su mažiau vandens
Aš kepdama iš tų mišinių tik iš n-ojo karto (kai nusipirkau ne juodos, o viso grūdo duonos mišinį) gavau išties gerą variantą
Iki tol po truputį mažinau vandenį, bet nepakankamai... geriausiai gavosi, kad pyliau 350 ml vandens ir 510 g miltų 


Pamėginkit su mažiau vandens

Aš kepdama iš tų mišinių tik iš n-ojo karto (kai nusipirkau ne juodos, o viso grūdo duonos mišinį) gavau išties gerą variantą


Nedidelius, tiesiog sumuštinius ne kasdien valgom, prie sriubų duonos nevalgom...
Dažniausiai vakarop su sviestuku ir kokiu ridikėliu - labai skanu, bet vistiek nesusivalgo taip greit, kaip norėtųsi

QUOTE(Monstras @ 2011 05 04, 07:54)
Pabandžiau vakar duoną kepti iš Malsenos siūlomų pirkti gatavų mišinių "Mišinys juodai duonai". Na supyliau 0,5kg miltų, 0,41l vandens ir mielių 6gr. pagal receptą jų. Kepiau pagrindine programa. Kepaliukas toks plonas gavosi. Nors turbūt skaitosi normaliai iškepė. Duona skani, taip visai neblogai turbūt gavosi...


Šita man irgi tokia gavosi, bet jau matėsi maišant, kad per daug skysčio. Bandysiu kitąkart su 350 ml. kaip čia rašė.
QUOTE(ozkyte30 @ 2011 05 04, 14:34)
Pastaruoju metu mano duona gaunasi tokia,kaip jusu antroje foto,tai tikrai nera tobulybe,nes kelis kartus pries tai duonyte buvo ideali
O db iskyla graziai,bet po to sukrenta,todel gaunas ta issikisusi sonuose pluta
Nesuprantu kame reikalas,nes as vandens pilu 360 ml. dedu dar saulegrazu ir moliugu seklu,bei semenu ir mieliu sumazinau,nes duonkepes rekomendacijose randu,kad arba per skysta tesla arba per daug mieliu 



Kai pradėjau kepti, viskas gaudavosi puikiai. Naudojau - Oetker mieles. Kai tik pakeičiau mieles - visi kepiniai smuko, jei sumažindavau mielių, neiškildavo pakankamai. Kažkur bloge paskaičiau, kad turėjo tą pačią bėdą ir susitvarkė vėl grįžus prie tų pačių mielių. Galvoju, pabandysiu. Ir tikra tiesa - vėl nereikia sukti galvos - dedu, kiek parašyta recepte ir rezultatas užtikrintai geras

QUOTE(Monstras @ 2011 05 04, 15:07)
O batonas dabar tai stovi kol kas... irgi reiks tėvams pusę nuvežt...
Šiaip sumuštinius reik valgyt, tai greičiau naudosis
Šiaip sumuštinius reik valgyt, tai greičiau naudosis

Aš nepavykusius ar užsilikusius batonus pjaustau riekelėm, džiovinu orkaitėj ir sumalu. Turiu puikių kvepiančių džiūvėsėlių

bisky ne temą, bet šį šeštadienį Prismoje viskam 20% nuolaida - http://prisma.lt/lt/
pirkit miltus ir šiaip viską
, nereikia net į Lenkiją važiuoti.... beje visai faina parduotuvė, man ten patinka...
pirkit miltus ir šiaip viską

Užminkiau batoniuką su raugu ir prieskoninėm žolelėm, žiūrėsim, kas gausis.... tikiuos iškils tešla

Sveikos 
Gal kas patars
Galvoju kepti duona rugine su raugu. Ir testi ta procesa kol nusibos
Galvoju ar verta isigyti duonkepe?
Nes as zadu duona sumaisyti su kombainu. ir supilt i skarda ir i orkaite. Procesas neatrodo skausmingas
Ar duonkepe kanors geriau padarytu. Nes kaip ne kaip tai dar vienas prietaisas namie.
Aciuuuu

Gal kas patars

Galvoju kepti duona rugine su raugu. Ir testi ta procesa kol nusibos

Galvoju ar verta isigyti duonkepe?
Nes as zadu duona sumaisyti su kombainu. ir supilt i skarda ir i orkaite. Procesas neatrodo skausmingas

Ar duonkepe kanors geriau padarytu. Nes kaip ne kaip tai dar vienas prietaisas namie.
Aciuuuu