Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

ou, tai galit pasiruošt mašalų baidymui, labai traukia šviesos visus zvimbiančius bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 10, 19:14)
ou, tai galit pasiruošt mašalų baidymui, labai traukia šviesos visus zvimbiančius  bigsmile.gif

Na, nieko nepadarysi, tamsoje juk nesedesi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 05 10, 18:47)
Na, nieko nepadarysi, tamsoje juk nesedesi  biggrin.gif

galiu pasidalint ir jau išbandytu būdu - tiesiog pačius šviestus išpurkšti insekticidais nuo uodų. Žymiai smagiau sėdėt bus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 10, 18:58)
galiu pasidalint ir jau išbandytu būdu - tiesiog pačius šviestus išpurkšti insekticidais nuo uodų. Žymiai smagiau sėdėt bus  bigsmile.gif


thumbup.gif Geras, niekaip nebūčiau sugalvojus. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 05 10, 17:18)
Augalu apsviesti nenoriu, man per siuolaikiska. 


Man augalu apsvietimas su siuolaikiskumu kaip tik kazkaip nesisieja. Palangoje parke daug kur apsvietimas kazkur i zeme ir akmenis sukistas, ir sukuria mistiska senovine nuotaika. Man atrodo, kad ir maza sklypeli vakare jis optiskai padidintu.

Rasau ir pati uzsimaniau tu zibintu g.gif . Tik kaip jis atrodytu prie siuolaikisko kotedzo, kai nei medziai, nei krumai, nei gelynai dar normaliai nesuauge. Mistikos nei kvapo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2011 05 11, 00:21)
Man augalu apsvietimas su siuolaikiskumu kaip tik kazkaip nesisieja. Palangoje parke daug kur apsvietimas

Bet apsviesta jau siais laikais irengtas, tiesa mirksiukas.gif o ir parko kazkaip kita funkcija, taip pailginamas buvimo jame laikas. Anksciau to nebudavo daroma, todel man toks apsvietimas atrodo netinkamas. Bet siaip cia mano tokia nuostata, jei kitam taip neatrodo, tai ir daro pagal savo. Pagaliau ir sklypas kitu gal didesnis, o su zibintuveliu siais laikas lakstyti, jei ko nors kitam gale prireiks, tai irgi kazkaip kvaila biggrin.gif Siaip faktas, kad ka bedarytum, vistiek neisvengsim siuolaikiniu elementu.

Vakare ribos aplamai isnyksta, tai apsvietimas nemanau, kad jas gali kazkaip praplesti, jei sklypas maziukas g.gif
Atsakyti
Mano sklypas 30 arų, tai su šviestuvais tikrai yra kur pasireikšt biggrin.gif
Jei viskas pavyks kaip planuoju, tai bus ir sieninių, ir lubinių, ir pastatomų šviestuvų. Specialiai augalų neplanuoju apšvietinėt, man tai irgi būtų "per šiuolaikiška", tačiau gėlynuose vienas kitas šviestuvas bus pamėtytas tarsi atsitiktinai.
Prie namo sienos planuoju sodint vijoklinę rožę (jau turiu nusipirkusi) ir laipiojančią hortenziją, tai tarp šių augalų bus po šviestuvą pakabinta wub.gif
Dar planuoju apšviesti namo kolonas iš apačios į viršų (šviestuvai turi būti grunte, ne ant pačių kolonų) ir balkonų lubas papuošt šviestuvais (arba sienas, dar bus matyt).
Taip pat dėl praktiškumo sumetimų bus apšviesta dalis kiemo palei įvažiavimą.
O ateityje, kai bus pavėsinė pastatyta, dar ir ją reikės apšviesti.
Tokia mano vizija, gal maždaug įsivaizduojat wink.gif
Dalį jos planuoju įgyvendinti jau šiais metais - ir smagu, ir baisu blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juma81: 11 gegužės 2011 - 08:34
na del raganiu nunykimo ziema, tai as nesutinku; pas mociute kaime vieni kaimynai tyrejo nerealiai didele ragane - visa didziule, per visa namo ilgi, veranda buvo apaugus ir visa vasara violetiniais ziedais zydejo - tikiu kad tokio monstro ten kaime nieks nei denge nei nupjaudinejo.

o as turiu tokia beda - reik sutvarkyti vandeni lauke, t.y. reik kazkokio ciaupo ar pan. sugalvojom pagrinda isdelioti mozaika ir akmens mases plytelyciu, bet visiska beda su paciu kranu; gal kas turit kokiu minciu, ar patys kaip nors graziai esate pasidare kranus lauke?
Papildyta:
QUOTE(aispra @ 2011 05 10, 23:21)
Man augalu apsvietimas su siuolaikiskumu kaip tik kazkaip nesisieja. Palangoje parke daug kur apsvietimas kazkur i zeme ir akmenis sukistas, ir sukuria mistiska senovine nuotaika. Man atrodo, kad ir maza sklypeli vakare jis optiskai padidintu.

Rasau ir pati uzsimaniau tu zibintu g.gif . Tik kaip jis atrodytu prie siuolaikisko kotedzo, kai nei medziai, nei krumai, nei gelynai dar normaliai nesuauge. Mistikos nei kvapo doh.gif


o Jus nedarykit paprastu siuolaikisku halogenu. Labai grazu manau butu i lauko sviestuviukus-narvelius (http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSnuTUkmpD-93EMco9R-zeVUlDKXQD2R4j6kbe7BdmxKZT7Dtc4Eszh1JVB) ikabinkit po lempele. O jei koki pasisedejima planuojat, tai i tuos sviestuviukus galima po zvake istatyti ir bus ir apsviesta, ir grazu, ir senobiska:)
p.s. mano mociute pasakojo, kad seniau per sventes kiemus tokiom zvakem ir apsviesdavo:)
Atsakyti
Man irgi graziausia soda apsviesti zvakemis wub.gif
Zinoma, kasdienai nelabai iseis, bet "pasisedejimams" tai labai patinka. Tik as jokiu specialiu gaubtu tam neturiu - sunaudoju visokias likusias ar sendaikciuose pirktas storo stiklo stiklines biggrin.gif Taip pat sunaudoju visu metu zvakiu likucius.

Is anksciau pasiulytu baltaziedziu krumu issirinkau lanksva. Na be galo grazi ji man wub.gif ir tokia ne visai maza pavyko nusipirkti - aplipus pumpuriukais, tai manau pavyks ir pasigrozeti siais metais man.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo polfast: 11 gegužės 2011 - 09:54
Ikejoj prieš kelis metus pirkau žvakidę stikliniu gaubtu. Dar kažkur pirkau juodo metalo pastatomą 'kablį'. Tai reikalui esant galima pasikabint ant namo sienoj esančio kablio arba pasistatyt ant terasos. Tiesa, dar kažkur mačiau įbedamus į dirvą kablius gėlių vazonėliams, bet galima naudot ir lauko žvakidei.

Polfast, o kur pirkai lanksvą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 11 gegužės 2011 - 10:53
Sveikos smile.gif Tema įdomi. Nežinau, į kokį stilių "stalčiuką" derėtų dėti mano sodelį, bet vienas kitas kampelis gal ir turės užuominų į tai, kas patikrinta laiko (t.y. klasika).
Susipažinimui: kuklus pavasaris naujame mano augalyne, kurį sukurpiau praėjusios vasaros pabaigoje - rudenį:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 11, 11:14)
Polfast, o kur pirkai lanksvą?


Botanikos sode. Kauno.

Gal kuri turit minciu, kur butu galima gauti baltai zydincia robinija? Taip primena pavasarius Preiloje, tai noreciau pasisodint, bet nerandu. Mes tai jas akacijom vadinom, bet ziuriu, kad cia baisiai neteisinga. Gal pas kuria kieme atzalas leidzia ir galetu perleisti kokia viena rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo polfast: 11 gegužės 2011 - 13:00