Įkraunama...
Įkraunama...

Stapelija

Ir vėl aš neišmanau blush2.gif Huernija ir stapelija ne tas pats? g.gif Pas mane gal bent keturių rūšių plenciukai yra iš visur prigrobti, tai iš tikrųjų labai skiriasi briaunuotumu ir spygliuotumu. Žydėjo kol kas tik ta mažais tamsiais varpeliais, o kitų davėjai įvairių žiedų žadėjo.
Atsakyti
Turiu stapelija pasidauginusi iš draugės (pas ją šiltame įstiklintame balkone žydėdavo ir smirdėdavo lotuliukas.gif kiekvienais metais) jau kokius 3 metus. Iš rainų bordinių. Praeitais metais visą vasarą augino pumpurus, bet jie pasiekę 3-4 mm dydį nudžiūdavo verysad.gif Kiek žinau stapelijos mėgsta šilumą. Gal jos ir pritrūko, nes laikiau atviram balkone, įstiklinto neturiu.
Atsakyti
Na, kad ir smirdalė doh.gif , vistik aš jos labai norėčiau lotuliukas.gif
Jei kas galit šakelę atlaužti, būčiau labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
Galiu atlaužti abiejų biggrin.gif

Huernijos (ji dažniausiai parduodama stapelijos vardu) kvapas labai silpnas, jaučiamas tik prikišus nosį arti žiedo, stapelijos - stipresnis, bet jei patalpa nėra uždara, nesijaučia.
Atsakyti

Tai būtų puiku, kaip galima būtų susitarti Laumike bigsmile.gif
Atsakyti
Smirda smirda, paauglė kai buvau pas draugę buvo. Žiedai labai man gražūs, bet jau vien dėl kvapo aš jų nenorėjau...
Atsakyti
"Smirdalių" yra visokių, ne tik stapelijos ir huernijos. Beje, pastarosios neturi stipraus kvapo. Arba bent jau maniškė nesmirdi.
Galiu atžalų duoti Stapelia grandiflora, Stapelia variegata. Vasaros pabaigoj gal ir huernijų (prie mano kaktusų foto žiedas yra) vaikų bus, nes dabar dar mažytė, nesinorėtų skabyt.
Jei kam reikia, asmenines žinutes parašykit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LadyStar @ 2006 03 02, 20:31)
"Smirdalių" yra visokių, ne tik stapelijos ir huernijos. Beje, pastarosios neturi stipraus kvapo. Arba bent jau maniškė nesmirdi.
Galiu atžalų duoti Stapelia grandiflora, Stapelia variegata. Vasaros pabaigoj gal ir huernijų (prie mano kaktusų foto žiedas yra) vaikų bus, nes dabar dar mažytė, nesinorėtų skabyt.
Jei kam reikia, asmenines žinutes parašykit  smile.gif

Labai norėčiau "nesmirdalių", bet aš Vilniuj, taip toli negaliu važiuoti cray.gif cry.gif .
Atsakyti
QUOTE(VUL @ 2006 03 03, 10:24)
Labai norėčiau "nesmirdalių", bet aš Vilniuj, taip toli negaliu važiuoti cray.gif  cry.gif .

Nemirdinti Huernia pas mane dar nedidukė, visą žiemą pražydėjo daikykloje, bet pakėlus dangtį, jokios smarvės nepajusdavau,o juk vietos ten tikrai mažai, turėjo kaip tvokstelti dvokas bigsmile.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif bigsmile.gif
Taigi, huernijos gal tik vasaros pabaigoj vaikučių galėsiu padalint. Iki to laiko, gal ką dėl Kauno sugalvosi drinks_cheers.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(LadyStar @ 2006 03 03, 11:43)
Nemirdinti Huernia pas mane dar nedidukė, visą žiemą pražydėjo daikykloje, bet pakėlus dangtį, jokios smarvės nepajusdavau,o juk vietos ten tikrai mažai, turėjo kaip tvokstelti dvokas  bigsmile.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  bigsmile.gif
Taigi, huernijos gal tik vasaros pabaigoj vaikučių galėsiu padalint. Iki to laiko, gal ką dėl Kauno sugalvosi  drinks_cheers.gif  rolleyes.gif

Tikiuosi drinks_cheers.gif .
Atsakyti
QUOTE(emcia @ 2006 02 27, 18:51)
Tą kurią turiu- žydinčią mažais varpeliais, tai jokio kvapo neskleidžia.
Na, o ši raibais žiedukais, tai jau tikrai kvepia lotuliukas.gif , bet kaip gražu...
Daugintis kaip manau turėtų nesunkiai, tiesiog nulauži ataugėlią ir pasodini.
Tai gal kas gali pasiūlyti?  blush2.gif

nors ir paveluotai pamaciau bet ir as labai labai noreciau stapeliju... blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasavei @ 2006 06 05, 07:46)

o kokiam mieste randies? ax.gif
Atsakyti