Įkraunama...
Įkraunama...

kaip susitaupyti, jei gyvenimas neverčia

QUOTE(Muse @ 2011 05 05, 13:42)

swoon.gif Ir ji cia dar nemokancia taupyt vaidina doh.gif

biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 05 gegužės 2011 - 14:16
Ne, nu as taupau. Bet tu pinigu tai paimti negaliu, jie senatvei. O is ko remonta pasidaryt smile.gif
Atsakyti
Na, kalbant apie ilgalaikes investicijas... Pas mus du nuomojami butai vaikams yra (kiekvienai po viena 4u.gif ). Kolkas paskoliniai. Bet nuoma padengia imokas bankui (tfu tfu tfu). Buvo metas, kai nepadengdavo (buvo laaabai sunku), bet dabar viskas grizta i vezes. Tikimes geriausio.
Pensijai ruosiames "normaliai", kaip tikri lietuviai.. niekaip. Su mintim,kad reik datempti iki tos pensijos. O aš užkietėjus optimistė tikiu,kad ir pas mus ateis normalūs pensininkų laikai. Ir keliausim po svietą sukriošę ir su pampersais ant užpakalių. biggrin.gif
Atsakyti
Oi, as manau, kad pencijos mums nematyt valdiskos smile.gif, todel pati ruosiuos.
Svarstem ir mes apie buto pirkima/nuomojima. Bet kazkaip nesiryzom. Miegamajame rajone nenorim, o centre nuomai nelabai ipirkom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muse: 05 gegužės 2011 - 14:43
Pensijai yra nekilnojamasis turtas. Jei bus šakės, tfū tfū pvz. apaksiu ir negalėsiu versti (nes šiaip tuo planuoju, jei viskas ok, iki mirties užsiimt), tai susikraustysim į sodybą, parduosim keturių kambarių butą, butą Palangoj, ir gyvensim iš tų pinigų... Šiaip senatvėj sodyba manau yra visai gerai.

taupyti pinigais tokiam tolimam laikotarpiui bent man ir nerealu, ir neatrodo labai protinga, būna infliacijų, būna visko... būna numiršti pensijos nesulaukęs (kas su mano sveikatėle tiesą sakant gal ir nebūtų labai keista)...
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2011 05 05, 15:42)
Oi, as manau, kad pencijos mums nematyt valdiskos smile.gif, todel pati ruosiuos.

Kažkaip vis atrodo toli toli viskas.. Kartais apsidairai aplinkui ir atrodo, kad užtektų tik to, kad būnant pensijoj vaikai nuo sprando nuliptų ir užtektų visko. Tai ir būtų tokia idėja. Pasirūpinti vaikais, kad pats taptum laisvas. Pasirūpint gyvenamuoju plotu, mokslais. Pagrindas yra.. g.gif
Papildyta:
QUOTE(stripulis @ 2011 05 05, 16:06)
būna numiršti pensijos nesulaukęs (kas su mano sveikatėle tiesą sakant gal ir nebūtų labai keista)...

Kur tu čia dabar susiruošei?? lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(stripulis @ 2011 05 05, 16:06)
Pensijai yra nekilnojamasis turtas.

Sutinku. Mano galva galvoja taip pat. Su pinigais visko gali būti, o butas, kad ir kaip apši.. nuomininkų-liks. Remontukas ir prašom gyventi. Arba parduoti ir pirkti kažką savo skoniui. Aišku, tai kol neįves nekilnojamojo turto mokesčio
Atsakyti
Niu gerai. Reiks ir man pasiziuret NT smile.gif

O draudimu jokiu neturit? Nu jei netycia kas, neduok D... As vis apie savo vyra pagalvoju, laksto su masina ten po pasauli, pavarges vairuoja ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2011 05 05, 16:18)
Niu gerai. Reiks ir man pasiziuret NT smile.gif

Įsitempėm į sektą.
Papildyta:
QUOTE(Muse @ 2011 05 05, 16:18)
O draudimu jokiu neturit? Nu jei netycia kas, neduok D... As vis apie savo vyra pagalvoju, laksto su masina ten po pasauli, pavarges vairuoja ir t.t.

Uj nzn. Skaiciavau, skaiciavau..Ilgai svarsciau, nes norejau kazka pradet daryt ateiciai. Tos ismokos.. nu nors verk. Mano galva nepasimoka. Bent jau tas draudimas, kuri as studijavau. Be to, turint paskolas nebenorejau saves toliau smaukt. Jau ir taip kaip kareiviai paskola nesam kas menesi, o jei dar privalai det i draudima.. Nu nebenorejau. Bet turiu pasakyti, kad treti metai kaip dedu kaip laikrodukas. Ne vieno praleisto dejimo. Be to, nepatiko tos firmeles mokesciai, rizikos ir kt. Kazkaip nesuinteresuota as ju islaikyti išvis. Viską susumavau ir geriausias variantas atrode lengvai pasiekiami pinigai banke. Nori dedi-nori ne. Reikia-per 2 minutes turi rankose.
Atsakyti
as irgi jei tureciau galimybe siai dienai pirkciau NT vietoje to kad kazkur deciau, kad ir vaiku mokslams, jei bus striuka parduosiu zemes lopineli ir isleisiu mokslan negu kad desiu dabar kas men... siaip turejom sodybele- soduka, pardavem, nes buvo per toli vaziuot. nuo namu 90km, tai gaudavos kad jei nenuvaziuoji ilgiau tai nuvaziuoji tik dirbt, zole iki keliu, viska tvarkyk... zodziu o mums kazkaip nesinorejo vaziuot ir art... ateity matysim gal rasim kazka arciau, siai dienai nera galimybes tokiems pirkiniams. teikem prioriteta namu remontui, darem is pagrindu tai kainavo kainavo blink.gif bet man irgi namie reikia kad butu jauku ir gera... siai dienai jau namie mazai ko truksta... apie lauka nekalbu doh.gif
o pensija nezinau ar irgi tikiuos kad kazkaip viskas bus gerai ir nieko nedarau biggrin.gif galvoju panasiai kad gal turesiu koki NT iki to laiko gal ka nezinau bet man dar labai norisi pagyvent sia diena nu ir negaliu as turedama kokius 10.000 juos paskutinius kist kojine- pensijai ir nenusipirkt kazko ko siandien noriu.. na turiu omeny auto ar kelione ar remonta....
del draudimu, esam visi apsidraude nuo nelaimingu atsitikimu. nusistatem tam tikra suma , pagal kuria paskaiciuoja mokesti ir moki 1k/metus. mokestis nedidelis ir man tai kol kas tinka. ar kas luztu ar kokia avarija ar ka esi apsidraudes, namai taip pat drausti nes nu o maza ka doh.gif o nuo kaupiamojo susilaikiau juolabiau kad paklausiau draugiu kurios sako moku o ka daryt nutrauksiu dabar mus nuostolis jau tiek sumokejau reik moket toliau , bet jaucias kaip papuole i tokia situacija kur kelio atgal nera, ai galvoju nu ka gyvenu su minti kad ateity gyvensiu dar geriau ir viskas tik geres biggrin.gif
Atsakyti
Na, as paskaiciavau siandien, kad mes per metus uzdirbom 16% palukanu, investuodami i vaiku mokslus. Mokam kas menesi, bet palyginus nedaug, tai netrukdo kitiems tikslams -namo remontui, kelionems... Nors siemet mes jei padarysim viska, ka planuojam su namo rekonstrukcija, pirtim ir t.t. tai liksim su 0 santaupu, ir visko nepabaigsim -tai reiskia dar koki pora ateinanciu metu visus pinigus kisim i tai.

NT pirksim gal, kai MB versla koki gerai isuks smile.gif
Atsakyti
Pastebėjau tokį dalyką.. Moterims be galo svarbus saugumo jausmas. O ypač turinčioms vaikų. Man vis kaip kokiai pelei noris į urvelį tempt, tempt.. biggrin.gif Savo vyresnėlei turiu madą pirkti rūbus ir batus ateičiai. O vdūk ko reikės staigiai, o pinigų nėra? Aišku, ne per daugiausiai, bet turiu padėjus keletą ale džinsiukų, pėdkelnių. Tas pats ir su maistu. Kruopu, kruopu.. Mėnesį galima vien jomis misti. Tas pats ir su pinigais. Mokesčiai sumokėti po mėnesį į priekį. Gal čia kokia liga??? laugh.gif
Esu girdėjus, kad ne kvaili didmiesčių pensininkai parduoda butus ir kraustosi į mažesnius miestelius ar kaimus su lopinėliu žemės. Ten pragyvent pigiau, mokesčiai mažesni, o pensija koks skirtumas kur gaut?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shoko: 05 gegužės 2011 - 18:51
zinokit tas kaupimas cia sovietmecio laiku palikimas biggrin.gif as tais laikais dar seima nesirupinau tai neturiu tokio iprocio biggrin.gif perku vaikams rubus sezonui o maisto atsargu niekad neperku po kelis vnt , dezute ryziu pasiimu kai baigiasi ir pan smile.gif o vat vyresnes moterys : mama, anyta ir kt nu turi iproti laikyti, o gal prireiks , pirkti o gal kada reiks... cia gal kad anksciau nieko nebuvo biggrin.gif kazkaip as pastebiu akd kartais gyvenu tik sia diena o gal reiktu sakyt siuo menesiu aisku tikiuosi kad ateityje viskas bus gerai visada biggrin.gif bet pedkelniu ar batu i ateiti neturiu biggrin.gif vaikai rubu turi mazdaug 4 men nesiojimui pagal sezona... spali, lapkriti pirksim ko tada reiks
Atsakyti