Įkraunama...
Įkraunama...

kaip susitaupyti, jei gyvenimas neverčia

QUOTE(Šaltmėtė @ 2011 05 16, 20:38)
nu ne  biggrin.gif  nepildžiau. Nežinau kur ir kaip ir apie ką  ax.gif

Matai kokia cray.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 05 16, 21:44)
Matai kokia  cray.gif

tai nesiūlei gi biggrin.gif
jau per vėlu? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2011 05 16, 20:47)
tai nesiūlei gi  biggrin.gif
jau per vėlu? bigsmile.gif

visiems siuliau tongue.gif
aciu Dievui per velu, jau snd darba turejau priduot (ko nepadariau blush2.gif )
Atsakyti
Sveikos,

As nebutinai galvoju apie privacia, tiesiog sita mano darbo kieme smile.gif. Kad patogu man butu, ziuriu. Nes neturesiu galimybiu 3 vaikus turedama vezioti juos i skirtingus miesto galus. Dirbti teks ir po keliu metu dar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2011 05 17, 08:43)
Sveikos,

As nebutinai galvoju apie privacia, tiesiog sita mano darbo kieme smile.gif. Kad patogu man butu, ziuriu. Nes neturesiu galimybiu 3 vaikus turedama vezioti juos i skirtingus miesto galus. Dirbti teks ir po keliu metu dar smile.gif

Į mokykla, kurią dabar lanko dukra, skersai per visą kauną pervaziuoti reikia nuo mūsų namų. Bet buvusio mano darbo kieme. Birželį dukrą užrašiau, nes "prie darbo", o spalį darbą pakeičiau ax.gif

Apie Vilniaus mokyklas nežinau nieko. Bet šiaip tai su pradinėm mes abiem vaikam nepataikėm. Bėda ta, kad pagal mano ir vyro "filosofoją" mokslas yra vaiko ir mokyklos reikalas, mes ten kišamės labai mažai, kai jau mokykla pradeda reikalauti įsikišimo.
Sūnaus mokykla buvo prasta, bet pirmoji mokytoja thumbup.gif , tai vadovavausi principu, kad pradinėse mokytoja svarbiau, nei pati mokykla. Principas iš esmės teisingas ir mokytoja buvo tikrai gera. Tik kai po 2 klasės mūsų mokytoja išėjo į metodininkes, tada jai gavom tokią, kokia buvo likusi doh.gif Va apie tai buvom nepagalvoję doh.gif Iš esmės vaiką išgelbėjo tie du metai ir labai atsakinga grupės mokytoja.
Dukrą vedam į kaip ir geresnę mokyklą. Ten dirba pagal atskirą metodiką, plius mokesčiai papildomi nemaži atsijoja kažkiek tuos, kurie ten vaikus veda. Nieko bloga pasakyti negaliu apie pačią mokyklą. Tik problema, kad mūsų filosofija "mokslas yra vaiko ir mokyklos reikalas" prieštarauja tos mokyklos ir metodikos filosofijai - "mokslas yra tėvų ir vaikų reikalas". Susivokėm, aišku, kai jau buvo šaukštai po pietų. Kol kas pažiūrų nekeičiam, dukra "stumiasi" kažkaip. Ale ko gero paskutiniais metais teks kažką galvoti, nes dalykuose, kur reikia įgydžių, jau susidarę spragos.
Žodžiu, renkantis mokyklą, reikia atidžiai pažiūrėti, koks ten požiūris, ką mokyklą siūlo ir ar pagal jūsų principus tai tinka. Mūsų atveju geriausias variantas buvo visgi "tarybinio" kirpimo mokytoja, kuri jaučia atsakomybę "išmokinti" vaiką. O jei dar primoki per kokią nors formą (prailginta grupė po pamokų, pagalba sunkesniuose dalykuose), tai rezultatas džiugina.
Tose "prestižinėse" susidariau įspūdį, kad "mokesčiai" eina ne už vaiko lavinimą, bet už "keep the child happy". Augina laisvą žmogų, kuris laisva valia renkasi, mokintis jam ar ne biggrin.gif O kad kompensuotų intensyvuvo nebuvimą mokykloje pamokų metu, tėvai po to papildomai samdo korepetitorius, ar patys namuos užsiima. Jei to nedarai, vaikas auga laisvas ir laimingas, bet "beraštis".

Sūnus trečioje klasėje Poterį buvo perskaitęs, dukra vos kremta trumpas pasakaites doh.gif Atsakymo toli ieškoti nereikia. Sūnaus pirmoji mokytoja per primą susirinkimą pasakė - "pas mane visi iki naujų metų skaitys gerai, nes kitaip visi mokslai nukenčia, tai nenustebkit, jei vaikai bus paliekami po pamokų kai kurie, arba gaus lapus į namus skaitymui parinktus pagaltai, kas jiems "stringa"". Dukros pirmoji mokytoja į mano pastebėjimą antroje klasėje dėl nemokėjimo skaityti pasakė - "anskčiau ar vėliau visi išmoksta skaityti, tie, su kuriais namuose dirbama daugiau, išmoksta greičiau" bigsmile.gif Na, aš "dirbu" namuos su dukra, pirmadieniais kambarus tvarkom, savaitgaliais pyragus kepam, ale kaip nemoka skaityti, taip nemoka lotuliukas.gif

Čia sarkazmas, bet jei jau reikia su vaiku užsiimti papildomai, tai iš mokytojo tikėčiausi bent pagalbos - kas sringa, ką ir kaip geriausiai būtų daryti namuos. Tiesa, dukros klasės susirinkimuose aš jaučiuosi "ufonaute" - visi tik klausinėja, ką ten reikėjo padaryti, ar tas praeita XX dalis labai svarbi, kiek pakenks, jei praleido dėl ligos, ar nieko tokio, jei skambins "pasikonsultuoti" dėl kai kurių namų darbų, nes tėvai nesuprata. Toks jausmas, kad vienintelis mano vaikas ten našlaitis, kuriam kuprinę palikus mašinoje tėvai net nepaklausia, ar darys namų darbus lotuliukas.gif Nors pagalvojau, kad yra kokių trijų vaikų tėvai, kurie į susirinkimus nevaikšto. Tikriausiai todėl, kad panašiai jaučiasi g.gif

Prirašiau daug, bet gal padės apsispręsti, koks yra jūsų požiūris į vaikų mokslus ir teisingai pasirinkti mokyklą bei mokytoją. Nes vaikas labiausiai kenčia ne nuo prastų suolų ar nedažytų sienų, o nuo diskomforto ir streso, kai jam tenka būti "balta varna" tos mokyklos mokymo sistemoje dėl kitokio tėvų požiūrio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 17 gegužės 2011 - 08:54
QUOTE(given444 @ 2011 05 16, 11:00)
mergiona, kazkur skaiciau kad moterys metus laiko atsisakytu sekso (cia jav), bet apsiprekinimo tai jau niekad. tiksliau shopinga keistu i seksa. shopingas vienas super nuteikia, kitas.....? cia turbut priklauso irgi nuo daugko, bet jei gerai tai gerai, svarbu, kad nei viena nei kita liga nevirstu. smile.gif

norejau paklaust, del vaiku islaidu jiems augant. turiu du bernus, o mano drauges aplink tai bernu, tai mergiociu  smile.gif padiskutuojam, kurios lyties vaikai atnesa didesnius fin issukius 9cia nekalbu jei sveikatos bedos, neduok dieve...)
tarkim: mergaites: joms visad daugiau ant rubu, pedkelniu, kur supleso, viewn galvos pribumb smile.gif sai kiek duoda, bernams ant galvos nieko - nebent dredai, jau maniskis uzsinorejo  bigsmile.gif

mergaites: knygos, visokios uzrasu knygeles su spynelem, tusinukai su zaisliukais ir tt. disku muzikos gal daugiau.

bernai: rubu maziau, b bigsmile.gif t gal...riedlentes, dviraciai. po to dar pagalvojus, statistiskai pas ka greiciau daiktai suluzta?

na, bet man svarbiausia paauglsytes amzius: man vis atrodydavo kad mergaites turint didesnes islaidos mamai: sakau, vis tos sukneles, pedkelnes ir tt. kosmetika, kad ir ta vadinama mergaitiska.

tarkim, kompas po lygiai, ir tiem ir tiem, ipodai, telef -po lygiai.
o po to pagalvojau, paauglys kai ismyli, bernas , juk jis visur vedasi drauge, na b bigsmile.gif t jau praziai, kard ir mazi pasimatymai, kad ir ledais pavaisint ar kinu - juk tarsi mes mamos, vedam savo suneliu drauges, (ta prasme, is musu pin/is vaiko skirtu pin)? tai vot ir emiau manyt, kad paaug b bigsmile.gif rniukui, nuo 9klases, tarkim, jau nemazai atsieina, ypac tu laisvalaikiui skirtu arbatpinigiu?? g.gif
ar jus fiksuojat/fiksuosit sumas, skirtas kas savaite vaikams laisvu pin ar ne? kaip manot? nors zinau kad daugelio jusau vaikai dar mazi...
patiko man vienos 3ju vaiku  seimos mintis: kas savaite duoda trims mergaitems tiek litu, kiek joms yra metu: tarkim, viena gauna 5lt , kita 7, kita 10lt. ir taip kas savaite. uz tuos pin daro vaikas ka nori, tauposi ir tt.

Skaitau ir galvoju, ar aš ne šioje planetoje gyvenu g.gif Niekada neskaičiavau pinigų, kuriuos duodu savo vaikams, nes labai retai ir duodu. Išskyrus maistui mokykloje, tel. kortelių papildymui, kad galėtume susiskambinti. Merginai mano tuoj 15, bet niekada nebuvo jokių pretenzijų dėl to mums su vyru, nes žino, jog pinigai iš dangaus nekrenta kažkokiems arbatpinigiams ir ulionėms. Daug keliaujam, užsiimam rankdarbiais (papuošalus gaminasi pati), kita kūrybine veikla ir pramogaujam dažnai "skautiškai", vystome išradingumą, tsakant, o ne pinigus vaikams dalinam, kad švaistytų į kairę ir dešnę. Mūsų principas toks: kai pats užsidirbsi- galėsi dėti kur nori ax.gif Ir koks dar taupymas iš tėvų pinigųg.gif Susėdam, pasitariam ką reikia nupirkti (pvz. norime išvažiuoti į kelių dienų žygį dviračiais, o dviračio vienam nariui trūksta blush2.gif ), pataupom su vyru ir nuperkam. Iki 5 kl. jokių telefonų iš viso vaikams nepirkom, nes saugau vaikų sveikatą, o ne įvaizdį prieš draugelius. (vaikai tai supranta. Daug apie tai kalbam)Dukra jau trejus metus tuo pačiu naudojasi, tai šią vasarą nutarė eit pas ūkininkus padirbėti, kad naują nusipirktų. Jei turi vaikai užgaidų, lai ieško būdų juos realizuoti. Mes propaguojam "meškerės" principą, o ne "žuvies" rolleyes.gif Dėl mokslų g.gif Mokyklinių žinių niekada nesureikšminom ir laikom juos laiko švaistymu. Todėl nesirinkom mokyklų nei įpatingų nei prabangių. Einame į tą, kuri arčiausiai namų, ir visiškai nesiskundžiam. Tai yra vaikai nesiskundžia. Jei jiems gerai- gerai ir man. Daugelis žymių žmonių, eruditų, menininkų ir kt. atėjo iš didžiausio skurdo, vedami noro ir užsispyrimo. Šias savybes ir stengiamės vaikams įdiegti, kad gyvenime pasirinktų teisingai. Apie jokius repetitorius nė negalvojame. Jei galva matematikai netikus, kam vargti ir samdyti papildomai, ploti pinigus ir varginti vaiką g.gif Pasirinks menininko arba sportininko kelią (pvz.)ir jos užteks tiek, kad uždarbį susiskaičiuotų. Ras sau vietą ir be matematikos. Žiauru, ar ne? Kolkas vaikai nei akis drąsko, nei kažko įpatingo reikalauja, džiaugiasi tuo, ką turi, o apie fifas ir "kietuolius" su Aipodais turi savo griežtą nuomonę blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 05 17, 10:43)
Daugelis žymių žmonių, eruditų, menininkų ir kt. atėjo iš didžiausio skurdo, vedami noro ir užsispyrimo.

cia viduramziais gal taip buvo, parodykit is dabartiniu zymiu zmoniu, kas is didaus skurdo atejo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 05 17, 11:43)
Mokyklinių žinių niekada nesureikšminom ir laikom juos laiko švaistymu.

Kam tos mokyklos, išmokys gyvenimas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 05 17, 11:43)
Niekada neskaičiavau pinigų, kuriuos duodu savo vaikams, nes labai retai ir duodu.

Dėl mokslų g.gif Mokyklinių žinių niekada nesureikšminom ir laikom juos laiko švaistymu. Todėl nesirinkom mokyklų nei įpatingų nei prabangių. Einame į tą, kuri arčiausiai namų, ir visiškai nesiskundžiam.

Dėl šitų dviejų dalykų turiu priešingą nuomonę.
Manau, kad vaikas turi gauti lėšų, su kuriomis gali laisvai elgtis. Kiek jų duoti, nuo kada, kokiu būdu (kaip užmokestį, kaip kišenpinigius) - galima vertinti pagal šeimos nuostatas, galimybes. Mano supratimu, žmogaus savarankiškumą apibūdina sugebėjimas pagal poreikius ir norus paskirstyti turimą laiką ir lėšas. Vaikas nuo mažens turi gauti galimybę ugdyti šiuos gebėjimus.

Mokykla yra ne tik žinių šaltinis, bet ir institucija, kuri lygiagrečiai su šeima, 12 metų formuoja vaiko pasaulėžiūrą. Todėl, jei nori sutaupyti krūvą nervų, laiko ir pinigų, reikia mokyklą rinktis atsakingai. Rinkstis tokią, kuri nežlugdytų jūsų vaiko, o skatintų jį vadovautis tomis pačiomis vertybėmis, kuriomis vadovaujatės patys ir norite, kad vaikas vadovautųsi.
Iš kitos pusės, jūsų pasirinkimas "arčiausiai namų" pilnai atspindi jūsų vertybes dėl mokyklos nereikšmingumo. Matyt, dėl šio teisingo pasirinkimo ir nesikirtimo su šeimos vertybėmis, jūsų vaikai yra pilnai patenkinti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 17 gegužės 2011 - 13:41
...
švaistymu. Todėl nesirinkom mokyklų nei įpatingų nei prabangių. Einame į tą, kuri arčiausiai namų, ir visiškai nesiskundžiam. Tai yra
...
ir be matematikos. Žiauru, ar ne? Kolkas vaikai nei akis drąsko, nei kažko įpatingo reikalauja, džiaugiasi tuo, ką turi, o apie fifas
...

na gal nereikėtų visiškai nureikšminti tų mokyklinių žinių unsure.gif

Atsakyti

tik nesupraskit neteisingai, as jokiu budu nenoriu pasakyt, kad kazka mano nuomone ne taip darot. Tik noreciau pazymet, kad tai, kad dabar "akiu nedrasko" nieko nereiskia. As daug ka supratau gerokai veliau nei 15, virs 30 budama, tiksliau.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 05 17, 14:18)
Dėl šitų dviejų dalykų turiu priešingą nuomonę.
Manau, kad vaikas turi gauti lėšų, su kuriomis gali laisvai elgtis. Kiek jų duoti, nuo kada, kokiu būdu (kaip užmokestį, kaip kišenpinigius) - galima vertinti pagal šeimos nuostatas, galimybes. Mano supratimu, žmogaus savarankiškumą apibūdina sugebėjimas pagal poreikius ir norus paskirstyti turimą laiką ir lėšas. Vaikas nuo mažens turi gauti galimybę ugdyti šiuos gebėjimus.

Mokykla yra ne tik žinių šaltinis, bet ir institucija, kuri lygiagrečiai su šeima, 12 metų formuoja vaiko pasaulėžiūrą. Todėl, jei nori sutaupyti krūvą nervų, laiko ir pinigų, reikia mokyklą rinktis atsakingai. Rinkstis tokią, kuri nežlugdytų jūsų vaiko, o skatintų jį vadovautis tomis pačiomis vertybėmis, kuriomis vadovaujatės patys ir norite, kad vaikas vadovautųsi.
Iš kitos pusės, jūsų pasirinkimas "arčiausiai namų" pilnai atspindi jūsų vertybes dėl mokyklos nereikšmingumo. Matyt, dėl šio teisingo pasirinkimo ir nesikirtimo su šeimos vertybėmis, jūsų vaikai yra pilnai patenkinti  4u.gif

Vat galima labai plėstis g.gif bet gerbiu visas nuomones, nes visi esame skirtingi :ax:Mano nuomone, savarankiškas žmogus tas, kuris geba išnaudoti situacijas, nebijo iššūkių ir siekia to, ko nori. Ar reikia vaiką mokyti skaičiuoti pinigėlius, kai dar nežino iš kur jie atsiranda ir kiek reikia padėti pastangų, kad jie ateitųg.gif Todėl ir mokome savuosius daryti tai, kas miela širdžiai, priimtina, kad gyvenime pasirinktų tinkamas profesijas ir darbas ateityje netaptų kančia ir prievole kaip kad daugeliui. (man šis dalykas mokykloje sekasi, vadinasi ten ir stosiu).Dėl mokyklos ir pasaulėžiūros formavimo, tai visiškai nesutinku, nes vaikai gyvenimo vertybių mokosi ŠEIMOJE ax.gif Žinios lieka žiniomis... Dažnai stropuoliams sunku prisitaikyti gyvenime, nes juose užkoduotas vadovėlinis gyvenimas, o žiū perestukinai didžiausi- daug pasiekia, nes yra landūs, smalsūs, judrūs ir užsigrūdinę(tai ne taisyklė, žinoma). O prisitaikyti taip pat reikia mokintis. Ypač prie 29 klasiokų, irzlių ir pervargusių mokytojų ir vadovėlinių tiesų. Bet realybė yra visas platus pasaulis, kurį vaikai turi pažinti keliaudami, lankydami renginius, parodas, eidami grybauti, sportuodami, dainuodami ir t.t. Taip jie išmoksta daug daugiau, nei zubrinant vadovėlį. Vat taip aš manau blush2.gif Ar aš teisi, reiks keletą metelių palaukti ir pažiūrėti blush2.gif
Atsakyti