Sveikos jau labai jūsų visų pasiilgau

Laiko visiškai neturiu perskaitytoms knygoms atsiliepimus parašyti,o tik patiko ar ne gėda rašyti.
Gemma prisijungiu prie gimtadieninių sveikinimų ir aš.Tiesa jie pavėluoti, bet vis tiek nuoširdūs
QUOTE(giluze @ 2011 04 22, 12:16)
Mano meilę Irvingas pelnė su Ovenu.

Dabar bijau ką nors kitą jo skaityt, kad nenusivilčiau.
O skaitau
A. Huxley "Salą". Iš pradžių lengvai skaitėsi, paskui susimąsčiau, gal numest. Dabar vėl skaitau ir patinka. Utopija, bet įdomi.
Ovenas ir man labai patiko, o toliau nei Garpas nei Našlė nekabino.
O Huxly "Sala " labai patiko, nors galvojau, kad man utopijos nepatiks, kaip ir fantastika.
QUOTE(klopedija @ 2011 04 22, 18:09)
Arba vėl šoksiu į "Stiklinius kaliošus"
Oi geri tie kaliošai,

Gaila, kad jie man per didelio dydžio "nešiojimui".

Tampyčiausi rankinėje ir skaitinėčiau taip pat dažnai, jei jos gabaritai mažesni būtų.
QUOTE(Dolitlė @ 2011 04 22, 23:21)
Beje, ir aš šiandien bandžiau susiskaičiuoti, kiek turiu neskaitytų knygų. Suskaičiavau 300 (pusė - rusų kalba) ir toliau nebetęsiau.

Dabar žinau, kad visą penkmetį galiu nepirkti naujų knygų, o tik savas skaityti.
O aš tai jau bijau skaičiuoti.

Jaučiu ne ką mažiau su rusiškom gautusi.

Ypač, kai prieš kokius metus ar du vyro vienas pažįstamas susijęs su leidyba tvarkėsi sandėlį, tai pora dėžių knygų atgrūdo.Man tai tada kaip sako džiaugsmo "pilnos kelnės" buvo

O dabar jau ir nebetelpa jos visos.
Bet kai tu į metus tikrai apie šimtą perskaitai, tai kur jau penkmetis,trys metai ir kvit "badas". Aš tai mėgstu visada zapase turėt
Šiuo atveju mes draugės
Beje žinok atsarga gėdos nedaro.Čia mums paguoda
QUOTE(Mamce @ 2011 04 23, 12:45)
Onorė de Balzakas Šagrenės oda:
klopedija
Dolitlė
Gemma
groovy
giluze
prieplauka
daite (nors neturiu, bet norėčiau perskaityti)
martux
fatimaallaa
pajauta
Gao Xingjian Dvasios kalnas:
klopedija
Brūkšniukas
Dolitlė
Gemma ?
caralaite
fatimaallaa
Rasma
Mamce
Pajauta
Ta proga eisiu nusipirkt "Dvasios kalno" . Gal kaip nors spesiu isokt i jusu diskusiju "vaziuojanti traukini".
Beje registruojuos prie abiejų knygų aptarimo, nors jau pasiėmiau
pažiūrėti kaip ar nebus per sunki Dvasios kalnas aptarinėjimui.Ir užkabino taip, kad užmečiau Stambulo pavainikę, nes viena pastraipa tokia šiaip sau pasirodė,toje pavainikėje.
O dabar aš kaip tik mėgaujuosi
Dvasios kalnu ir mąstau, kad man kaip nė karto nedalivavusiai diskusijose gali būti sunkoka diskutuoti,nes ten vardų beveik nėra.Tai autobiografinis romanas. Jo "Aš" pereina į "Tu".Sutikta mergina kuri su juo keliauja per atokias kalnuotas vietoves, regionus įvardijama kaip "JI".
Dialogai tarp jų maždaug "Tu klausi", "Ji atsako"Ji" prašo, "tu" atsakai.Nežinau net su kokia dar knyga ją galėčiau palyginti. Netgi kol kas galvoju, kad ta mergina gal net tik jo vaizduotės vaisius.Kiti veikėjai sutikti žmonės irgi kaip ir bevardžiai:šamanas, žynys, biologas, archiologas ir t.t.Knygoje rasit ir mitologijos, apeigų, ritualų, papročių, istorijos, augalijos, gyvūnijos aprašymų
Knyga tikrai gera, verta dėmesio, pažintine prasme apie tose vietovėse gyvenančias tauteles, atokius kraštovaizdžius, kurių pavadinimai irgi kai kur nutylimi. Beje labai vaizdinga kalba, istorijų gausa.Šia knyga reikia mėgautis, skaityti susikaupus, nepraleidžiant nė pastraipėlės. Gal nepatiks greito maisto mėgėjoms, bet siūlyčiau pabandyti.
Šiaip tikrai nusipirk, manau nepasigailėsi.Aš tai džiaugiuosi, kad ją nusipirkau mugėje.
QUOTE(Helianta @ 2011 04 25, 23:26)
, bet ir joms siūlyčiau pabandyti.
Kas neskaitėt, rekomenduoju.
Stieg Larsson "Mergina, kuri užkliudė širšių lizdą".Na, čia jau nelabai yra ką pridurti

Lygiai taip pat įtraukianti ir 'užkabinanti', kaip ir pirmosios dvi serijos knygos. OK, gal pasažai apie švedų saugumą ir nelabai įdomūs pasirodė, bet vis tiek Larsson rašo taip, kad knygą be galo sunku padėti į šalį. Labai patiko teismo scenos - tuos puslapius mielai ir dar kartą perskaityčiau
Perskaičiau trimis prisėdimais. Paskutinysis vakaras su šia knyga išsitęsė iki paryčių - skaičiau, kol pabaigiau, apie pusę keturių ryto. Gerai, kad tai buvo penktadienio vakaras/naktis
Strazdą skaičiau jau labai seniai.Tai buvo knygą, kurią rekomendavo perskatyti mano dukros mokytoja ne tik vaikams, bet ir tėveliams.Taip ji ir pateko man į rankas.Perskaičiau ir atsimenu , kad patiko, tik jau nelabai pamenu apie ką ji buvo nes tai buvo labai seniai.
Širšių lizdas kol kas dar manęs nepasiekė.Antrą Larsono dalį skaičiau , tai pamenu, irgi iki keturių ryto skaičiau.

Vadinasi jei jau ir tu iki paryčių skaitei

, tai kai ją gausiu kur paskaityti, būsiu jau morališkai pasiruošus naktinėjimui. Gerai , kad įspėjai, kavos puodu tuo pačiu teks pasirūpinti
Marakeš ačiū už pasiūlymą Briedžio knygos apie Vilnių. Kai perskaitysi būtinai jamsiu paskaityti.Šiaip manau ją verta turėti.Gal kada ir sulauksiu jai nuolaidos kur nors.Ačiūū. O gal tu ją perskaičusi pardavinėsi