Įkraunama...
Įkraunama...

Mišinėliai

Mano maziukui dabar 1 menuo. Taip jau susikloste, kad mano pieno jam neuztenka, todel tenka primaitinti. Norejau suzinoti, ar galima primaitinti pieno misiniu, kuris skirtas kudikiams kurie nemaitinami motinos pienu. Kuo tie misinukai skiriasi?
Atsakyti
Visų pieno mišinių kiekybinė sudėtis yra daugmaž vienoda. Tačiau yra labai svarbu ne tik kiekybinė, bet ir kokybinė pieno mišinio sudėtis. Tai ypač svarbu pirmųjų mėnesių kūdikiui, jei jis nemaitinamas mamos pienu. Baltymas yra pagrindinė organizmo statybinė medžiaga, todėl jis pieno mišinyje turi būti kokybiškas (pakeista jo kokybinė sudėtis ,t.y. priartinta mamos pienui). Turiu pasakyti, kad ne visuose pieno mišiniuose, skirtuose pirmų mėnesių kūdikių maitinimui , baltymo kokybinė sudėtis yra pakeista. HiPP Pre ir HiPP1 pieno mišiniuose baltymas yra adaptuotas ir jo sudėtis tinka pirmų mėnesių kūdikų maitinimui, todėl Jūs galite būti rami,kad kūdikis augs ir vystysis gerai, nes bus užtikrinta pilnavertė baltymo sintezė.
Jei Jums reikia kūdikį tik primaitinti,geriau būtų HiPP Pre, o kai maitinsite tik mišiniu, pereikite prie HiPP1.
Kad išvengti alergijos ir anksti neprovokuoti alerginių reakcijų,o ypač tiems kūdikiams, kuriems yra rizika sirgti alerginėmis ligomis, idealiausia būtų maitinti hidrolizuotu HiPP HA1 mišiniu. Maitinant kūdikį šiais mišiniais, jo žarnyno gleivinė bręsta panašiu tempu, kaip ir maitinant mamos pienu, todėl alerginių reakcijų išsivystymo tikimybė yra žymiai mažesnė, nei maitinant paprastais mišiniais.
Todėl iki 4-5 mėn. patarčiau rinktis HiPP HA1 (jie yra brangesni, bet kūdikio sveikatai geresni). Nuo 4-5 mėn jau drąsiai galima pereiti prie paprastų, tik su adapuotu baltymu.
HiPPHA1 mišinius Jūs galite nusipirkti Nuko parduotuvėse arba Rimi prekybos centruose.
Atsakyti
Sveikos mamytes,

Siandien viena gydytoja suzinojusi, kad primaitinu misinukais tai sake, kad jau geraiu virti klijukus, nes tipo misinukai nesveiki maziukams. Tik as kazkaip nenoriu tuo patiketi.
Siandien susimasciau kas geriau butu mano zuikytei. Pirktas misinukas ar gamintas namuose kaip seniau virdavo tokius klijukus.


Ka jus manot apie tai?? Paidalinkit savo mintimis busim dekingos:)
Atsakyti
Kokia gydytoja tau galejo taip sakyt? Turbut labai jau sena g.gif
1. Tuos klijukus verda su karves pienu, o karves pienas nerekomenduojamas vaikams iki 1 m.;
2. Klijukai visiskai neturi jokiu naudingu medziagu - kaip sakoma tuscios kalorijos;
3. Daug laiko sugaisi juos virdama - o naudos jokios.

Na, man nereikejo maitinti misinukais, nei karto ju nepirkau, bet jei butu reikeje - rinkciausi tik misinuka wink.gif
Atsakyti
Tik mišinukas wink.gif
Martyna labai gerai pakomentavo papunkčiui kodėl.
Ant mišinuko pakuotės visada nurodoma, kad galima pakenkti vaikui virškinamąjį traktą arba inkstus, bet tik tuo atveju, jei mišinėlio miltelių bus perdozuojama.
Reikia atsakingai žiūrėti į mišinuko gaminimą. geriausia pirkti spec. vandenį arba yra berods lietuviškas natūralus vanduo "Neptūnas" su ženkliuku, kad tinka kūdikių mišinėliams gaminti (toks vaikiuko ženkliuka suždėtas). Mišinuką tinkamą vaikiukui pasirinkt ir gamint tiksliai pagal instrukciją. pasemtą mišinėliu šaukštelį tolygiai nubraukt peilio briauna (ne pirštu, ir ne "iš akies"). neišgerto mišinuko nelaikyt kitam kartui, neruošt mišinėlio daug anksčiau nei išgers vaikutis.
Atsakyti
o maniskiui pirmajam , kaip neitiko misineliai, nes kietejo viduriukai nuo ju, tai buvau priversta virti klijukus, oi kiek vargo buvo blink.gif , keliausi pamenu nuo 6 ryto ir virdavau virdavau tuos klijus laugh.gif
aciu dievui jaunesneliui atsitaikiau misinuka thumbup.gif , nes as tokia jau nepieninga mamania buvau sad.gif
Atsakyti
Viduriukai labai kietėja, jei mišinukas turi daugiau geležies..kiek žinau, tos geležies padidintą kliekį turi visi "SEMPER" mišinėliai wink.gif
O yra spec. mišinėliais su didesniu geležies kiekiu silpnesniems vaikučiams ir NAN (Nestle) ir APTAMIL, ir SIMILAC tokie yra. Aš perku "paprastus", be jokių papildomų padidintų medžiagų kiekių. Reik atidžiai ir krupščiai pasirinkt. Tai labai didelis darbas wink.gif
Atsakyti
Pirmas vaikelis buvo nuskriaustas,as savo pienuku teismaitinau 1 men.,o po to klijukai,nes misinelius atpildavo fontanu.Tai vargelio tikrai buvo.
O su dukra,tai jokio vargo,pieno turejau tikrai daug biggrin.gif ,maitinomes 2metus,paskui vargome kol atpratinome,net garstyciu tepiau ant speneliu.Dabar dukrytei 3 metai,tai ir dabar pasako,kad noretu skanaus pienuko biggrin.gif wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Martyna @ 2004 06 30, 14:42)
Kokia gydytoja tau galejo taip sakyt? Turbut labai jau sena  g.gif
1. Tuos klijukus verda su karves pienu, o karves pienas nerekomenduojamas vaikams iki 1 m.;
2. Klijukai visiskai neturi jokiu naudingu medziagu - kaip sakoma tuscios kalorijos;
3. Daug laiko sugaisi juos virdama - o naudos jokios.

Na, man nereikejo maitinti misinukais, nei karto ju nepirkau, bet jei butu reikeje - rinkciausi tik misinuka  wink.gif

nepasakyciau, kad sena, kokia 45 metu... Ji paskojo, kad buvo konferencijoje ir sake, kaip visi medikai diskutavo del to, kad misinukai vaikams nesveika.....

As irgi netikiu tokiu pasakymu, bet norejau isgirsti ir kitu mamyciu nuomone....

Dekui visom parasiusiom....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renacikas: 30 birželio 2004 - 18:15
Kas tie klyjukai? Skamba baisokai smile.gif .
Atsakyti
tokias daktares gun_bandana.gif ......klijukus virdavo nes kitos iseities nebudavo musu mamu ir mociuciu laikais.....nes nebuvo tokiu dalyku kaip misineliai.......o vaika maitinti tai reikejo......tai ir virdavo tuos klijukus....idomu kas sugalvojo juos.....?
Atsakyti
As taip stipriai ant "klijuku" nepulciau. Aisku, misinukas daug patogiau. Taciau...
Neaisku, kas geriau, ar 10 kartu perdirbtas pieno misinys su sintetiniais vitaminais, ar namie svieziai isvirti "klijukai". Ir nemanau, kad jie neturi jokiu vitaminu, ir yra tik "tuscios kolorijos". Jei kruopos yra mitybos piramides virsuneje, ir jas valgyti labai sveika, tai gal ir ir tu kruopu isvirti klijukai, nera jau tokie beverciai?

Atsakyti