Įkraunama...
Įkraunama...

Mišinėliai

Nežinau, kokia gydytoja galėjo duoti tokį patarimą. Karvės pienas nerekomenduojamas kūdikiams iki vienerių metų. Kūdikių mitybai, jei mama nemaitina savo pienu , tinka tik pramoniniu būdu gaminami pieno mišiniai. Jie turi būti pritaikyti kūdikiui, jų sudėtis priartinta mamos pienui, kad kūdikis galėtų gerai įsisavinti maistines medžiagas. Karvės piene yra per daug baltymų, mineralinių medžiagų, per mažai folinės rūgšties, geležies, laktozės, be to baltymo kokybinė sudėtis neatitinka kūdikio poreikiams ir tas baltymas blogai įsisavinamas. Todėl maitinami karvės pienu kūdikiai negali gerai vystytis, jiems gali būti pakenkiamas virškinimo traktas, iš jo gali kraujuoti, gali varginti alergija, mažakraujystė.
Labai svarbu yra ir pasirinkti tinkamą pieno mišinį. Pirmų mėnesių kūdikis turi būti maitinamas tik tokiu pieno mišiniu, kuriame baltymas yra adaptuotas. Vėliau mišinys turi "augti" su kūdikiu-t.y. turi keistis pieno mišinio sudėtis vyresniam kūdikiui.
Rekomenduočiau pradėti kūdikį maitinti su HiPP Pre mišiniu, vėliau pereiti prie HiPP1. Šie mišiniai yra su adaptuotu baltymu ir ypač tinka pirmųjų mėnesių kūdikiui. Jūs būsite rami, duodama savo kūdikiui patį geriausią pieno mišinį, kuriame visos maistinės medžiagos yra subalansuotos.
heart.gif
Atsakyti
NORĖČIAU PAKLAUSTI KĄ DARYTI MANO MAŽYLĖ REIKALAUJA VALGYTI KAS 2 VAL.VALGO SIMILAC ADVANCE PO 120ML.GAL JEI NESOTUS?
Atsakyti
Gali būti , kad nesotus. Rekomenduočiau pereiti prie HiPP1 pieno mišinio, kuriame baltymas yra adaptuotas (kaip ir mamos piene- išrūgų baltymų ir kazeino santykis yra 60:40). O sotumą šiame mišinyje suteikia termiškai apdorotas krakmolas. Todėl , valgant šį mišinį, kūdikis labiau pasisotina, suvalgęs tą patį kiekį. heart.gif
Atsakyti
Musu lelytei 3 savaites ir 2 dieneles. Primaitindavau nuo 10 dienu HIPP PRAE misinuku ir kelis kartus per diena savo pienu. Po to tik HIPP PRAE. Po keliu dienu pradejo ja berti. Pakeitem sita misinuka i HIPP HA1(specialu nuo alergijos). Pirmas dienas nebere, bet po to vel ant skruostuku, kaktytes atsiranda spuogeliai. Kartais ju buna daugiau, kartais maziau. Pradejus ja maitinti HIPP HA1 mergyte geriau kakoja, ismatos nera tokios kietos, ji ramesne. (Tuo misinuku maitinam jau ketvirta diena)

Patarkit, prasau, ka mums daryti? unsure.gif Ar verta butu dar kelias dienas lukterti kol pripras jos organizmas? O gal keisti misinuka?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akva: 08 spalio 2004 - 15:33
Manau, kad dar palaukite. Hipoalerginis mišinys turėtų tikti, nes jame baltymas yra stipriai susmulkintas ir provokuoti bėrimų neturėtų. Gal būt tas bėrimas visai nealerginės kilmės. Tokio amžiaus kūdikiams dar gali odelė valytis ir nežymus bėrimas gali būti dėl to. Todėl stebėkite, koks tai bėrimas ir neskubėkite keisti mišinį, nes prie naujo kūdikiui vėl reikės priprasti. Bet Jūsų kūdikiui netiks paprasti jokios firmos mišiniai. O jei netiks šis hipoalerginis mišinys,maža tikimybė, kad tiks ir kitos firmos hipoalerginis mišinys; tokiu atveju tiks tik amino rūgščių pagrindu pagaminti mišiniai ( Neocate- jį išrašo alergologė.) heart.gif
Atsakyti
Sveiki,

Atopini dermatita nustate pediatre, pas alergologa dar nebuvom.
Jau savaite kai duodu dukrytei ISOMIL misini (pati jau nemaitinu 2d. unsure.gif ) Pradzioj atsirado siek tiek berimas, paskui praejo. Bet perskaicius jusu komentara apie alergisku vaiku maitinima, supratau, kad sojos misiniai nera labai geri kudikeliams sad.gif Del to nutariau pakeisti ji HIPP HA1. Ar galima is karto pereiti prie jo, ar reikia po truputi pratinti stebint reakcija ir testi maitinti ISOMIL? g.gif

Ant pakuotes parasyta, kad negalima duoti, jei patvirtinta alergija karves pieno baltymams, nepakantumas karves pienui, laktozei ir t.t., kaip tai galima butu suzinoti? g.gif Ir ar galima duoti si misini dukrytei? g.gif

P.s. As pati alergiska baltymams sad.gif

Aciu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nata: 20 spalio 2004 - 21:18
HiPP HA mišiniai yra stiprios hidrolizacijos- t.y. baltymai susmulkinti ir tas susmulkinimas prilygsta baltymo susmulkinimui gydomuosiuose mišiniuose. Jei yra stipri, uždelsta alergija ir kartu išsivystęs laktozės netoleravimas (pasireiškia viduriavimais)- tuomet šie mišiniai netinka, nes į jų sudėtį įeina laktozė.
Kadangi Jūsų kūdikis yra tik 2 mėn.,jo alergija nėra uždelsta, labai svarbu brandinti jo žarnyno gleivinę ir neprovokuoti alerginių reakcijų.
Tam tikslui ir skiriami hidrolizuoti mišiniai, o ne sojos mišiniai. Manau, kad Jūsų mergaitei šie mišiniai turėtų tikti. Kadangi ji jau kurį laiką valgo sojos mišinį, tai įvesti hidrolizuotą mišinį reikėtų palaipsniui, nes organizmas turi persitvarkyti virškinti kitokį baltymą. Todėl kasdien įveskite po vieną maitinimą hidrolizuoto mišinio, vis mažinant sojos mišinį, ir per 4-5 dienas pereikite tik prie hidrolizuoto mišinio. Stebėkite, ar neatsiranda bėrimų. Jei bėrimų neatsiras- tęskite maitinimą šiais mišiniais, nes kūdikio organizmui jie yra geriau nei sojos mišiniai. Jei valgant hidrolizuotus mišinius daugės bėrimų elementų, vėl kurį laiką teks grįžti prie sojos mišinių ir prašyti alergologų, kad jai išrašytų gydomuosius mišinius, kurie yra pagaminti amino rūgščių pagrindu.
heart.gif
Atsakyti
Mano dukrytei dar tik 2savaitės.Gaila bet aš nebeturiu pieno todėl pradėjau maitinti mišiniu Aptamil.Ar aš gerai pasirinkau kokius mišinius jūs patartumėt naudoti.Girdėjau kad NAN ir HIPP yra dayg geležies todėl jų nepatartina naudoti.Ar tai tiesa ar tik žmonių prasimanymai?Ačių.
Atsakyti
Laba diena.

Mergytei 1 men ir dvi savaites. Maitinu misinuku HIPP HA1. Ant pokelio parasyta, jog maitinti reikia 5 kart po 145 ml. Pastebejau, kad musu mergyte ta norma isvalgo labai greitai (anksciau valgydavo 20 minuciu, o dabar isgeria pienuka per 10min.. ) ir ciulpia buteliuko soskyte taip lyg dar suvalgytu... Be to jai 5 kartai po 145 ml yra mazai. blink.gif Ji nakti ismiega po 5 -6 valandas, bet diena praso valgyti (ciulpia savo pirstukus, seilejasi, kartais puse kumstuko i burnyte susikisa) kas 3 val.

Dabar iseina taip, kad viena diena ji valgo 5 kartusx145ml, o antra 6 kartus x 145ml... Vis bijau permaitinti. Del to buna valandu, kai vaikas rekia, o as ja visaip raminu, kad tik istempti dar bent valandele ir sutilpti i tuos "5 kartus" Nuo 3-4men reiktu maitinti 5 kartus po 190ml... Gal jau dabar galima padidinti ta kieki?
Atsakyti
Kai mama pati maitina savo pienu, primaitinti idealiausia tinka HiPP Pre, kurio sudėtis panašiausia į mamos pieną- baltymas yra adaptuotas (toks pat kaip ir mamos piene), angliavandenis irgi tik laktozė, kuri skatina normalios žarnyno floros (bakterijų)vystymąsi. Netiesa, kad HiPP pieno mišiniuose yra daug geležies- jie nėra praturtinti geležimi.
Jei kūdikis gerai toleruoja jau pasirinktą mišinį, jo keisti nereikia. Tačiau, jei pastebėsite ką nors negero, pereikite prie HiPP Pre.
Kad Jums padaugėtų pieno, patarčiau mažiau jaudintis, dažnai žindyti kūdikį, gerti pakankamai skysčių ir pabandyti HiPP žindyvių arbatą.Pieno turi atsirasti daugiau ir Jūs toliau sškmingai galėsite pilnai žindyti savo kūdikį.
heart.gif
Atsakyti
Maitinkite 6 kartus ir nepergyvenkite. Suvalgomo maisto kiekis maždaug turi būti apie 1/6 kūno svorio. Todėl Jūsų kūdikis turėtų suvalgyti apie 800-900 ml pieno mišinio ir , maitinant 6 kartus, po 140-150 ml.
Vokiečių rekomenduojamas maitinimo dažnumas šiek tiek skiriasi nuo mūsų mitybos specialistų, todėl ta lentelė yra orientacinė. Augant kūdikiui,jis pradės suvalgyti didesnį kiekį ir valgys rečiau. O dabar didinti suvalgomo maisto kiekį nereikėtų, nes tokio amžiaus kūdikio skrandžio talpa yra apie 150 ml.
heart.gif
Atsakyti
Mums dabar 10men. Geriam misinuka Tutteli arba Tutteli Gefilus, ji naudojam jau nuo kokio 4 men. Tutteli buna tik vienos rusies, gal verta pakeisti i kitos firmos, kur buna vyresniems vaikiukams.
Atsakyti