QUOTE(saintlina @ 2011 05 01, 20:33)
Is viso, nesuprantu, kame reikalas - kai kurie vaismedziai (obelaite Florina, tresne Vytenu rozine) gerai atlaike praejusia ziema, bet sia issalo

Vytenu geltonoji pirmakart per seserius metus siemet stipriai apsalo.
Vaismedziu issalimui itakos turi ne tiktai tos ziemos temperatura... Faktoriu yra daug. Ugliai gali nusalti ir prie -10, jeigu jie nepilnai sumedejo... Jeigu vasara ir rudeni konkrecios veisles konkreciam medziui augimo slygos buvo tokios, kad jo ugliai nevisiskai subrendo ir pasiruose ziemai, tai taip ir nutiks. Tarkim, sveikas medis suderga arba ji uzpuola amarai tuo laiku, kai jis turi labiausiai augti. Augimas suleteja, arba visai sustoja. Kai jus nupurskaite arba kitaip panaikinate priezasti, medis vel pradeda augti. Metugliu augimas ir rudeninis brendimas tokiu budu suveluoja ir padideja rizika ziema nusalti. Tas pats nutinka, kai nelaiku ir nesaikingai tresiame. Pateikiau kaip pavyzdi tik viena is daugelio galimu priezasciu, kurios pradzia prasidejo pavasari.
Pardavejai, sakydami, kad veisle atlaiko 30 ar 35 laipsnius salcio, nebutinai meluoja.
Tai duodama ribine temperatura su salyga, kad medis augo gerai ir tinkamai pasiruose tokiems galimiems salciams. Kartais mes prekybininkus keiksnojame be reikalo. Pasitikrinkime, ar tikrai mes augindami padareme viska teisingai.
Papildyta:
QUOTE(*Barakuda* @ 2011 05 01, 20:06)
nežinom kokie medeliai veda skanius vaisius ir kas būtų ištverminga mūsų kraštams
Oi, apie skoni geriau neklauskite...

Tai toks subtilus ir individualus kiekvienam dalykas... As tai jau nesakau niekam, kad "va sitas obuolys ypac skanus". Yra zmoniu, kurie antanini obuoli dievina, kiti jo negali valgyti... vieni megsta saldinius, kiti saldziarugscius... vieni su stipriais specifiniais aromatais, kiti svelnaus skonio. Pasakydami, kad tos veisles vaisiai ypac skanus ir isiule jam ji pasisodyti, galime labai nuvilti