QUOTE(Vilienė @ 2011 05 28, 08:22)
Didelis vienaaukštis namas su dideliu nuolydžiu atrodo bjauriai, del didelių matmenų išdidėja pastogė - o tai irgi nereikalinga erdvė. Todėl mažas nuolydis beveik būtinas didelio vienaaukščio atributas.
Kokias čerpes turi omeny? Keramika, betonas yra visiška nesamonė, bereikalingas svoris ir ant taip jau rizikingo dėl sniego apkrovų stogo. Bituminės čerpės atrodo vos ne idealus pasirinkimas, nors aš esu skardos šalininkas - ištisiniai lakštai garantuoja sandarumą bet kokiam nuolydžiui, pakeisti dangą diena dvi darbo, danga pati lengviausia.
Dangos pasirinkimas yra ne priežastis stogo nuolydžio keitimui. Dangą renkamės pagal nuolydį bet ne nuolydį pagal dangą.
nezinau koks optimalus vieno auksto namui stogas bet manau apie 20 laipsniu, prie tokio nuolydzio dar deciau cerpes, jei maziau tai ne turbut.
apkrova pagrinde nuo sniego susidaro.
istisiniai dideli lakstai blogis gaisro atveju kai reikia gaisrininkams nuardyti dali stogo.
tai ta ir turiu galvoje kad esant mazam stogo nuolydziui susiaureja stogo dangu pasirinkimas.
Pradzioje pas mane irgi skarda buvo suplanuota, po to persigalvojau. Cerpiu pasirinkima nuleme kad grazu o toliau visi kiti techniniai pliusai.