Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai statosi ir bendrauja

viliene, girdejau, kad dangos svoris niekinis, palyginant su sniego ir vejo apkrova, tad skaiciuojant stogo tvirtuma, mazai itakoja stogo dangos medziaga, tiesa?

[quote=Vilienė,2011 05 30, 07:16]
Didžiausias - dangos svoris. Minusas - ištisinis lotavimas, greičiausiai osb. Bet tai yra mažiukas minusiukas prieš didžiulį pliusą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Domogintare @ 2011 05 30, 09:31)
Na pas mus plytos virs plytelem, tarpai bus taip pat tokie patys, kaip murijant plyta, todel manau, kad atskirti bus neimanoma, kad tai uzklijuota smile.gif

Taip sutaupysit krūvą pinigų, svorio ant pamatų ir sienos storio, kurį galima žymiai naudingiau išnaudoti 4u.gif
Atsakyti
Man tai labai negrazu plyteliu vaizdas aplink langus ir duris, juk matosi ar plyta ar tik plytele, nebent imti kampines plyteles, bet kiek zinau, tai jos labai brangios blink.gif
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2011 05 30, 09:40)
viliene, girdejau, kad dangos svoris niekinis, palyginant su sniego ir vejo apkrova, tad skaiciuojant stogo tvirtuma, mazai itakoja stogo dangos medziaga, tiesa?

Tiesos truputis yra. Bet betoninių ir keraminių čerpių apkrova nėra niekinė, labai realūs, ženklūs kN/m2. Bituminių, ypač skardos, galima drąsiai nepaisyti. Vėjo apkrovą labai įtakoja nuolydis, kuris pas jus dirba tik į naudą biggrin.gif o sniegui mažas nuolydis blogai, nečiuožia sniegas, reikia protingai skaičiuoti, atsargiai. Bet visa tai padaroma, tik gero konstruktoriaus reik.
Atsakyti
[quote=AnaDeizy,2011 05 30, 09:40]

[quote=Vilienė,2011 05 30, 07:16]
Didžiausias - dangos svoris. Minusas - ištisinis lotavimas, greičiausiai osb. Bet tai yra mažiukas minusiukas prieš didžiulį pliusą smile.gif
[/quote]
tai va isvada tokia: kai bus konstrukcine dalis, atsisesti su konstruktorium ir pasikalbeti, paziureti koki konstruktyva jis mato vizijoj dedant cerpes ar kita danga ir tokio tipo stogui, duos kokiu patarimu dar.
Atsakyti
QUOTE(Statybininke optimiste @ 2011 05 30, 10:16)
Man tai labai negrazu plyteliu vaizdas aplink langus ir duris, juk matosi ar plyta ar tik plytele, nebent imti kampines plyteles, bet kiek zinau, tai jos labai brangios  blink.gif

Todel ir pjaustom plytas, nes kampiniu plyteliu ipirkti neimanoma, o mums taip pat norejosi kampo grazaus 4u.gif
Atsakyti
Sveiki visi, o kada jums nuo pamatų rostverko klojinius nuėmė? Pas mus tik 1,5 paros praėjo, o jau nuiminėja blink.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cole: 30 gegužės 2011 - 11:31
Viskas gerai Cole, nepamenu kiek pas mumi laikė, bet tikrai ne savaitę.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2011 05 30, 11:41)
Viskas gerai Cole, nepamenu kiek pas mumi laikė, bet tikrai ne savaitę.

4u.gif Aš taip ir maniau, kad savaitės nelauks, 2-3 dienas, jei tinkamas oras, bet kad po 1,5 paros nuiminėja, tai išsigandau ne juokais unsure.gif .
Atsakyti
Šiaip bituminės pačios pačiausios tokiuose stoguose kaip pas Statybininkę optimistę, kada stogas banguotas, kai daug kraiginių elementų, kas molinės ar betoninės čerpės stogą labai išbrangina. Mes pasirinkom po didelių svarstymų, kadangi normalių konstrukcinių skaičiavimų akivaizdu kad architektas nedarė (jis ir neturėtų), ir pripaišė pievų konstrukcinėj daly ir niekaip nepasirašė paskaičiuot mums betonines čerpes, tai galiausiai gavosi bitumas. juo labiau kad į plokščią dalis stogo pereina, tai dabar gražiai sujungimas gavęsis, ko su čerpėm nebūtų. Žodžiu reiktų stoginikam duoti paskaičiuoti, kiek toks stogas kainuotų, jei kaina nesvarbu darykit stogo konstruktyvą čerpėm ir bus rami galva. O jei atėjus laikui persigalvosit, tai tiks bet kuri kita danga.
Papildyta:
garaže pas mane pamatas ties įvažiavimu pažemintas, tai ten dėsiu sluoksnį XPS susisiekiantį su vidaus grindų izoliacija, ir ten kur trinkelės prieis prie vidaus grindų planavau dėti vertikaliai izoliacijos, kaip kad palei sienas, tik XPS. o apdailai dar nesugalvojau, nes iki tos izoliacijos trinkelės prieis, o betono kol kas plytelėm neplanuoju kloti, tai gal kokią gumą būtų galima uždėti... Reikės dar pasidomėti galimybėmis, o gal čia kas nors mestels kokią genialią idėja biggrin.gif šiaip per daug nepergyvenu dėl tos vietos, bet jei išeis ir kas nors nesudirbs mano planų tai nepaliksiu aš to slenksčio nežinomybėj biggrin.gif
Garažas nešildomas.
Atsakyti
Pas mus stogas 16 laipsnių ir numatyta čerpė, bet teko persigaklvoti ir dėsim greičiausiai bituminę. Persigalvojom todėl, kad esant tokiam nuolydžiui jau patariama po čerpėm kloti ištisię OSB dėl lietaus vandens ir sniego patekimo po čerpėmis galimybės (ko nei patys gamintojai, nei mūsų architektas neakcentavo, bet stogdengiai tikrai nuoširdžiai pataria, jei nenorim po kelių metų turėti sudrėkusią vatą)...

Tai jei prie čerpės dar ir OSB reiktų pirkti, tai tokiu atveju stogas tikrai gerą maišą pinigų surytų verysad.gif .

Ale man kuo toliau tuo labiau bituminės čerpelės patinka tiek vaizdu, tiek pinigine išraiška smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cole: 30 gegužės 2011 - 12:03
QUOTE(Giedruolė @ 2011 05 30, 12:54)
gal kokią gumą būtų galima uždėti

Metaloido gumos trinkeles.
Atsakyti