QUOTE(Kikirike @ 2011 09 05, 08:39)
labai dėkui už išsamų komentarą

o šitas kadras kūdroje
http://fotokudra.lt/...p...topd&page=1 irgi šabloninis?

turiu ir kitokių kadrų, tik jau nebesuprantu kur šablonai kur ne
Taip

tu neišeini iš matytų nėštumo kadrų, tu tik bandai žaisti kompozicija, šešėliais, bet esmė nepasikeitė.
Man labai gaila, kad nepavyko šią vasarą pafotografuoti nėščios draugės, nors labai prašė, tiesiog neradau laiko. Bet ką būčiau dariusi pati (toli gražu nesakau, kad taip reikia daryti, tik bandau iliustruoti savo mintis ir kaip aš įamžinčiau nėštumą) - būčiau pas draugę praleidusi bent kelias valandas, stebėčiau ją kaip rengiasi, ruošia pusryčius sau ir dukrytei, žaidžia su dukryte, ilsisi, sulaukia grįžusio vyro, pyksta ant dukrytės, kad lipa ant pilvo, verkia, jei skauda, juokiasi iš dukrytės šposų, paskęsta vyro glėby ir t.t. Tiesiog tai bus gyvi kadrai, tokius turės tik jų šeima, nes tokio gyvenimo kaip jie antro nėra.
Taip pat manau, kad režisuota fotografija irgi gali būti, šioje vietoje aš esu už paprastus, "senoviškus", studijinius kadrus - na tiesiog šeimos portretas moters laukimosi periodu, sėdi visi ant kėdučių gražiai pasipuošę, bet tokios fotografijos paprastai reikia turbūt vienos per metus ar du

bet man tokios patinka
Tiek vat prirašiau, tačiau kaip ir sakiau, tai tik mano asmeninis požiūris. Juo sekti ir vadovautis nereikia, nes jis nėra TAS teisingasis. Tiesiog Tu pati atrask savyje, kokia Tau fotografija priimtina, kaip Tu pati jauti nėštumą, kas tai yra - ar tik pilvo parodymas, ar kažkas daugiau. O tas kažkas daugiau turi gimti Tavyje. Ir greta reikia žiūrėti daug daug gerų fotografijų, meninių fotografijų, aš Sovetskoje foto nepropaguosiu

siūlysiu Magnum photos, vakarietišką meninę fotografiją. Dėl Sovetskoje foto, tiesiog turiu savitą ryšį su visais "Sovetskoje" reikalais

ir viską kas su prierašu Sovetskoje tą atmetu nepažiūrėjus į turinį, na išmetu dalį gero reikalo, bet yra pasauly iš ko rinktis, tai renkuosi vakarietišką meninę fotografiją