Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija 2011

Labukas,

greitos jus - per savaitgali kol pasivijau, teko pasedet prie ekrano...
QUOTE(*Camelia* @ 2011 04 29, 13:54)
na tikėkimės, kad kaip nors išsiversim, jei ne ką nors pagriaužti nusipirksim kokioj parduotuvėlėj, šiaip ar taip turbūt teks keist įpročius mažajai keliautojai, vakarais prieš miegą visada išgeria pašildyto pieno buteliuką, tai ten teks be to eit miegot, pieno pardėj gal ir rasiu, bet pašildyt nebus kur, tai geriau išvis jo vaikui nerodyt hihihi.gif ot mama ragana  bet šiaip jau didelė, tegu pratinasi prie visokių gyvenimo situacijų 
Susirinkau nemažai info apie lankomus objektus Kemere, tai bandysim nusigaut iki Tahtali kalno, dar norėtųsi pamatyt tas "ugneles" Chimeros kalne, Cirali paplūdimį galbūt, tik kaži kas ten įdomaus, taip ir neradau platesnės info. Dar kaip ir Faselis pakeliui, Ulupinaras... Bet net nežinau ar realu viską apvažiuoti su mažu vaiku, kad ir jos nenuvarginti ir patiem nenusiplūkti per dieną  unsure.gif
Beveik visa info iš Cobrės žinučių, tai ačiū labai kad daliniesi su kitais naudinga info, nes aš tai paieškose ne tokia rezultatyvi blush2.gif
Tai va dabar mąstau kiek čia mums gali kainuoti tas malonumas aplankyt tuos objektus, jaučiu benzui nemažai teks atidėt, tai reikės dar dolcų nusipirkti, o tai iš pradžių buvo numatytos tingios atostogos viesšbučio teritorijoje, tai dabar viskam jau bus mažoka 

Jokiu problemu su pieno sildymais as nematau - bare tikrai pasildys vaikuciui to pieno. Jie ten vaikui ir savo triusikus atiduotu ax.gif Kita isietis tokia mano mazius jo negeria, bet vistiek veziausi maza termosa ir 0,5 l virduli. Virduli nusipirkau pries pat kelione Prizmoj ir likau labai juo patenkinta. Plikemes makaronus naktipieciams, mat vaikai nsuiduke pries miega reikalavo maisto. Termosas labai praverte vaziavimo diena - per pusrycius prisikrovem bulviu ir desreliu i ji (0,5 l jis irgi). Vaikai dar miegojo, valgyt nenorejo, uztat kanjone kaip kirto. Ir niekas ne ne cyptelejo viesbuty, kad nesames maista termose.

Tahtali mums labai rekomendavo vienas is hamamo vyruku. Jis gimes Rusijoj, turi mama ruse, o cia gyvena nuo 4 metu, bet deja deja per visas musu butas dienas virsune matesi vos 2 dienas, tai veltui pinigu neleidom.

Chimeros buvome. Rasiau, paliko ispudi vaziavimas kaimukais. Pacios ugnelnes net nezinau - na idomu, bet kazko ten truksta... doh.gif Ot priekabi boba...

Cirali grazu. Va jis man kazkodel ir svieciasi ryskiausiai prisiminimuose apie Turkija. Nors ten gi nieko ypatingo. Pirmoji Cobres foto - tikru tikriausia smile.gif Gal po tu sabakstynu tokia sviesa uzpludo tam papludimy. Tos baltos staltieses, stalai tiesiai ant smelio (ten daug restoranu jai juos taip galima pavadint)

Ulupinar nevaziavom.

Viska kartu su Antalija pamatem per 1 diena. Mano mazajam 2 metai ir 2 men. Jokiu problemu nebuvo, plius dar Gounut kanjonu nuvarem iki tasko, kur prasideda kelione vandeniu. Plius Phaseli.

Kaina: Chimeros 3,75 Tl zmogui, Cirali nemokamai (nebent sugalvosit ten pietaut - didziausia karsto patiekalo kaina uzfiksuota mano akiu 16 Tl), Tahtali deja nezinau, Goynut kanjonas 5 Tl zmogui, Phaseli irgi regis apie 4-5 Tl. Antalijoje parkingas paciam centre prie jachtu uosto 4 dolcai (lyrom gautusi pigiau). Kuro mums uzteko 20 ltr. Turejom isinuomave autobusiuka Hyundai H100 su kondiske. Kuro kainos nemenkos - uz 20 ltr sumokejom 120 litu. Jei gerai pamenu 3,7-4 Tl litras.

QUOTE(kuzyte @ 2011 04 29, 17:09)
kaip grazu wub.gif o tuos zemelapiukus gal masinu nuomuoj duoda? Bent jau Marmari kai nuomavomes tai gavom zemelapi su piestuku pazymetomis vietomis kurias ju manymu verta aplankyti ax.gif

Priklauso nuo nuomos kompanijos. Mes gavom tik schemas ir brosiouras. Jokio zemelapio plius pasibaigusi technine apziura, plius skiles langas, plius jokiu zymu apie degalus. Vaziavom pro ju ofisa, sustojom, issireikalavom parasu visur ir atemem suplysusi zemelepi nuo ju ofiso stalo lotuliukas.gif Tiesa jo ten nebaisiai reikejo - tikrai visur radom nuorodas.

QUOTE(Cobre @ 2011 04 29, 17:30)
Ziulyte, o kaip sekesi Antalijoje vairuoti, kazkada cia buvo kilusi diskusija, kad vaje, kaip ten baisu ir geriau nelisti su automobiliu  (kuo as absoliuciai abejoju, nes nieko ten baisaus nepamaciau  schmoll.gif ). tai ir kokia jusu nuomone? Ar blogai supratau ir ten jus kazkokiu kitu budu nusigavote?

Viska tu gerai supratai - vaziavom su tuo paciu H100 po visos dienos vairavimo kanjonais, autostradom ir t.t. Na zinoma mano vyras vairavime tikrai ne naujokas. Turi daug patirties vairuojant visoje Europoje. Zinoma, buvo kas veikia, bet kad ten kazkokia tragedija butu - nepasakyciau. Tikrai niekas nekibo, nepypsino, per raudona pries nosi nesove ir t.t. Ne ka tas vairamis skyresi nuo Italijos ar Graikijos. Tiesa ten per raudonas vaziuojanciu visgi yra ir nemenkai, bet tik ne tada kai masinu strautas. Zodziu, nera ko baidytis mirksiukas.gif

QUOTE(WooDoo @ 2011 04 29, 19:52)
Kodel.. Ogi pasiilgau poilsio.. kai nereikai nieko rupintis tik gulet "isvertus bamba"... O jei rimtai.. man patinak turkiskas maistas.. ne vienoje Europos Valstybeje jis man taip nepatiko.. Ir aisku... niekur kitur negausi viso tiek viesbutyje uz tokia kaina.. jura vasara nereali.. silta nelisk is vandens.. oro temperatura liuks +40 kaip tik man.. Tikra relaxacija.. o jei dar pasirinkus kokiu masazu kompleksa ir grozio proceduru.. (niekur kitur nera tokiu kainu europoje) gaunasi pilnas relax komplektas  blush2.gif

Va cia suvardinta viskas, del ko i Turkija dar galim grist po kokiu 5-6 metu... Kas megsta poilsi viesbuti nezengiant is jo - sutinku. Jei yra megstanciu pasitusyt - reik atitinkamo nusteikimo, nes salis tikrai skiriasi nuo Graikijos, Ispanijos ar Kroatijos. Ir visai ne kainom, o kazkuo kitu...

QUOTE(fancycolor @ 2011 04 30, 20:18)
Sveikuciai, sakykit ar verta i turkiska pirti nueiti, ar patiko?

Beja, toks vaizdas užsukus, kad tiesiog geda atostogauti Turkijoj neisšleidus 18 tukstančių lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Taip verta ir dar kaip. Mes buvom savo viesbutinej. Kaina gal ir ne pati paciausia, nu bet prioceduros ir masazistas - verti grieko. Mokejom 40 dolcu. Ka gavom - 15 min saunoj, paskui pilingas masazuojant kuna, prausimas putom masazuojant kuna su veido masazu, poilsis ant gultu su arbata ir pilnas kuno masazas su aliejais. Procedura truko 2 val ir dar turejo trukt pusvalandi (mat veido kauke turejo but), bet mes lauk lekem pas vaikus - butu alkani like. Zodziu tokio nerealaus relaxo retai kada patirsi. Niekas niekur nekorektiskai nelindo, visi buvo labai malonus, paslaugus. Zodziu, super super...

QUOTE(Zilvinas75 @ 2011 04 30, 20:35)
Mes uz 6500 trims  blush2.gif 
Turkija, mano poziuriu, yra prakutusiems varguoliams, kurie gali sau leisti i Palanga nevaziuoti  biggrin.gif  aisku, jeigu istengia atostogu meta be cepelinu isgyventi. Na cia grubiai tariant  ax.gif

Musu 4 asmenu seimai Turkija kainavo 7300 Lt su viskuo (masinos nuoma, hamamu, raftingu, lauktuvem)

QUOTE(fancycolor @ 2011 04 30, 21:17)
Nu jau visai tai patys turim ir mokam  biggrin.gif padarysim nuotrauku alia eziukas ruke  lotuliukas.gif
Dar man klausimas iskilo, gal zinot ar draudziama is Turkijos augalus gabentis, nes is kiekvienos salies parsivezu po maza kokio augalo "flenciuka", kai Egipte del ju teko pavarkti, tai aiskinuosi is karto.

Niekam ten neidomu ka veziesi - drasiai mirksiukas.gif

QUOTE(gesa @ 2011 05 02, 11:39)
Mes asmeniškai norim sumak prieskonių bei granatų vyno, gal dar kiek saldumynų (pyshmanie ar baklavos) lauktuvėms. Pramoninės prekės nedomina visai. Šiaip man pats turgus, bendra atmosfera, vaisų ir daržovių gausa bei įvairovė labiau įdomu, ne pats kažko nusipirkimas.

Taigi pilna visu situ suvardintu dalyku ju tuose BAZAR. Jie kasdien buna. Ten parduotuves tipo, ne turgus tikri.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2011 05 02, 12:15)
o sumak tai kokie čia? aš Maroke pirkau šafrano, tai ilgai džiaugiausi, prieskoniai ten fantastiški, norėčiau ir Turkijoj tokio gėrio rasti

yra safrano Turkijoje tikrai. Maciau savo akim, tik nesidomejau kaina. As parsiveziau juodojo kumino
Papildyta:
Dar toks pastebejimas - ju tuose BAZAR alkoholis ziauriai brangus. Kosmosas sakyciau, bent jau musu kaime. Mus uzkabimo raki (as ja visa laika ouzo vadinau - graikiskai anyzine degtine). Norejom jos parsivest, tai kaina uz buteli buvo 25 dolcai, tuo tarpu oro uopste uz 10 dolcu nusipirkom. Taigi, turekit tai galvoj mirksiukas.gif Aisku normaliam supermarkete gal taip nebutu, bet tuose gatviniuose - prasom.
Bachlavos kaina 10 dolcu, kaip ir visu kitu lukumu. Physmane uz puskili mokejau 6 dolcus, bet taip lengvai nuleido nuo 8, kad pasigailejau ne 5 sakius...
Atsakyti
QUOTE(šeima iš 5 @ 2011 05 02, 12:54)
Sveiki,

Ka patartumet veztis (Aisku sauskelnes biggrin.gif ), imantis i kelione 1 metuku pupa. Kiek suprantu baseinelis neblogai... O ka dar???? g.gif  g.gif  g.gif
I Side vaziuojantys, ka pamatyt planuojat? Ka verta ten aplankyt?

1.Imat viska ko gali prireikti poilsiui prie juros su vaiku wink.gif Arba imat stora pinigine ir viska ko pritruksit pirkit vietoj.
Nepamirskit vezimuko pasiimti, nes be jo butu sunku.

2. Mes zadam pacia Side aplankyti ir imti ekskursija i Zaliaji kanjona ax.gif
QUOTE(Cobre @ 2011 05 02, 12:55)
Ir kemere tas toks normalus turgus? sakau, esu praejusi pro sali, jame nebuvau, tai ir klausiu. Ir to vyno buna turguje? kaip atskirti ji? nupiesta kas nors? reiks gal pabandyti parsigabenti  g.gif

Yra, yra 4u.gif Smurka rase kuria diena vyksta, jei gerai pamenu pirmadieni gal g.gif Man ten pati turgaus atmosfera ispudi palikus ir aisku vaisiu, darzoviu asortimentas thumbup.gif Galima sveriamu saldumynu ir prieskniu prisipirkti.
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2011 05 01, 17:30)
lai tie debesys beldiby iki gegužės 6 pasibūna, o tada iki valiai prisibuvę skirstosi kur toliau irnesakyk.gif aš atvažiuoju, man debesų nereik  vacation4.gif

biggrin.gif mums taip pat jie nereikalingi, paliekam šaltą orą LT blush2.gif biggrin.gif

QUOTE(SummerXXX @ 2011 05 01, 18:08)
Grizom ir mes is Kemero, ketvirtadieni. Tai pasakysiu, kad buvo saltoka, bet kadangi e patys rinkomes, o tik perpirkom kelione is kitu, nebuvo ko siept dantu. Bsaeinuose vanduo gele, juroj toks so so... Labai saule ima ten, kelias dienas po valandele pabuvau ant saules, tai paskui 3 dienas teko slept rankas ir krutine sad.gif Siaip viesbutis neblogas, bet baisiai didelis (Mirada del mar) maistas fantastiskas, kambariai paprasti, nieko isskirtinio. Labai uzkniso persamas visur ir visada pirkimas - gidai veza ne kazka parodyt, o po parduotuves, ir tos pardes, per viena iejima ileidzia, ir kol nepereisi visos pardes su ivairiausiom prekem, tol neiseisi smile.gif net vezant i oro uosta jau namo, ir tai sustojo prie kazkokio marketo, kur reikejo ratais sukt po prekystalius, kad iseit ir ten  doh.gif
Labai faini ir draugiski animatoriai, isradingi, kuribingi gabus - soka, dainuoja, kalba 3 kalbom (gaila ne LT, nors mokinau vis po truputi), sportiski, ir visaip kitaip faini smile.gif

Kadangi sezono pradzia - teko pavargt ieskant vandens motociklu, keturraciu, bet viska gavom su kaupu, o jau HAMAM ....... jei LT tokie butu ir tiek tekainuotu, eiciau ir eiciau. Vyras net sako, pasiulom kokiam vienam ar keliems Lietuvoj toki versliuka sukt smile.gif

jetaus nu liūdinat Jūs su tais orais wub.gif biggrin.gif jei baseinas toks šaltas-geliantis, ką vaiks mano veiks doh.gif aš jau pradedu pergyventi, visi čia šaukia, oras šaltas, baseinai bei jūra šalta rrrrrrr blink.gif dėl savęs man dzin, man tinka šaltas baseinas ir jūra, bet va dėl klecko... doh.gif g.gif 4u.gif

QUOTE(VAIDAZ @ 2011 05 01, 18:15)
Kaip norėčiau dabar į Hamamą... Ir į Kemerą... kaip tų atostogų sulaukt???? doh.gif

jau ne daug liko thumbup.gif bet tas ne daug, būna pats ilgiausias laikas biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas nors galit papasakot apie kaljanus? mirksiukas.gif Į ką atkreipti dėmesį tai žinau, bet va domintų kainos ir kur geriausia juos pirkti Kemere? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aurezas @ 2011 05 02, 12:33)
biggrin.gif  mums taip pat jie nereikalingi, paliekam šaltą orą LT  blush2.gif  biggrin.gif
jetaus nu liūdinat Jūs su tais orais  wub.gif  biggrin.gif  jei baseinas toks šaltas-geliantis, ką vaiks mano veiks  doh.gif aš jau pradedu pergyventi, visi čia šaukia, oras šaltas, baseinai bei jūra šalta rrrrrrr  blink.gif  dėl savęs man dzin, man tinka šaltas baseinas ir jūra, bet va dėl klecko... doh.gif  g.gif  4u.gif

nereik nukabint nosies - jura pries savaite buvo 20. Lietuviams ji ne tokia ir salta, kaip beje rusams irgi. Baseinai greit syla - jei saule bus, nebus jokio diskomforto. Mano mazas per visa savite taip ir neissimaude, bet ot tai problema... Susirado kitos veiklos. Dickiai uztat atsipuskino tiek, kad danti net skaudejo doh.gif Penktadieni varem pas odontologe grize - pirmoji skylute uztaisyta doh.gif
Atsakyti
Sveiki,

mane irgi domina patarimai vykstant keliauti i Turkija su 1,5 metuku vaiku smile.gif Kol kas keliave tik Lietuvoje, bet skrendant gi bagazas ribotas, tai svarbiausius dalykus butu svarbu isgirsti, ko reikia, ko nereikia ir pan. mirksiukas.gif

Beje, kaip suprantu, Turkijoje vis dar geriau veztis doleriu, o ne euru? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katren: 02 gegužės 2011 - 12:45
QUOTE(ziulyte @ 2011 05 02, 14:26)
Chimeros buvome. Rasiau, paliko ispudi vaziavimas kaimukais. Pacios ugnelnes net nezinau - na idomu, bet kazko ten truksta...  doh.gif Ot priekabi boba...

Cirali grazu. Va jis man kazkodel ir svieciasi ryskiausiai prisiminimuose apie Turkija. Nors ten gi nieko ypatingo.

Viska tu gerai supratai. Zinoma, buvo kas veikia, bet kad ten kazkokia tragedija butu - nepasakyciau.

Jei yra megstanciu pasitusyt - reik atitinkamo nusteikimo

Nepriekabi schmoll.gif , apie Chimeros ir as ta pati pasakyciau, bent jau dienos metu. Pamatyti kaip reiskini - verta, bet kazkokio didelio ispudzio nebuvo ir man. Kad pamaciau - nesigailiu, nes jei kur dar ir yra toks reiskinys, tai bent jau man po akim neuzkliuvo kur. Gana unikalu, kodel nepamatyti. tik kiti unikaluma supranta, kaip kazkoki be galo ispudinga dalyka. Tiesa, tau is nuotraukos tas takas grazus susirode iki ugneliu. Man jis realiai toks ir yra, bet kai ten aplinkui viskas taip pat atrodo, tai tas takas normalus visai tampa, susilieja viskas i viena biggrin.gif

Cirali ir man labiausiai patiko, ir kaip ir tau, net negaliu pasakyti kodel tiksliai. Ispudingo ten nieko nera, tiesiog didelis papludimys ir tiek. bet gal po visu Kemero viesbuciu, sugrustu gultu pliazuose ir besivartanciu poilsiautoju visai smagu buvo pasibuti nedidele kompanija, pasimaudyti, pasedeti praktiskai vieniems, na tik is vienos puses buvo jauna vokiete su kemperiu ir dviem labradorais, o is kitos puses dziedulis turkas filosofisku zvilgsiu, sedintis ant kranto. Ir viskas, tyla, ramybe, zmoniu nulis. Mes paciame kraste buvome, nebuvome ten kur restoraneliai, tai ramumaaaa wub.gif

Na as visada ir sakiau, kad nieko ten neturetu buti baisaus, eilinis didmiestis ir tiek. O didmiestyje atsiputes nepavazinesi niekur, ypatingai jei pirma karta jame buni. Na va, sugriovete dar viena mita apie vaziavimo turkijoje baisumus ir kosmarus biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
viskas, savaitgalį ploviau rūbus, lyginau - lagaminai "supakuoti". Tik dabar mąstau ar nereiktų daugiau ko nors šiltesnio įsimest. LT orai tokie faini, kad gerai nenuteikia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget-me-not @ 2011 05 02, 12:31)
1.Imat viska ko gali prireikti poilsiui prie juros su vaiku wink.gif Arba imat stora pinigine ir viska ko pritruksit pirkit vietoj.
Nepamirskit vezimuko pasiimti, nes be jo butu sunku.

Kadangi dar neteko su vaiku skristi, gal galite pasidalinti patirtimi kaip vezimukai transportuojami? Tikriausiai juos reiktu supakuoti,kad nesulauzytu bendroj kruvoj? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Katren @ 2011 05 02, 14:42)
Sveiki,

mane irgi domina patarimai vykstant keliauti i Turkija su 1,5 metuku vaiku smile.gif Kol kas keliave tik Lietuvoje, bet skrendant gi bagazas ribotas, tai svarbiausius dalykus butu svarbu isgirsti, ko reikia, ko nereikia ir pan.  mirksiukas.gif

Rubai, avalyne, vaistai, zaislai, maudymosi priemones, pamperiai ir maudymosi kelnaites, apsauga nuo saules, priemones nuo nudegimo, jei netyciukais nenusaugosite, as visada pagalvoju apie tinkama maikute su kuria baseine vaikas galetu maudytis, kad saule kuo maziau griebtu, nebuna su ja pastoviai,bet prireikia kartais, avalyne prie baseino ar papludimyje - smelis, plyteles ar akmenukai - jei saulute pakepins, viskas gali buti ikaite, malonu nebus. O visa kita, tai tai, kas gal yra individualu ir priklauso nuo iprociu: buteliukai, misinukai, naktipuodziai...
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2011 05 02, 13:46)
viskas, savaitgalį ploviau rūbus, lyginau - lagaminai "supakuoti". Tik dabar mąstau ar nereiktų daugiau ko nors šiltesnio įsimest. LT orai tokie faini, kad gerai nenuteikia  lotuliukas.gif

va va ir aš mąstau ar nereik kartais įsimeti ko nors šiltesnio daugiau g.gif pas mane ir maždaug jau išlyginta, sudėta...nepatinka man pasilikti viską paskutinei dienai 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Katren @ 2011 05 02, 13:50)
Kadangi dar neteko su vaiku skristi, gal galite pasidalinti patirtimi kaip vezimukai transportuojami? Tikriausiai juos reiktu supakuoti,kad nesulauzytu bendroj kruvoj? g.gif

Jo ir nededa i bendra kruva. Su vezimu pereini visas registracijas ir tik prie ilipimo i lektuva ji supakuoji, t.y. sulankstai ir atiduoti darbuotojams, kurie ji padeda prie bagazo. Lektuvui nusileidus vezimukus pirmiausia issima ir jau gali pasiimti ji, arba isvaziuoja jis kartu su bagazu (uzsakomame reise greiciausiai taip ir bus).
Atsakyti