Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gotte @ 2011 05 05, 18:53)
Tuo metu aš per jos fotoaparatą atrodžiau taip:

na, tuo metu tau geriau sekesi biggrin.gif

QUOTE(dosa @ 2011 05 05, 19:09)

Ka pasakysit apie sia foto?

sioji man labai faina nuotrauka, toks dedule labai ciotkas biggrin.gif o del akiniu atspindzio -, reikia filtro rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 05 05, 17:22)
sioji man labai faina nuotrauka, toks dedule labai ciotkas  biggrin.gif o del akiniu atspindzio -, reikia filtro rolleyes.gif

kazkaip niekad neteko akiniu fotografuot, tai neisivaidavau kazkaip, kad taip gali nutikti.... o kokio cia filtro reiktu? Nu dar bandysiu kazkaip su tuo potozopu nuiminet g.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2011 05 05, 18:53)
Ne kritikai, ne "buitiakas" biggrin.gif o šiaip fotografavimo užkulisiai:

Akasha mano nėštumo fotosesijos metu...visi nustatymai jos, tik aš jau gaudžiau fokusą, bet jis kažkur į džinsus nušoko

Speju kad fokusavai i veida kol as kalbejau, o po to uzsidejau fotika ir jis gavosi ne fokuse smile.gif
O tu ten tuo tarpu tik ziurejau...
Tas kadras kur fotkinai va cia smile.gif
user posted image

QUOTE(dosa @ 2011 05 05, 19:09)
Labai patinka ir man sitas portretas
sita tai nekabina, kaip pirma, bet kaip kazkas minejo, graziai susizaizia raudona spalva

Ka pasakysit apie sia foto?
Nu as labai nusivyliau, nes visur man maiso tie blikai ant akiniu.... o PS man vis dar tamsus miskas-panaikinti ju  nemoku O siap jie skaitosi blogis fotografijoj ar ne?  g.gif

Pirmoji man labai faina... kad nuo atspindziu ant stiklu pabegti reik naudoti CPL filtra arba nusukti zmogu nuo lango tiek, kad atspindziu neliktu... Siaip fotografijoje, gal tai ir skaitoma blogiu, jei daryt rimta portreta, bet siuo atveju man nelabai trukdo...
Antros man kompozicija nepatinka, gal labiau pats kunas pasisukes i desine, kur kadras jau baigiasi... na truksta to grazaus susizaidimo... Bet spalvos labai grazios... smile.gif

QUOTE(Zirzė @ 2011 05 05, 19:22)
na, tuo metu tau geriau sekesi biggrin.gif

Baik tyciotis is manes... mirksiukas.gif Man sunkus rytas buvo lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 05 gegužės 2011 - 18:43
QUOTE(dosa @ 2011 05 05, 19:35)
kazkaip niekad neteko akiniu fotografuot, tai neisivaidavau kazkaip, kad taip gali nutikti.... o kokio cia filtro reiktu? Nu dar bandysiu kazkaip su tuo potozopu nuiminet  g.gif

jau atrase Akasha smile.gif

QUOTE(Akasha @ 2011 05 05, 19:41)

Baik tyciotis is manes... mirksiukas.gif  Man sunkus rytas buvo  lotuliukas.gif  blush2.gif

baik Tu, as nesitycioju ax.gif tik va toji nuotrauka matyt viena is tu, kur fokusa pametei smile.gif va kur dabar ikelei,tai visai kits reikalas, kaip cia tas rukelis,nuo saules ane? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Muggy @ 2011 05 05, 15:49)
Ir 4 ND.

va sitas negerai. butu is esmes gerai, bet kadangi fokusuoti ismokai paskutine perdaryk 4u.gif

QUOTE(dosa @ 2011 05 05, 17:35)
kazkaip niekad neteko akiniu fotografuot, tai neisivaidavau kazkaip, kad taip gali nutikti.... o kokio cia filtro reiktu? Nu dar bandysiu kazkaip su tuo potozopu nuiminet  g.gif

man patinka ax.gif ne blikai nemaiso baisiai.
Norejau sakyti poliarizacini filtra, bet va sako CLP, tai nezinau blush2.gif

Kikirike, patiko pirmoji 4u.gif antroj reikia paasikinimo ka norejai parodyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2011 05 05, 19:59)

Kikirike, patiko pirmoji  4u.gif antroj reikia paasikinimo ka norejai parodyti  blush2.gif

ačiū 4u.gif antroji - tai galima pavadinti "Miesto spalvos" blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2011 05 05, 16:59)
va sitas negerai. butu is esmes gerai, bet kadangi fokusuoti ismokai paskutine perdaryk  4u.gif

Ar paskutinej blogai sufokusuota yra?
Atsakyti
Aj dar visai pamiršau padėkoti (o gal jau tai padariau,man jau slerozė doh.gif ) - kuri įdėjote į SNAP nuorodą - tai nusipirkau ir dalyvausiu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, su savo "traukininiu" internetu nelabai ką galiu pakomentuot (ir net pamatyt), bet patiko Kikirikės abi nai nai (nepamenu wub kodo biggrin.gif )

QUOTE(Akasha @ 2011 05 05, 10:53)
Ne tik del rakurso, bet ir del apsvietimo... anoje nuotraukoje jis krenta merginai tiesiai i veida, kadangi ji pasisukus, svelnus seseliai susidaro tik palei veido krastus.... toks apsvietimas daznai naudojamas moteru fotografijoje, nes taip islyginamos rauksleses ir oda atrodo lygesne....

Tavo fotografijoje jau labiau soninis apsvietimas gaunasi... na man vien del apsvietimo cia viesai nepanasios nuotraukos...
pradziai sakyciau bandyk atkartoti vienas prie vieno... net merginai plaukus pasiausk ir daryk uzsimerkusia, taip tikrai ir nuotaika perduosi... aisku priedo pasidaryk ir atmerktom akim... smile.gif

Taip taip - išsamiau prašom. Nors Yvetė ir palengvino užduotį, bet man labai smalsu biggrin.gif
Turiu omeny, kada turėsi laiko ir noro, nuo a iki z arba nuorodą kokią apie tą apšvietimą, kad mažiau raukšlelės matytųsi ir pan. laugh.gif (optimiste, ania? biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 05 05, 15:05)
man tikrai geriau
dėl to kike kokia foto užima niekad netestavau, šiuo metu fotkinu tik RAW, ns jei pripjaunu grybo lengvaiu ja pataisyti, o ka kur pastumdyt tai priklauso nuo nuotraukos, kas tinka vienai kitai visia grba gali supjauti, visad pradžiia padarau auta o tada jau sprendziu kuris geresni varianta ir ka pastumdyt, nėra konkretaus recepto ka daryt.

QUOTE(Yvette @ 2011 05 05, 15:10)
Dėl RAW formatų nelabai galiu ką padėti. Dabar nustačius RAW, bet gal net jpg užtektų. Na perdaug nieko netvarkau. Dažniausiai curves ir tiek. Nemoku PS dirbti o ir tingiu mokintis, o gal laiko stinga, o gal tiesiog poreikio nėra  smile.gif
Mokėčiau tikrai pasakyčiau. Vat net Jokubaitei negaliu atsakyti ką su jos foto dariau. Stumdžiau, keičiau, kol gavau tai, kas pradėjo patikti. O pakartoti to nebemokėčiau. Antrąkart kitaip gautusi.

Paryškinau ką ir aš parašyčiau mirksiukas.gif Tikrai labai priklauso nuo pačios nuotraukos. Vienintelė labai gerai viską aprašė mirksiukas.gif
Atsakyti
Kalbat apie ravus biggrin.gif Jau mane tos kalbos pradeda nervuot biggrin.gif

Susigundysiu ravu ir aš, jei pasakysit, kad juo įmanoma sutvarkyti per šviesų arba per tamsų kadrą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 05 05, 18:34)
Kalbat apie ravus biggrin.gif Jau mane tos kalbos pradeda nervuot biggrin.gif

Susigundysiu ravu ir aš, jei pasakysit, kad juo įmanoma sutvarkyti per šviesų arba per tamsų kadrą   blush2.gif

galima galima tuo rawu visku padaryt -tik bliku va nein nuimt doh.gif laugh.gif
as viska rawu fotografuoju-man paprasciau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dosa: 05 gegužės 2011 - 19:37