Įkraunama...
Įkraunama...

Vandens šildytuvai (boileriai)

QUOTE(kirkudu123 @ 2012 02 02, 13:06)
atvirkcei tikrai nesudeta nes visus metus viskas gerai buvo .. o uzsalti irgi negalejo nes visi vamzdukai suvedzioti per kambario sienas

per plokstes skyles gali patraukti vejelis/saltukas. Pas mane pati siuo metu taip saltas vanduo i antra auksta uzsales, taip kad teks palaukti kol atsils.
Atsakyti
Praeita vasara buvo akcija. Nusipirkau horizontalu kombinuota Dražice OKCV 160l uz 1117lt (geru trecdaliu pigiau nei seniuose). Problemu nera. Siluma laiko gerai. Vakare Stropuvos katilui uzgesus, ryte silumos boileryje dar pakanka ir keliems zmonems duse nusipraust. Tik boilerio termometras galetu but labiau sugraduotas ir nurodyti laipsniai. Bet tai smulkme.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2012 02 02, 11:09)
cia kitur beda - manau uzssalo, palaukit kada salciai baigsis smile.gif

pasirodo rimtai uzsalo ... keista per sienos pertvara... atsildziausu ventiletorium .. tai dbr reikes padaryti kad visada ir saltas vanduo cirkuliuotu
Atsakyti
QUOTE(kirkudu123 @ 2012 02 06, 16:10)
pasirodo rimtai uzsalo ... keista per sienos pertvara... atsildziausu ventiletorium .. tai dbr reikes padaryti kad visada ir saltas vanduo cirkuliuotu

Norejau paklausti, i kokius kriterijus reikia atsizvelgti perkant vandens sildytuva? 4u.gif kai pasiziurejau ju charakteristikas, tai man ten tamsus miskas pasirode,, g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ametise @ 2011 07 16, 17:52)
sildydami vandeni elektriniu boileriu mokestis uz elektra padides apie 100lt.

As visai situose reikaluose nesigaudau blush2.gif tai noriu paklausti, labiau patyrusiu, ar imanoma, kad boileris (drazice 125) 2 asmenu seimai per menesi prisuka 300 kW? g.gif
Atsakyti
QUOTE(defans @ 2012 04 06, 11:50)
As visai situose reikaluose nesigaudau  blush2.gif  tai noriu paklausti, labiau patyrusiu, ar imanoma, kad boileris (drazice 125) 2 asmenu seimai per menesi prisuka 300 kW?  g.gif

Elektrinio boilerio dar neturiu, bet kad tokia situacija įmanoma, tai tikrai galiu garantuoti. Viskas priklauso nuo vandens suvartojimo. Jei paliksit atsuktą kraną, dar ir daugiau suris. Siūlau žvilgtelt į šį eksperimentą. Pas žmogų Dražice 200 litrų boileris per mėnesį prisuka apie 370kWh elektros, arba nepilnus 200kWh jei boileris šildomas tiktai naktimis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 06 balandžio 2012 - 20:54
vakar Restoje prie Rubisolio stendo netycia pastebejau ju siuloma Anglies katila, tik kadangi Rubisolio atstovas buvo uzimtas, neturejau laiko ji pakamantineti:

http://www.thermaltt.......&IDLingua=2

Atsakyti
Kaip baxi firmos kombinuoti vandens sildytuvai? 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, kas gali buti kad kai boileris pajungtas i rozete mane purto vanduo? kiekviena rozete skirtingai, i viena ikisus labiau, i kita maziau. Purto tik mane, visi juokesi, kol galu gale, vyra lauke latakas papurte blink.gif blink.gif blink.gif isjungus boileri, latas jau nepurto doh.gif stebuklai kazkokie, bet beda didziule doh.gif gal kas turi kokiu patarimu kaip salint problema?
Atsakyti
QUOTE(kepuryte @ 2012 06 01, 23:06)
Sveiki, kas gali buti kad kai boileris pajungtas i rozete mane purto vanduo? kiekviena rozete skirtingai, i viena ikisus labiau, i kita maziau. Purto tik mane, visi juokesi, kol galu gale, vyra lauke latakas papurte  blink.gif  blink.gif  blink.gif  isjungus boileri, latas jau nepurto doh.gif  stebuklai kazkokie, bet beda didziule  doh.gif  gal kas turi kokiu patarimu kaip salint problema?

bent jau nužeminimas prie boilerio pajunktas, jau nekalbant apie nuotekio rėles
Atsakyti
Sveiki,
Gal kas turit lenkiškus elektrinius galmet boilerius. Pradėjau domėtis techninėmis charakteristikomis ir truputį susipainiojau. Pvz. EN/DE kalbomis parašyta, kad SG100 boileris temperatūrai palaikyti sunaudoja 0,97kWh/24h, o LT/PL jau parašyta, kad reikia 2kWh/24h. Tai kur čia teisybė g.gif .
Atsakyti
užtikau įdomią vandens pašildymo sistemą. Klausimas kaip ji leidžia pašildyti vandenį. Jei leidžia pilnu galingumu, tai visai vykęs momentinis vandens pašildymas, nors maži galingumai kelia įtarimą, kad čia tik cirkuliacinio siurbliuko pakaitalas.

Bet mintis sakyčiau visai įdomi, padarius didesnį galingumą, boilerio nereikėtų, o šildymas būtų panašesnis į tūrinį nei į momentinį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 02 rugpjūčio 2012 - 07:19