QUOTE(Ex @ 2011 05 17, 14:01)

joooo, pomidorinių ligonių neklibint!
O vat, su kitomis daržovėmis patirties neturiu, todėl pasiduodu - nesiginčiju, pati mielai išklausysiu kitų nuomonės
Kiek žinau, nemažai kas (pvz. kai kurios mitybos sistemos) pomidorą "nuodingu" laiko - tai jį, tipo, kenkėjai nelabai myli. O vat bulves, tikrai pradžioj "baisuokles" visokių kirminų graužtas pirkom, kol dabar radom, kas gražias ir mum tinkamas užaugina. Bet jų "metodas" mum netinka - jie augina laukuose miškų apsupty, nuo kolorado pelynu purškia ir pan. nat. pribombasai, o mes gyvenam Vilniaus pakrašty, kur sklypas su kitu sklypu sulipęs, aplink kaimynai draugiškai Raundapo purkštuvu dalinas

. Beja, mum vienoj žymioj Vilniaus eko parduotuvėj bandė įrodinėti, kad ekologiškų gražių bulvių mes niekur negausim, o gavom, ir jau ne pirmi metai
Papildyta:
QUOTE(vilnera @ 2011 05 17, 14:08)
Meslas turi daug azoto junginiu, tiek raugintas,tiek ne,to azoto mesle kiekis,aisku,ir nuo gyvuno rusies priklauso. Ka duoda rauginimas-na vat paimkim sauja dilgeliu svieziu,uzraugiam-bakterijos per keleta dienu is ju padarys dalinai tirpia tyre, kuri lengvai perduos visas maisto medziagas skysciui,kuriame rugsta, salia to prisidaugins daugybe rugimo bakteriju, kurios islaistytos toliau dirbs, ir aisku,dirvozemio sudeti pagerins is karto.. Jei isvirsim arbata, nebus rugimo bakteriju.. Ir liekanos nuo nuoviro bus ne tirpi tyre,o liekanos, kurios irs ilgiau. tai bandau spet,kad raugas yra labiau koncentruotas augalu maistas,stipresnis.

joooo, ir sliekai mieliau greičiau suvalgys raugintas dilgėles - mačiau saviškių, lietaus sliekų reakciją, bet yra dar kažkoks "bajeris" su tuo rūgimo procesu. Čia tik pavieniai įdomūs faktai - alergiškiems žmonėms labiau tinka rauginti kopūstai ir agurkai, nei žali. Per daug nitratų turintys kopūstai "neįrūgsta" - apie tai jau tikrai daug info. Žodž, yra dar kažkokių niuansų. Gal kas dar daugiau info turi apie tuos raugus, rauginimo procesą ?