Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas. 2 tema

QUOTE(Ex @ 2011 05 17, 14:01)
lotuliukas.gif joooo, pomidorinių ligonių neklibint!

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(graazke @ 2011 05 17, 15:37)
Nesupykit , bet labai norėčiau pamatyti nors vieną daržininką , kuris iš anksto galėtų pasakyti kiek nitratų ar bet kokių kitų medžiagų turės daržovė . Net nenaudojant jokių trąšų negali žinoti kiek ir ko jos turi , nes priklauso kokia žemė , kas prieš tai augo , kokie orai buvo , net kada derlius buvo surinktas . Pas tą patį augintoją kokybė gal labai skirtis .

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2011 05 17, 10:00)
Uzkliuvo tas laistymas dilgelemis.. Jomis laistau savo pomidorus ne metus ir ne du. .... Na bet jokio ne tokio skonio nepajutau,...

Man irgi atrodo, kad tai kazkoks issigalvojimas - nejauciu jokiu skonio pakitimu, nors laistau dilgelem daug metu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2011 05 17, 19:22)
Man irgi atrodo, kad tai kazkoks issigalvojimas - nejauciu jokiu skonio pakitimu, nors laistau dilgelem daug metu ax.gif

Todėl ir nejaučiat tongue.gif .
Atsakyti
O mes šiandien buvom Vingio botanikos sode savo lysves patvarkyti.

Sudygo žirniai, burokėliai, visos kopūstinės prigijo. Svogūnai irgi tvarkoje - visi auga.
Dar nesimato morkų, ir bulvės aišku dar nesudygę thumbup.gif

Primenu, kad sėjome ir sodinome gegužės 7-tą dieną. Kaip greitai prabėgo 10 dienų smile.gif
Atsakyti
Vat aplink ta mulciavima.. Turiu nuojauta-na kazkoki x-failiska 6 jausma,kad mano svogunams mulcavimas nepatinka.. Cesnakams patinka, kopustams-irgi, ale vat svogunams,porams,na gal dar ir zirniams-ne.. g.gif Tai padariau taip-dali tu svoguniniu ir zirniniu apmulcavau,dalies-ne.. ziuresiu,kaip anie jausis dabar..
Atsakyti
Sveikutės. Skaičiau skaičiau šią temelę ir susidomėjau, tuo labiau, kad iš kolegės girdėjau, kad ji taip daro. Turiu ir aš nediduką darželį - vos kelios lysvelės bei mažiuką šiltnamiuką. Daug neauginu, tik čia pat valgymui. Kaip supratau, jei žolę nupjauni, plonu sluoksniu gali apdėti, o paskui kai jau sudžiūva ir papildomai pridėti? O sakykim pernykštės žolės, kur buvo nupjauta dėti negalima po apačia šviežios žolės? Ir kaip suprantu, po tokiais serbentais, avietėm ir galima pridėti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo argus: 18 gegužės 2011 - 10:33
prieš naudodama pernykštę žolę gerai pažiūrėkit ar nėra grambuolio lervų mirksiukas.gif ,pas save radau nemažai jų doh.gif
Atsakyti
Na gal darzininke ir nelabai kokia esu, bet ax.gif jau antra karta sumulciavau pjauta pieva..sluoksnis jau neblogas, vaizdas taip pat priimtinas ax.gif viskas auga, graziai vesliai ax.gif piktzoles ravejau lygiai desimt minuciu,, ir sumeciau i tarpvagius blush2.gif toks ukis man patinka blush2.gif kaimynka puse dienos ravi..ir vis ja juokas ima..kas mano zolese man uzaugs tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2011 05 18, 15:54)
kaimynka puse dienos ravi..ir vis ja juokas ima..kas mano zolese man uzaugs tongue.gif

biggrin.gif iš manęs ir visi juokiasi, ypač uošviai, nes jų daržas šalia mano,tai man nieko nesako iš mandagumo, bet tikiu, kad apšnekėta ne kartą, bet finale :vakar pjovė žolę, tai ten kur mano pievelė buvo,žolę atidavė, o kur jų pusėj prie daržo pievelę nusipjovė, tai susipylė pas save i kupstą(ne kompostavimo dėžę), tai taip suprantu, kad jau juokas nebeima ,ir viskas akivaizdžiai pasimatė biggrin.gif

aš dar truputi durpių substrato piliau ant žemelės, pasodinau, kai pradėjo dygti,nuravėjau ir mulčiuoju, tai dabar praeidama tik link linkt kelias žoleles išraunu ir einu sau,o ji palinkus prie savo daržų. Labai sunku pripažinti, kad kažkokiai miesčionkai, piemenkai kažkaip geriau sekasi, nei jiems patyrusiems ūkininkams doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrairminde @ 2011 05 19, 09:46)
biggrin.gif  iš manęs ir visi juokiasi, ypač uošviai, nes jų daržas šalia mano,tai man nieko nesako iš mandagumo, bet tikiu, kad apšnekėta ne kartą, bet finale :vakar pjovė žolę, tai ten kur mano pievelė buvo,žolę atidavė, o kur jų pusėj prie daržo pievelę nusipjovė, tai susipylė pas save i kupstą(ne kompostavimo dėžę), tai taip suprantu, kad jau juokas nebeima ,ir viskas akivaizdžiai pasimatė biggrin.gif

aš dar truputi durpių substrato piliau ant žemelės, pasodinau, kai pradėjo dygti,nuravėjau ir mulčiuoju, tai dabar praeidama tik link linkt kelias žoleles išraunu ir einu sau,o ji palinkus prie savo daržų. Labai sunku pripažinti, kad kažkokiai miesčionkai, piemenkai kažkaip geriau sekasi, nei jiems patyrusiems ūkininkams doh.gif

geras!!!
nu reik ir man pabandyt, bet vis bijau , negristu, mat siemt pirma syk darza turiu,
tai nupjaunat zole ir dedat ane??? uj nezinau , neramu man, kad per daug ar per mazai neperkrauciau...... o kas kiek vel det reik??? kas kiek dienu???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wwawwa: 19 gegužės 2011 - 08:58
Noriu paklausti.Ar galima mulčiuoti žole su nupjautomis pienėmis?Vis skaitau šią temą .Ir po truputį bandau mulčiuoti.
Atsakyti
QUOTE(wwawwa @ 2011 05 19, 08:57)
geras!!!
nu reik ir man pabandyt, bet vis bijau , negristu, mat siemt pirma syk darza turiu,
tai nupjaunat zole ir dedat ane??? uj nezinau , neramu man, kad per daug ar per mazai neperkrauciau...... o kas kiek vel det reik??? kas kiek dienu???

nekokia aš patarėja, naujokė visiška šiuo klausimu, bet aš vadovaujuos savo galva, jei taip galima pasakyt blush2.gif pernai pradėjau, po truputi dėti ir matai ant savo kailio, daug ar mažai, gerai padarei ar blogai, tiesiog po truputi, po truputi ir įsivažiuoji.Aišku be informacijos, kurią radau šioje temoje, tai tikrai nieko nebūtų gavesi thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(vilyte48 @ 2011 05 19, 09:06)
Noriu paklausti.Ar galima mulčiuoti žole su nupjautomis pienėmis?Vis skaitau šią temą .Ir po truputį bandau mulčiuoti.

aš mulčiuoju smile.gif
Atsakyti