Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas. 2 tema

QUOTE(jediara @ 2011 05 12, 12:12)
Kaip tik nuo rauginto augalai ne tik auga bet žydi ir puikiai vaisius veda.
Kartais ,kai paskaitau šią temą, susidaro įspūdis, kad norima viską paneigti, kaip buvo daroma anksčiau rolleyes.gif

Galbūt...Nes norisi kitokių sodų,daržų.Kad nereiktų klausinėti kokiais nuodais paskui viską purkšti.Norime ,kad daržovės ir vaisiai būtų pilni vitaminų ,o ne velnias žino ko.Su DIDELIAIS KIEKIAIS trąšų irgi viskas auga,bet nereiškia ,kad tos daržovės sveikos.Taip mes ieškome kitų būdų ir tai mūsų teisė rinktis .Tam ir yra ši tema.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2011 05 12, 14:54)
Galbūt...Nes norisi kitokių sodų,daržų.Kad nereiktų klausinėti kokiais nuodais paskui viską purkšti.Norime ,kad daržovės ir vaisiai  būtų pilni vitaminų ,o ne velnias žino ko.Su DIDELIAIS KIEKIAIS trąšų irgi viskas auga,bet nereiškia ,kad tos daržovės sveikos.Taip mes ieškome kitų būdų ir tai mūsų teisė rinktis .Tam ir yra ši tema.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 05 12, 08:21)
Netyčia atradau šią temą,tai nupjovusi veją žolę panaudojau braškėm apdėti,o tikrai galima ir ant daržo dėti,kažkaip nedrasu
user posted image

Gal reikėjo padžiovinti arba dėti plonai.Aišku nedaug iš nuotraukos suprasi kiek ten uždėta.
Norėjau dar priminti,kad GŽ tai ne tik mulčiavimas.
Atsakyti
Pasakykit kompetetinga nuomone - teisingai ar ne? Ar reikia storiau?
Atsakyti
QUOTE(fedoska @ 2011 05 12, 15:01)

Sunku pasakyti.Jeigu su žoliapjove pjauta ,tai daug nereikia,o jeigu pirmą kartą,tai daug nepridėk ,vis bandyk,atrask kiek reikia.Pas mane šienuku apdėta,tai gan storas sluoksnis,bet pjauta dalgiu.
Atsakyti

Paklaust paklausiau, o fotkes tai neikeliau.................... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fedoska: 12 gegužės 2011 - 14:15
Mažas pastebėjimas - po braškėmis žoliapjove pjautos žolės nedėčiau, nes kai ji padžius, pakilus vėjui ar palijus stipriam lietui uogos aplips tais šiaudeliais doh.gif . Dabar kuo skubiau, kol dar nėra uogų, tą žolytę gal kokiais šiaudais apdėčiau g.gif
Atsakyti
pakartosiu aš savo klausimą, gal kas padės?.. tuo labiau, kad užsiminėt, jog GŽ tai ne tik mulčiavimas...
QUOTE(Daivad @ 2011 05 12, 10:06)
o mulčiavimas gal padeda kaip nors apsisaugoti nuo skruzdėlių? arba patarkit kokį nors natūralų būdą, l. prašau... - jau tiek daug jų pas mane, kad nepadeda nei jokie kavos tirščiai, nei karšto vandens pylimas, nei niekas... ir ten kur jų lizdai - braškės tokios suvargę  verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(Daivad @ 2011 05 12, 15:22)
pakartosiu aš savo klausimą, gal kas padės?.. tuo labiau, kad užsiminėt, jog GŽ tai ne tik mulčiavimas...

Pas mane gyvena po mulčiu ir taip nieko neišrausia .Bet kėkvieni metai jų mažiau ,kodėl nežinau....
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2011 05 12, 14:59)

drinks_cheers.gif kai man tai "dašilo", ir prisijungiau prie šio tipo forumų, iki tol pagal Kurdiumovą jau du metus krapščiausi, daržą plėčiausi - jo knygas po 4-5 kartus perskaičiau,porai kaimynų nunešus buvau, kaiman nuvežiau. Bet GŽ "toli" dar buvo, tai tikrai daugiau, nei mulčiavimas. bet, apie tai tikrai daugiausia GŽ forume kalbama, čia nėra prasmės plėstis.
Atsakyti
Bet mano kuklia nuomone nemaža mūsų dalis pradeda tik nuo mulčiavimo. Palaipsniui domiesi,atrandi,perskaitai ir iriesi tolyn tą supratimą plėsdamas. Negali gi žmogus iš kart suvokt visą prasmę. Visgi manau sveikintina,kad ir tik mulčiuoja žmonės,vis dirvai nuo to geriau ax.gif O ir pats žmogus be jokių kursų kartais ima atranda kai kuriuos dalykus. Tai gal būt netgi vertingiau,negu tau išdėstoma kokiam seminare. Tas supratimas turi pats ateiti,bet nebūti "įkištas" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 05 11, 23:11)
Daržu reikia rūpintis kaip savo pilvu - ten keliauja viskas ką galime suvaldyti ar išgertį.
Smardalo nei iš dilgėlių, nei sugedusio maisto nevalgome? Ne. Tai ir nedėkime ant lysvių.

Na, na, rimtai įdomu pasidarė kaip GŽ sprendžia organinių maisto atliekų panaudojimo dilemą: supuvusio daikto į žemę ni-ni, o komposto krūvos turėt negalima rolleyes.gif ? Negi pas jus į šiukšlių kibirą keliauja tik šviežutėliai produktai? Tai jei netyčia kas prarūgo ar supuvo, jau belieka tik į konteinerį blink.gif ?
Juk tie patys prarūgę dalykai, virtę kompostu, kvepia taip pat miško žeme, t.y. rezultatą turim tą patį. Sutinku, kad kompostavimo eigoj prarandam CO2, bet visa kita yra iš esmės tas pats procesas.
Aš galvoju, kad gamtoje viskas yra natūralu - smarvė taip pat (beje tai signalas tam tikrai faunai, kuri imasi perdirbimo, o kuo daugiau faunos tuo daugiau taip reikalingos baltyminės masės dirvožemyje tongue.gif ). Kvapas neatsiejama gamtinių procesų dalis, koks jis bebūtų. Beje mūsų supratimas apie kvapus gerokai iškreiptas visokių kultūrinių stereotipų, nes pvz. šunys ir laukiniai gyvūnai dalį savo maisto specialiai apipūdo, kad lengviau virškintų, taip elgdavosi ir žmonės.
O dėl to, kad, spendžiant iš kvapo vienas š.. yra gėris, o kitas blogis, tai vėlgi prasilenkiate su savo pačių logika. Gamtoje negyvena vieni žolėdžiai, atitinkamai ir organika dengianti žemę (kad būtų aiškiau, kalbu apie tuos laikus, kai žmogus dar nebuvo išlipęs iš medžio), gaunasi visokia, ir smirdanti ir ne. Būtų keista, jei miško medžiai labai pergyventų, gavę kokio šerno, lapės ar barsuko š, kurie tikrai rugiagėlėm nedvelkia... Visa esmė yra kiekiai ir proporcijos.

QUOTE(rytorasa @ 2011 05 12, 14:47)
Papildyta:
tikrai? O jūs bandėt laistyti kol dar nedvokė? Nežydėjo ir nederėjo?  rolleyes.gif

O jūs bandėt ir tokiu ir tokiu? Ir galit paliudyti savo patirtimi?

Aplamai, tas grynų teorijų suabsoliutinimas, labai nekaip nuteikia. Na nėra pasaulyje vienos tiesos, ir būti negali... O ypač gamtoje, kuri taip sudėtinga, kad mums tik gali atrodyti, kad suprantame jos veikimo principus, bet daug daug daugiau lieka nežinioje. Kaip sakoma, kuo daugiau žinau, tuo labiau suvokiu kiek nežinau...
Galvoju, kad svarbiausia vadovautis sveikos logikos principais. Dalinkimės patirtimi, bet nepamirškime ir galvoti savo galva 4u.gif Tas aklas sekiojimas paskui menamus autoritetus (kas tai bebūtų: japonai, australai, vokiečiai ar lietuviai), mažai kada prie gero priveda (tą liudija ir istorijos pamokos).

QUOTE(*GREISI* @ 2011 05 12, 14:59)

Norėjau priminti, kad temos pavadinimas skirtas būtent mulčiavimui 4u.gif

QUOTE(Alekto @ 2011 05 12, 16:24)
Bet mano kuklia nuomone nemaža mūsų dalis pradeda tik nuo mulčiavimo. Palaipsniui domiesi,atrandi,perskaitai ir iriesi tolyn tą supratimą plėsdamas. Negali gi žmogus iš kart suvokt visą prasmę. Visgi manau sveikintina,kad ir tik mulčiuoja žmonės,vis dirvai nuo to geriau ax.gif O ir pats žmogus be jokių kursų kartais ima atranda kai kuriuos dalykus. Tai gal būt netgi vertingiau,negu tau išdėstoma kokiam seminare. Tas supratimas turi pats ateiti,bet nebūti "įkištas" 4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 12 gegužės 2011 - 15:48