QUOTE(becas @ 2012 09 13, 09:30)
Sveiki. Pradėjome su žmona auginti 2 katytes "Pilkė" ir "Margė".
pradžiai gal supraskit, kad katė ir šuo - skirtingi gyvūnai. Ir katės ramiai sėdėti niekada neišmokysit, o pajausti sklypo ribas, manau, irgi baisia sunkus darbas
Aš dovanų gavau taip pat mažą kačiuką (įtariu, kad daugų daugiausia jam buvo 1,5mėn, dar skersas vaikščiojo). Dabar jam jau kokie 4 mėn. ir visas auklėjamas kol kas remiasi daugiausia švelnumu. Besidraskantį priglaudžiu prie savęs ir apkabinusi paglostau, jei nagučius galandasi į baldus, nunešu prie draskyklės (po 2mėn jau dažniausiai galandasi ten. O ir galandasi tada, kai per ilgai nenukerpu), jeigu dūksta kaip išprotėjęs, žiūriu, ir gėriuosi. Nelabai man patinka tai, kad jis į ranką kąsti nori, bet suprantu, kad jam dantukai krenta ir norisi ką nors pakramtyti, tai tiesiog nukeliu nuo savęs. Net jei būna per daug įsidūkęs, po keletos nukėlimų supranta, kad šitaip nieko nepasieks. Nenoriu lovoje miegoti su katinu, tai kai einam miegoti, uždarau ją kitame kambaryje ir nematau reikalo pratinti per jėgą miegoti jo guoliuke šalia mano lovos (pati pagalvoju, ar tikrai labai jau lengva būtų miegoti šalia ko nors, ko labai norisi, kad ir šalia lovos, kurioje mano vyras miega)

Tik paskutinę savaitę pradėjo šiek tiek mažiau sprukti pro duris. Tikiuosi išmokysim to nebedaryti. Kol kas auklėjam paprastai - tiesiog žinom, kad bėgs, tai iš karto jau būnam rankas ištiesę.
Be abejo, katinėlis mus jau išmokė tvarkos: visada pasikabinti rūbus, rankinę, išsiplauti indus, nepalikti neuždengto maisto ant stalo, pasirūpinti gėlių vazonų papildomu sutvirtinimu. Bet su šiais dalykais buvome susitaikę jau tada, kai sugalvojome, kad norėsis katinuko.
Dar kartą pasikartosiu - katė, tai ne šuo. Kuo labiau drausi ir barsi, tuo labiau jis darys tai, ko neleidi (bent jau mūsiškis taip daro), o jei gražiuoju bandysit, tai ir katinukai bus mieli.
o kad tikrai šioje temoje jums žmonės patartų, kaip galima pamodeliuoti katyčių elgesį, parašykite konkrečiai, ką jos blogo daro. Nes jūs labiau aprašote savo metodus, o ne elgesį