QUOTE(Alabama @ 2011 05 10, 13:50)
Gal jau rimtai metas savo puslapi daryt
Žinoma, daryk, valgyt tai neprašo

Aš daryčiau taip, kaip man miela. Jei reikės pragyvent ir pavalgyt iš to, nebegalvosi nei apie meną nei apie nieką.. Jei gali sau leist prabangą būti ištikimai sau- tą ir daryk.
Jei gyvenimas mane prispaustų, eičiau ir fotkinčiau bile ką.. Kol taip nėra, fotkinu ką noriu ir stengiuosi mėgautis tuo.. Bandau, matau kas patinka ir kaip patinka fotografuot, kas visgi nelimpa ir kodėl. darau išvadas, keičiuosi ir keičiu..
QUOTE(Rita Gude @ 2011 05 10, 13:52)
Tiesiog vieni visą gyvenimą lieka aukom, o kiti gyvena ir sukasi.
Puikiai pasakyta.
Šapranauskas- unikalus atvejis. Be to, šiuo metu jis labiau tautos klounas, nors matyt tai irgi menas tokiu būti. Bet kuriuo atveju, prieš jo talentą lygių nėra. Tačiau tai išimtis. Bet mes Rita labai skirtingais rakursais temą analizuojam.
Menininkas iš prigimties dažnai atrodo ar yra nepasiturintis ir dėl to, kad jam tos komercijos, materialumo tiesiog nereikia.. Daugelis netgi niekina tai.
Aš kalbu ne vien apie pinigus, aš apie skatinimą, auginimą, rėmimą, palaikymą šalies kalbu. (apie palaikymą super gerai išsireiškia toks genijus kaip Statkevičius, super jo pasisakymai ta tema). Apie patį požiūrį. Bėga iš Lietuvos šviesūs protai. Nes, kaip Alabama sako- ne vien širdis kuria, bet ir skrandis valgyt nori.
Negaliu kalbėti apie tam tikras meno rūšis, kuriose nieko nenutuokiu ir neturiu sufotmuoto net skonio.. Bet apie muziką, dainavimą, šiokį tokį supratimą turiu. O pavyzdžių- nors vežimu vežk.