Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai...2

Pirkau 'Bristol's Blackbird'. pražydo.... 'Black Panther'. Na, ką gi, pasitaiko ir Dibleys kartais apsirikti...
user posted image
Užtat didelis džiaugsmas, kad iš reanimacijos palatos į gyvenimą sugrįžo mano didžiausias juočkis 'DS-Čiornaja Magija' smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 05 29, 13:06)
Pirkau 'Bristol's Blackbird'. pražydo.... 'Black Panther'. Na, ką gi, pasitaiko ir Dibleys kartais apsirikti...
Užtat didelis džiaugsmas, kad iš reanimacijos palatos į gyvenimą sugrįžo mano didžiausias juočkis 'DS-Čiornaja Magija' smile.gif

Oho kokie juockiai thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū už gražius žodžius ir rodausi toliau smile.gif .
user posted image
Utro v Arktike
user posted image
Ir ausrazs dovana smile.gif . Koks jis man gražus yahoo.gif , negaliu atsidžiaugti. Dar kartą ačiū smile.gif .
Čia jau visi galintys žydėti. Dabar laukiu kada lapai apsivaikuos ir tada žiedelių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramaškė: 29 gegužės 2011 - 14:25
QUOTE(Litux @ 2011 05 29, 12:52)
Oho kokie juockiai  thumbup.gif

'Black Panter' tai man schmoll.gif

Papildyta:
Ramaške, gražus 'Utro v Arktike' ir šią veislę verta turėti thumbup.gif Maniškis, regis, stengiasi Jūsų nenuvilti, vis gausiau puošiasi fantasy. Sėkmingai auginti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 05 29, 12:06)

Didziausi sveikinimai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 05 29, 17:26)
Ramaške, gražus 'Utro v Arktike' ir šią veislę verta turėti thumbup.gif  Maniškis, regis, stengiasi Jūsų nenuvilti, vis gausiau puošiasi fantasy. Sėkmingai auginti 4u.gif

Ačiū. O jūsiškis ir be ryškaus fantasy buvo gražus man, o dabar išvis gražuolis.
Dabar galvoju kaip per žiemą išlaikyti, kad tik nenumirtų. Nes suveikia kiaulystės dėsnis, dažniausiai žusta ar neprigija patys gražiausi verysad.gif . Jau kiek turėjau praradimų per paskutines dvi žiemas. Matyt perlaistau.
Atsakyti
QUOTE(Ramaškė @ 2011 05 29, 15:23)
Utro v Arktike
Ir ausrazs dovana  smile.gif .

thumbup.gif Yra kuo pasigirti
Atsakyti
Būčiau labai dėkinga, jeigu kas nors pasidalintumėt patirtimi arba bent pamąstymais. Gavau siuntinį su streptokarpais, augalai gerokai nukentėję, nemažai supuvusių ir iš dalies šlapiai apipuvusių lapų. Ar juos geriau pašalinti visai ar pjaustyti iki sveikos vietos? Kai kuriais atvejais liks vos pora trejetas sveikesnių lapelių, bijau išskabyti per daug, o tokie iškramtyti - ir negražu, ir gal vis tiek puvinio ir užkrato šaltinis... Fungicidas būtinas (koks?) ar pakaks anglimi pabarstyti?
Atsakyti
Dėl fungicido - nežinau tikslinga jie turbūt tiesiog sušuto kelionėje, o ne pasigavo kokią nors grybelinę ligą. Jeigu augalai ir šiaip suvargę, chemikalai jų būklę gali dar pabloginti. Manyčiau, būtina lapus pjaustyti iki sveikų audinių. Dėl viso pikto pasodinkite gabaliuką sveiko lapo įšaknydinimui. Pagal tai, kad lapai apipuvo, galiu spėti, kad tikriausiai keliavo plastiko pakuotėje?

Tikiuosi, kad ir kitos augintojos išsakys savo nuomones.

Taip, siųstis strepsus iš toliau jau darosi per karšta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 05 30, 16:24)
Pagal tai, kad lapai apipuvo, galiu spėti, kad tikriausiai keliavo plastiko pakuotėje?

Taip, siųstis strepsus iš toliau jau darosi per karšta unsure.gif

Supakuota buvo popieriuje - augalai šaknydinti tabletėse arba durpiniuose vazonėliuose, šaknų gniužulas polietileno maišelyje, lapeliai laisvi tarp smulkių popieriaus atraižėlių. Apie sušutimą nepagalvojau. Atrodo tikrai varganai. Na tikiuosi, išgelbėsiu.
Atsakyti
Jeigu lapeliai buvo ne polietileno maišeliuose, o siuntinio dėžutės kartoninė, sušusti neturėtų g.gif, tikėtina, kad tik apvystų Gal nuo karštesnio oro tikrai kokia nors infekcija išplito, sunku pasakyti. Tikėkimės, kad atsigaus. O šaknys atrodo sveikos?

Čia neseniai rašiau apie atsiųtas plastikinėje dėžutėje "išsitroškinusias" fuksijas. gal trijų ar keturių netekau, penkios po truputį atsigauna, pora net pumpurus brandina.Deja, visaip būna su tais siuntimais verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 30 gegužės 2011 - 16:03
QUOTE(ausrazs @ 2011 05 30, 17:01)
Jeigu lapeliai buvo ne polietileno maišeliuose, o siuntinio dėžutės kartoninė, sušusti neturėtų g.gif, tikėtina, kad tik apvystų Gal nuo karštesnio oro tikrai kokia nors infekcija išplito, sunku pasakyti. Tikėkimės, kad atsigaus.  O šaknys atrodo sveikos?

Čia neseniai rašiau apie atsiųtas plastikinėje dėžutėje "išsitroškinusias" fuksijas. gal trijų ar keturių netekau, penkios po truputį atsigauna, pora net pumpurus brandina.Deja, visaip būna su tais siuntimais verysad.gif

Vienas buvo gerokai pavytęs, suglebęs - bet pamerkiau į vandenį, turgoras atsistatė gan greitai. Kiti neišdžiūvo, bet gal nuo per daug drėgmės apipuvo lapai, šaknys sveikos.

Kai prieš savaitę gavau dar labiau apipuvusias sanpaulijas - išpurkiau Schultz insekticido/fungicido purškalu, atrodo prastai, bet toliau nebepūsta. Tik purškalas baigėsi, o pirkti - brangokas, tai ir svarstau. Previkuro turiu, bet gal tikrai neinfekcinis tas puvinukas ir su chemija tik dar labiau nuvarginsiu.

Taip, su siuntimais iš toli gali būti visai neįdomu. Čia mano pirmas bandymas siųstis ne sukulentinius augalus iš toli. Deja, gerokai nuvėso entuziazmas po antros porcijos puvėsių... Apie fuksijų kelionę iš viso sunkiai įsivaizduoju - jos man tokios gležnos atrodo smile.gif. Smagu girdėti, kad nors dalis išgyveno.
Atsakyti