Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai...2

QUOTE(ausrazs @ 2011 06 21, 14:54)
Šiaip taip išgyveno dar vienas mano mylimukas - DS-ALYJE PARUSA

thumbup.gif labai fainuolis
Atsakyti
Ačiū, Skarpionuke, jį turiu Tavo dėka aciuks.gif Man jis patinka, žiedai nestebina dydžiu, bet spalva labai ryški ir tas siauras baltas apvadėlis - kaip pieštuku apibrėžta. Žodžiu, kol kas iš pernykščio siuntimo (Tavo rūpesčiu) atsigavo abi veislės, kad tik joms vėl kas nors nepasidarytų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 06 21, 20:14)
tas siauras baltas apvadėlis - kaip pieštuku apibrėžta.

Net is arti prisilenkus zlibinau ir as i ta apvadeli, labai grazu wub.gif
O mano strepsiukai namuose tesloje gyvena doh.gif Netiketai tris dienas nebuvau namie, o laistyti jau reikejo tai paprasiau SB juokas pro asaras, bet jauciu po puslitri supyle ant kiekvieno lotuliukas.gif bet gal nieko kelios dieneles ir tikiuosi pradzius.
Atsakyti
Litux, jeigu substratas tikrai kaip tešla, gal ir negerai kelias dienas taip laikyti augalus. Galima atsargiai ištraukti šaknų gumulą, apvynioti keliais sluoksniais popierinių rankšluosčių ar tualetinio popieriaus. Kai susigers drėgmės perteklius, popierius nuimti, o augalą - vėl į vazoną.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 06 21, 20:46)
Litux, jeigu substratas tikrai kaip tešla, gal ir negerai kelias dienas taip laikyti augalus. Galima atsargiai ištraukti šaknų gumulą, apvynioti keliais sluoksniais popierinių rankšluosčių ar tualetinio popieriaus. Kai susigers drėgmės perteklius, popierius nuimti, o augalą - vėl į vazoną.

Kai as tokio atvejo neturejus, nes visad juos laikau i sausaja puse, tai matyt ir pagalvojo, kad vargsiukai seniai gere lotuliukas.gif siandien jau tingiu, o rrutoj imsiuos priemoniu.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 06 21, 14:54)
Šiaip taip išgyveno dar vienas mano mylimukas - DS-ALYJE PARUSA

Aki traukiantis ryskumas bigsmile.gif Labai grazus ziedelis wub.gif
O mano strepsiukas neisgyveno verysad.gif Spejo karta suzydeti,o su antru ir nusigalavo.Apziurejau saknis,puvinio nebuvo,bet matyt kazkas nepatiko.Ech,pakeitimui reiketu kitos tikriausiai... mastau.gif hihihi.gif
Atsakyti
*finy* console.gif O buvo kokių nors "galavimosi" požymių - suglebęs augalas, dėmėti, nušviesėję, tarsi kamštiški lapai ir pan.?
Atsakyti
Po nakties pastebejau suglebusi didyji lapa (turejo si ir kita mazyti,dar tik pradedanti augti).Dienos begyje vaizdui nepasikeitus,ikisau parai i maiseli.O kai ir tas nepadejo,traukiau lauk apziurai.Tikriausiai nieko nelaimesiu,bet pabandziau ta lapa pasodinti,gal....
Atsakyti
Gal buvę karščiai pakenkė, jeigu augalas buvo jaunas? g.gif
Atsakyti
Greiciausiai taip ir bus.Dar vienam lyg nori glebti lapelis.Visas toks standus,o pati galiuka i tutele galimetu susukti.O pati gelyte sakyciau "uzsikonservavusi" jau kuri laika g.gif Ziedelis tik pradejo lysti ir sustojo.Gal dabar karsciams pasitraukus pajudes? unsure.gif
Atsakyti
Na, gal ir ne karščiai kalti, gal kokį ligos pradą augalas turi ar auginimo sąlygos netinka. O kaip augo anksčiau, gerai?
Atsakyti
Sita "gerai" galiu pasakyti tik is zydejimo.Nei lapus naujus augino,nei esantys augo.
Apie trasas dar norejau paklausti.Sanpaulijas tresiu agronomo,ar tiktu jos ir strepsiukams? g.gif
user posted image
Atsakyti