Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai...2

QUOTE(rusma @ 2011 07 17, 12:57)
Gal kas nors galėtų papasakoti, kaip auginate KOHLERIA? Ką mėgsta, ko nemėgsta, lepumas palyginus su kitais giminaičiais?

gal kas turite baltažiedę strepso veislę, kurios spalva žydėjimo metu nekinta? Mano turimos gerklės paruduoja, kaip išpurvinti atrodo sad.gif...

Auginu keletą kolerijų. Jos tikrai nelepios. Sodinu į tokį patį žemės mišinį kaip sanpaulijas.
Auginu(-au) keletą baltažiedžių, nebuvo, kad kakleliai paruduotų, tik kai žiedai sensta, pradeda ruduoti pakraščiai.

QUOTE(aldam @ 2011 07 17, 17:00)
Man su savo senom veislem tik sleptis.

Aldam, kažkada iš jūsų gavau vieną man gražiausių veislių - 'Double Scoop' wub.gif (tiesa, dabar pas mane - ačiū Dzūkei - auga jau jos palikuonis, pirmojo augalo neišsaugojau). Norėčiau, kad ji visada būtų mano kolekcijoje.
user posted image
Aldam, kol kas iki dviejų žydėjimų esu auginusi tik dvi DS selekcijos veisles. Žydėjimo potencialas, sakyčiau geras, bet žiedų gausa dar, matyt, priklauso ir nuo augalų puoselėjimo. Jenikejevai dažnai dalyvauja parodose, žino, kaip pasiekti, kad augalas atrodytų puikiai, o ir šiaip, regis, gerai išmano, kaip ir kuo patręšti, kiek, kokios šviesos reikia ir pan. Ko gero, dažnas augintojas turi savo gudrybių. Aš nesu turėjusi gausiau žydinčio strepso už 'Night Beacon', žydėdavo net ir augintojos gana apleistas.
Dzūke, taip, 'Sabina' turi daug žavesio wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 17 liepos 2011 - 17:23
QUOTE(skarpionuke @ 2011 07 17, 18:19)
Bellos tikrai neruduoja

rusma nezinau kaip tik galvojau, kad jiems geriau butu  g.gif  nors aiskunieko as jiems nepirksiu  blush2.gif

Ačiū, žinosiu ko ieškoti.

Apie kondicionierius tai čia man senos nuoskaudos, primenančios kaip kolegos per atostogas nukankino mano peperomijų kolekciją, paskui dar ir fikusą suvarė. Tik šitų aukų užteko, kad suprastų, kad šitas daiktas kenkia (dabar jau sako, jeigu gėles sunaikina, reiškia ir mus anksčiau ar vėliau pribaigs smile.gif. Nežinau, jeigu tiesiai nepučia ir jis įjungtas dieną naktį, palaikoma ne 18-19, o pvz. 24, gal ir gerai. Bet čia tik hipotezę keliu, kad gal gerai. Asmeniškai man kondicionierius yra didžiausias augalų (o ir mano pačios) priešas. Iš karto pareikalauju išjungti, nes nenoriu susiraukšlėti kaip kempinė nuo sauso oro ir astmą įsivaryti smile.gif. Jei pučia tiesiai - tai ta srovė apie +8 gali tebūti, koks tropikinis atlaikys tokią temperatūrą? Ir kada augalams, tokiems kaip streptokarpai, sausas oras patiko? Aišku, kondicionierius kondicionieriui nelygus, kaip jis prižiūrimas, kur įtaisytas... Bet kadangi turiu pati nelinksmą patirtį, pasidalinau...
Papildyta:
QUOTE(ausrazs @ 2011 07 17, 18:22)
Auginu keletą kolerijų. Jos tikrai nelepios. Sodinu į tokį patį žemės mišinį kaip sanpaulijas.

O su apšvietimu kaip? Joms labiau pakeliui į šiaurę, ar į pietus?
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2011 07 17, 18:47)
O su apšvietimu kaip? Joms labiau pakeliui į šiaurę, ar į pietus?

Kaip ir giminaičiams: reikia šviesos, tačiau ne tiesioginės saulės.
Atsakyti
Grazi veisle Double scoop, deja as ja ir praradau. Dar maciau pas merginas Orchid lace . Pas mane ji zydejo ziedu kupetom nuo pavasario iki velyvo rudens. Deja ir ja praradau.
Atsakyti
Truputį suaktyvinsiu tema biggrin.gif : vienas iš naujausių P.Kleszczynskio strepsų - LUCY
user posted image
Atsakyti
Labai gražus wub.gif wub.gif wub.gif
Tiesiog pasakiškas wub.gif Ir aš tokio noriu lotuliukas.gif

P.S. negaliu pas jus būti, visko vėl reikės. O realiai tai reikia vadelių, kad arklius prilaikyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arbatėlė: 18 liepos 2011 - 12:27
QUOTE(Arbatėlė @ 2011 07 18, 13:26)
Labai gražus  wub.gif  wub.gif  wub.gif
Tiesiog pasakiškas  wub.gif  Ir aš tokio noriu  lotuliukas.gif

Aha biggrin.gif

Aš tai pasitenkinčiau ir Fiona, alia padla sunkiai kabinasi į gyvenimą sleep.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 07 18, 14:05)
Truputį suaktyvinsiu tema biggrin.gif : vienas iš naujausių P.Kleszczynskio strepsų - LUCY

Laaabai grazu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 07 18, 13:05)

ausrazs mega_shok.gif
Gelbekit...noriu....negaliu..... karsta.gif
Atsakyti
QUOTE(*finy* @ 2011 07 18, 13:57)
ausrazs mega_shok.gif 
Gelbekit...noriu....negaliu..... karsta.gif

Tai ne mano augalas, tokio neturiu (tik kelis panašius) pasiskolinau Piotro nuotrauką. Regis, LUCY šiemet dar nepardavinėjamas
Atsakyti
Mane stebina 'Osennyj Bliuz' kekės: va čia - vieno žiedstiebio derlius. Šiandien kaip falenopsį prie balanėlės klipsiuku prisegiau, nes visai nulinksta
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 07 18, 15:40)
Mane stebina 'Osennyj Bliuz' kekės: va čia - vieno žiedstiebio derlius. Šiandien kaip falenopsį prie balanėlės klipsiuku prisegiau, nes visai nulinksta

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif nebera daugiau ka ir bepridurti
Atsakyti