Klausimas mamoms, kuriu vaikai lanko VS - kiek vaikeliu buna grupese (2-3m.)?
QUOTE(SweetTalk @ 2012 09 17, 15:38)
Klausimas mamoms, kuriu vaikai lanko VS - kiek vaikeliu buna grupese (2-3m.)?
~12
QUOTE(sinjora_ragana @ 2012 09 11, 18:56)
miela ponia, mano vardas tinkantis ar ne, ne tamstai žinoti, kad bet pačios vardas joks - gal ir teisingai, kaip poetas Grajauskas sakė, internetas iš tiesų niekur... neskaičiuokit svetimų pinigų ir nedarykit keistų išvadų. faktas vienas: privati įstaiga, kokia ji bebūtų - darželis ar sodelis - yra PELNO SIEKIANTI organizacija. ir viskas. ir pelnas yra pirmiausia, o visa kita po to. nustebtumėt, dosnioji ponia, kaip šneka privačių ugdymo įstaigų vadovai su savo darbuotojais (kurie nėra labai parankūs, nes jiems reikia mokėti) tada, kai negirdi potencialūs klientai (kurie labai parankūs, nes jie turi mokėti), labai nustebtumėt, nes tikrai ne apie geštaltą ir Vygotskį ar Bloom`ą kalba... tai kad nereikia saviapgaulės: sumokėjus 14 000 lt nebus jokios ugdymo kokybės garantijos, deja. Nebent tik geriausioms draugėms ir vyro meilužėms galima pasigirti - tas pats, kaip pasistačius auksinį unitazą: "procesas" tas pats, ale vis tiek ne visi subinę prie aukso glaudžia, ir tai provincialų protelį vai kaip dirgina...

QUOTE(Žuvelė @ 2012 09 11, 22:23)
Kaip matau ir vėl kažkam užkliuvo Sodelis
Na, bet negali kitaip ir būti - kiek žmonių, tiek nuomonių...

SM yra diskusiju forumas (pasikalbejimu, pasiplepejimu ir t.t.) Todel cia niekas niekam nekliuna, tiesiog dikutuojam tinka, patinka, kodel ir t.t..
- zinau, kad is Zveryno VS "pabego" dvi mergytes (is mazyliu ir snekuciu grupes). Jei kuri nors mergaiciu mamyte skaitot sia tema, butu labai smagu isgirsti komentara kodel taip nutiko (galit ir i az), nes siuo metu irgi metomes tarp 3ju darziuku, bet panasu, kad VS brauksim is saraso

Mano akimis, tai yra didžiulė nesąmonė! Žinoma, jei duoda, tai, kaip sakant, reikia naudotis, tačiau tai reiškia, kad aš turiu teisę nedirbti 24 darbo dienas per metus. Tikiuosi, visi suprantame, kad tai reiškia beveik penkias darbo savaites?
Spėkite, ar aš norėsiu samdyti daugiavaikę mamą ar tėtį, kurie nedirbs man beveik penkias savaites, o aš turėsiu verstis per galvą, galvodama, ką man daryti tomis dienomis, kai darbuotojo nebus. Jau užtenka tų, kurios pasiima po vieną mamadienį 12 darbo dienų, t. y. pustrečios savaitės. Darbuotoja tiesiog pasako: manęs nebus, o tu daryk, ką nori! Suprantu, kad mamos ir tėtės tiesiog naudojasi jiems suteikta galimybe, bet realiai 12 dienų metuose reiškia, kad vos ne kasdien stringa darbas, savo tinklaraštyje laisvų dienų tėvams sistemą sukritikavo Austėja Landsbergienė, socialinių mokslų daktarė, keturių vaikų mama, įkūrusi savo ikimokyklinių įstaigų tinklą Vaikystės sodas.
šaltinis
Nu miela ta darželio savininkė, nieko nepasakysi
.
Nebuvau darželyje, nemačiau, negirdėjau, bet kiek skaitau atsiliepimų ir savininkės pasisakymų toks grynai reklaminis triukas su tais darželiais, sužaidžiantis ant tėvų jausmų. gavau savo vaiko valdiško darželio programą, tai vaikai ir piešia ir lipdo ir tvarkytis mokosi ir saugusiais pasitikėt mokosi ir šoka ir dainuoja ir rytines mankštas daro, o vyresnius dar ir po teatrus- zoologijos sodus vežioja, tai kur skirtumas?
aš juos matau tik šitose smulkmenėlėse: užkandėlių mums nešt nereikia, pagalvėlių irgi, sergančių vaikų nepriima, mokestis mažas, patalpos didelės....
Taip prisiregistravau tik šiandien ir tik tam, kad parašyt šitą žinutę, nes visai nenoriu, kad paskui tikrąjį niką sektų kas nors į mano pamėgtas temas. O norinčios mane pažins iš niko
.
Spėkite, ar aš norėsiu samdyti daugiavaikę mamą ar tėtį, kurie nedirbs man beveik penkias savaites, o aš turėsiu verstis per galvą, galvodama, ką man daryti tomis dienomis, kai darbuotojo nebus. Jau užtenka tų, kurios pasiima po vieną mamadienį 12 darbo dienų, t. y. pustrečios savaitės. Darbuotoja tiesiog pasako: manęs nebus, o tu daryk, ką nori! Suprantu, kad mamos ir tėtės tiesiog naudojasi jiems suteikta galimybe, bet realiai 12 dienų metuose reiškia, kad vos ne kasdien stringa darbas, savo tinklaraštyje laisvų dienų tėvams sistemą sukritikavo Austėja Landsbergienė, socialinių mokslų daktarė, keturių vaikų mama, įkūrusi savo ikimokyklinių įstaigų tinklą Vaikystės sodas.
šaltinis

Nebuvau darželyje, nemačiau, negirdėjau, bet kiek skaitau atsiliepimų ir savininkės pasisakymų toks grynai reklaminis triukas su tais darželiais, sužaidžiantis ant tėvų jausmų. gavau savo vaiko valdiško darželio programą, tai vaikai ir piešia ir lipdo ir tvarkytis mokosi ir saugusiais pasitikėt mokosi ir šoka ir dainuoja ir rytines mankštas daro, o vyresnius dar ir po teatrus- zoologijos sodus vežioja, tai kur skirtumas?
aš juos matau tik šitose smulkmenėlėse: užkandėlių mums nešt nereikia, pagalvėlių irgi, sergančių vaikų nepriima, mokestis mažas, patalpos didelės....

Taip prisiregistravau tik šiandien ir tik tam, kad parašyt šitą žinutę, nes visai nenoriu, kad paskui tikrąjį niką sektų kas nors į mano pamėgtas temas. O norinčios mane pažins iš niko

QUOTE(Saulale @ 2012 09 19, 06:11)

SM yra diskusiju forumas (pasikalbejimu, pasiplepejimu ir t.t.) Todel cia niekas niekam nekliuna, tiesiog dikutuojam tinka, patinka, kodel ir t.t..
- zinau, kad is Zveryno VS "pabego" dvi mergytes (is mazyliu ir snekuciu grupes). Jei kuri nors mergaiciu mamyte skaitot sia tema, butu labai smagu isgirsti komentara kodel taip nutiko (galit ir i az), nes siuo metu irgi metomes tarp 3ju darziuku, bet panasu, kad VS brauksim is saraso

Viena is "pabegusiu" yra mano vyro draugo seima. Kiek pasakojo, uzsiemimai su vaikais ten puikus, bet aukletojos pacios pervargusios, vaiku grupese daug, man atrodo, kad 17 buvo netgi, sergancius ne tik sloga priima, ir klases labai nedideles. Tai uz kaina nelabai kokybe

QUOTE(avieciuuogiene @ 2012 09 19, 16:23)
Viena is "pabegusiu" yra mano vyro draugo seima. Kiek pasakojo, uzsiemimai su vaikais ten puikus, bet aukletojos pacios pervargusios, vaiku grupese daug, man atrodo, kad 17 buvo netgi, sergancius ne tik sloga priima, ir klases labai nedideles. Tai uz kaina nelabai kokybe

Mes lankom vyriausiu grupe. Na pas maziukus, tai 17 kaip ir daugoka, bet pas didelius nera tragedija ir du aukletojai susitvarko. Su vaiku visad uzsiima, nevienas nelieka be demesio. Aisku kuo maziau tuo geriau. Uzsiemimai ir programa puiki. Del erdves as visiskai sutinku, bet vat ligu politika man yra sunkiai suvokiama (ir cia ne tik darzelio, o daugelio tevu tokiapat... Juk jei tevai suvoktu, kad mano vaikas nors ir be slogos bet su temperatura, kuria numusus jis vis dar yra sergantis ir galintis uzkrest kitus butu visai kitaip... ).
Tobulo darzelio tikriausiai nera, todel visad sudedi minusus pliusus ir galvoji kur geriausia butent mano vaikui. Arteja metas i darzeli isleisti musu jaunele ir po paiesku ir palyginimu matysim ar rasim kazka su daugiau pliusu ir maziau minusu

QUOTE(Lukreša @ 2012 09 19, 11:45)

bet aukletojos pacios pervargusios,
Nu kokia "miela" ji bebūtų,bet personalą susirinkus gerą. Nesuprantu kur ji gauna tokių idėjinių žmonių,kurie dirba su tokia meile ir atsidavimu. Ir panašu,kad nesuteikiami mamadieniai tam jokios įtakos nedaro. Auklėtojų stafas išties puikus "sukaltas".
QUOTE(jeila @ 2012 09 19, 16:42)
Tobulo darzelio tikriausiai nera, todel visad sudedi minusus pliusus .....matysim ar rasim kazka su daugiau pliusu ir maziau
Būtent. O kadangi daržo be trūkukų nebus,tai reik žiurėt visumą,kur tų pliusų daugiau.

QUOTE(Blueta @ 2012 09 19, 20:07)
Nu kokia "miela" ji bebūtų,bet personalą susirinkus gerą. Nesuprantu kur ji gauna tokių idėjinių žmonių,kurie dirba su tokia meile ir atsidavimu. Ir panašu,kad nesuteikiami mamadieniai tam jokios įtakos nedaro. Auklėtojų stafas išties puikus "sukaltas".
Taiiiiip... Man musu "vadai" ypac vienas ju yra tai, kas yra diiidelis pliusas

vaiku grupese daug, man atrodo, kad 17 buvo
Čia gal pas vyresnius

Mazgių grupėj daugiau 13 nesu mačius. Ir tai tik vieną kartą,šiaip tai 12 visad.
Kaip ant 3 auklėtojų,tai man neatrodo bezbožnai daug.

Aciu kad pasidalinote info

Diagnoze: stomatitas.
Kas galejo atsitikti:Ilgiau pamiegojus vaikui ir toliau galejo kilti temperatura, prasideti traukuliai ir t.t. Ar aukletoja apmokyta kaip elgtis tokiais atvejais? Galejo uzsikresti kiti vaikai..Ar jie taip pat, kad ir su maza temperatura gali eiti i darziuka?? O kas jei tevai is kart neatiliepia paskambinus telefonu (pvz mano vyras dirbdamas negali kilnoti ragelio)..Na nzn aisku darzelio politika yra ju reikalas, tiesiog manau, kad pasirinktis lengviausias ir neatsakingas kelias..
QUOTE(jeila @ 2012 09 19, 16:42)
Mes lankom vyriausiu grupe. Na pas maziukus, tai 17 kaip ir daugoka, bet pas didelius nera tragedija ir du aukletojai susitvarko...
Na netragedija, bet mokant atitinkamus pinigelius noretusi, kad ir mintys apie tragedijas nekiltu

QUOTE(Blueta @ 2012 09 19, 20:07)
Būtent. O kadangi daržo be trūkukų nebus,tai reik žiurėt visumą,kur tų pliusų daugiau.

Jus teisi..Bet Vilniuj privaciu darzeliu si rudeni kaip grybu po lietaus pridygo, todel pasirinkimas tikrai platus, o keliuose is ju apsilankius ispudis geresnis nei VS, ir aukletojos "idejines" ir vaiku grupese max 10 ir pasiulyta ugdymo programa

QUOTE(Saulale @ 2012 09 20, 10:35)
Man irgi uzkliuvo ligu politika.. Vaikas su temepratura yra vaikas su temperatura...Manau VS taikydami tokia politika elgesi
keliuose is ju apsilankius ispudis geresnis nei VS, ir aukletojos "idejines" ir vaiku grupese max 10 ir pasiulyta ugdymo programa
o viename net ir baseinas yra 
keliuose is ju apsilankius ispudis geresnis nei VS, ir aukletojos "idejines" ir vaiku grupese max 10 ir pasiulyta ugdymo programa

Aha,man irgi šitas niuansas nepatinka. Aš su tempa tikrai nevesčiau,ir išvis nežinau atvejų kokiais galima būtų vesti karščiuojantį vaiką

O politika jų paprasta,paėmė tiesiog modelį iš užsienio,ten tokia praktika taikoma.
Nežinau,bet aš tik iš "apsilankymo" nedrysčiau spręsti geresnis tas įspūdis/blogesnis. Praleidau 6 pusdienius VS,o ne tik apsidairiau, ir manau,kad galiu turėt nuomonę,nes teko matyt visokiausių situacijų per tą laiką.
Baseinas darže man ne joks ne pliusas

Ateis laikas,jei bus noras,vedžiosiu į baseiną su treneriu.
Bet vėlgi,tėvai skirtingi,skirtingi ir jų prioritetai,tai ir pasirinkimas vis kitoks. Natūralu.