Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

sveikutes. noreciau ir as prie jusu prisijungt.
Papildyta:
QUOTE(Elena @ 2011 06 29, 08:05)
[color=darkviolet]Čenachai su kalakutiena


norejau paklaust... as turiu paprastus molinius indelius. kazi, ar galima butu juos deti i orkaite ir kepti cenacha uzdengus kokia folija?
Atsakyti
mergaitės,
turiu dešrinių žarnų, gal galit pasakyt kokį receptą naminių dešrikių, dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2011 06 29, 22:58)
mergaitės,
turiu dešrinių žarnų, gal galit pasakyt kokį receptą naminių dešrikių, dėkui 4u.gif

Aš sumalu mėsą(kiauliena, jautiena, lašinukai) per stambųjį mėsmalės sietelį, dedu druskos, nepagailiu juodųjų pipirų bei česnakų. Prikemšu ir išverdu. Galima ir kepti.
Čia toks pats paprasčiausias variantas pietums.
Atsakyti
QUOTE(L'aurora @ 2011 06 29, 20:21)
sveikutes. noreciau ir as prie jusu prisijungt.
Papildyta:

norejau paklaust... as turiu paprastus molinius indelius. kazi, ar galima butu juos deti i orkaite ir kepti cenacha uzdengus kokia folija?



Manau kad tikrai galima...aš va neuždengus gaminau...tik mano špižiniai indai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 06 30, 07:49)

Manau kad tikrai galima...aš va neuždengus gaminau...tik mano špižiniai indai  4u.gif


yra pirkt moliniu katiliuku, bet as turiu paprastus molinius, storus tokius. reikes pabandyt siom dienom. o tos sviezios mazos bulvytes nuotraukoj... pasakiskai atrodo. aciu uz recepta thumbup.gif
apskritai, kiek daug cia jusu receptuku prideta labai geru (is foto ir is sudeties sprendziu). po truputi gaminu, bet mazais kiekiais - sau. vyras isvykes, tai kai gris, noriu jau puikiai but ivaldziusi patiekalu gaminima is jusu receptu mirksiukas.gif
dar ir savo gal kada idesiu. dabar tai nieko naujo negaminu, kai viena su vaiku sedziu
Atsakyti
Laba, skaitau nuolat šią temą, šiuosyk ir pati atnešiu šiandienos pietus:

Vištienos sparneliai medaus/garstyčių marinate su 40 česnako skiltelių....
(iš karto taisausi - česnako mažiau, nes namuose neapsižiūrėjau doh.gif blush2.gif )

Sparneliai (turėjau 10vnt),
2 šaukštai medaus, šaukštas garstyčių,
kadagio uogų žiupsnis (maltų),
pipirai,
malta paprika,
druska,
česnakas 40skiltelių (sudėjau turėtas dvi galvas, t.y. apie 15vnt).

Sparnelius supjaustom, marinatui skirtus produktus išmaišom, pilam ant sparnelių, apgniaužom, jei turim laiko, paliekam marinuotis, jei ne - įprašydinam į keptuvę va šitaip ir sudedam česnaką.
user posted image

Pridengiam dangčiu, palaukiam, kol keptuvė ims čirkšti, tada ugnį sumažinam iki minimumo ir pamirštam pusvalandžiui. Tada sparnelius jaukiai suguldom kitu šoneliu

user posted image
Dar maždaug už pusvalanduko kentėt nebeišeina - salsvas, aštrokas kvapas traukte traukia virtuvėn, išjungiam puodus velniop, dedamės ir ragaujam thumbup.gif thumbup.gif kiek saldoki, maloniai aštrūs, česnakiukai sukepa, karamelizuojasi - thumbup.gif thumbup.gif labai siūlau visgi surast tas 40 skiltelių, nes jos tikrai vertos grieko drinks_cheers.gif thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2011 06 30, 20:30)
Laba, skaitau nuolat šią temą, šiuosyk ir pati atnešiu šiandienos pietus:

Vištienos sparneliai medaus/garstyčių marinate su 40 česnako skiltelių....
(iš karto taisausi - česnako mažiau, nes namuose neapsižiūrėjau  doh.gif  blush2.gif )



atrodo tai labai gerai. Esu jau bandžius tokių česnakinių gaminių, tikrai labai gerai gaunas...

Kur tų maltų kadagio uogų rasti? Be jų apsieiti ar kuo pakeisti galima?
Atsakyti
QUOTE(Antithesis @ 2011 06 30, 20:34)

Kur tų maltų kadagio uogų rasti? Be jų apsieiti ar kuo pakeisti galima?

Būna prie prieskonių ,Prieskonių gausa", bet jei nebus jų - kokiais nors kitais drąsiai keiskit, visai muskato riešutas tiktų... drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2011 06 29, 21:58)
mergaitės,
turiu dešrinių žarnų, gal galit pasakyt kokį receptą naminių dešrikių, dėkui 4u.gif

o kur perkat desrinias zarnas?
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2011 07 01, 10:40)
o kur perkat desrinias zarnas?


Buna pardese saldytu. IKI tikrai maciau ne karta. mirksiukas.gif
Atsakyti
Paprasti,bet labai skanus patiekalai 4u.gif

Kalakutienos kukuliai ant kopūstų

Jums reiks:
500 gr.kalakutienos faršo
50 gr. džiūvėsių
50ml pieno
100g parmezano sūrio
1 kiaušinis
česnako,druskos,pipirų pagal skonį

nedidelė kopūsto gūže
didelė morka
svogūnas
pomidorų padažas,grietinė

Paruošiame faršą:

Dubenėlyje užmerkiame piene džiūvėsius ir paliekame pastovėti.
Į faršą įmušame kiaušinį, sudedame tarkuotą sūrį, smulkintus česnakus,druską, pipirus ir džiūvėsius.
Gerai viską išminkome ir formuojame kukulius.

Paliekame kokius keturis kopūsto lapus o visą kitą supjaustome,morką sutarkuojame,svogūną susmulkiname.Viską sudedame į indą,dedame druskos,pomidorų padažo,grietinės ir išmaišome.
Imame kepimo indą ir išklojame ją su kopūsto lapais,sudedame pjaustytus kopūstus.įpilame biški vandens o ant viršaus dedame mūsų kukulius.
Užklojame su foliją ir dedame į orkaitę.
Kepame 200 C maždaug 30-40 min.
Prieš kepimo pabaigą foliją nuimame.

user posted image

user posted image

Ryžiai su krevetėmis ir kiaušiniu

Dviem porcijoms:
du pakeliai ryžių (maži,kur būna dėžutes viduje)
virtų krevečių 200 gr.
gabaliukas imbiero,pora gabaliukų česnako
svogūno laiškai
du kiaušiniai
druska,pipirai pagal skonį

Ryžius galima išvirti iš anksto,perplauti šaltu vandeniu ir palikti šaldytuve.
Keptuvėje išlydome gabaliuką sviesto,įpilame aliejaus,sudedame smulkintus česnaku,imbierą,svogūno laiškus ir krevetės.
Paskaniname druska,pipirais pagal skonį,galima panaudoti sojos padažą.
Apkepiname, sudedame ryžius ir gerai viską išmaišome .
Kiaušinius lengvai suplakame ir pilame į ryžius pastoviai maišydami.
Kepame dar kokias 5 min.

user posted image

user posted image



Atsakyti
šitas su kopūstais bus išbandytas, vis naujovė kažkokia, ačiū!
Atsakyti