QUOTE(vida777 @ 2011 09 27, 10:47)
ar neteko girdeti, kad moksliniai paaiskinimai labai daznai keiciasi?
be abejo taip, bet tai bent būtų kažkoks logiškas atspirties taškas - jau geriau tą akimirką toks mokslinis paaiškinimas nei per amžių amžius nesikeičiantis ir šventas VBS agentūros išplatintas prietaras
Mano mama medikė, tai per kelias dešimtis metų jos darbo praktikos buvo tokiųųųųųųųųų kardinaliai priešingų teorijų, kad net juokas ima - tai kiaušiniai sveikatos šaltinis ir antras maistingiausias ir visavertiškiausias produktas po mamos pieno (na nekalbant apie cholesterolio žalą pagyvenusiems žmonėms), tai jau labai nesveikas produktas, pienas yra nuostabiai naudingas, o žiūrėk po kelių metų kažkas parašo didertaciją ir jau konferencijose gina nuomonę, kad tai žalingas produktas

Vienžo moksliniai paaiškinimai man tikrai nėra šventa aksioma, bet bent jau logiškas takelis racijos link
Tai taip ir su medžiais, energetika

Tikrai palaikau nuomonę, kad kiekvienas asmeniškai jaučiam kas mums tinka ir patinka, o tie augalų skirstymai pagal horoskopus ir pan. man lengvą šypseną kelia

Įdomiausia kad bent jau man pagal horoskopus priskiriamos gėlės ir medžiai net nepatinka
QUOTE(smth1 @ 2011 09 27, 11:16)
Man atrodo, kad kai nenori prisiimti atsakomybes uz savo jausmus, emocijas, poelgius ar mintis - tada remiesi prietarais. Lengviau juk taip. Kita vertus, yra du skirtingi dalykai - priimti aklai 'nes juk liaudies ismintis!'( t.y. kaip ir nekvescionuojama) ir paziureti is salies - pasvarstyti kaip kad leliumai bande. Tik tiek, kad labai specifine sritis man rodos, reiketu ieskoti besispecializuojanciu - mokslininku, kurie bando aiskintis ar prietarai gali tureti pagrindima, ar ne.
Sutinku 100%. Yra toks posakis "žodį "likimas" sugalvojo žmogus, kuriam gyvenime labai nepasisekė". Dažnai daugumoje prietarų giliai giliai pasikapsčius yra racijos grūdas, bet dauguma priima tiesiogiai

Kad kažkokių darbų

negalima dirbt, kad nepervargtų, bet priimama tiesiogiai "nenerk, nes kūdikio virkštelė aplink kaklą apsisuks

"
dar kartelį atasiprašau už OT - nuo medžių ir kitokių augalų nuklydau iki
Papildyta:
o kad būčiau visai "į temą" norėjau pasiteiraut gal kas auginate citrinvytį, t.y. turite jau suaugusį didelį augalą? gavau tokį dovanų, nedidukas jis kol kas pas mane, gal iki kelių, bet gana vešlus. Sumaniau leist ant tvoros kaip vijoklį, bet pasiskaičiau, kad pats nesikabina, o vyniojasi stiebai apie kažką ir kad užauga labai ilgas, kelių metrų. Tvora nuo gatvės rodos 1,8m aukščio, tai aiškiai jam per žema, bet gal įmanoma jį iš dalies leist ir horizontaliai
Ir ar jis normaliai atrodo žiemą, t.y. ar jo pliki ūgliai nėra labai negražūs

, mat jis būtų paradinėj pusėj, nuo įvažiavimo. Internete visokių gražių paveiksliukų radau, bet ar mūsuose jis tokia gražia "siena" ir auga, ar nenušąla?