Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 62

QUOTE(ersketroze @ 2012 03 07, 12:41)
Jo, šitas būtų gerai, bet kaip minėjau kaina išeina tikrai nemaža - pats bortelis r jo vinys. Tai šiuo metu tokios prabangos niekaip negalim sau leisti.

Jei det paprasta , tai geriau jokio nedet. Tos paprastos juostos po ziemos islenda, aptrupa, toks jovalynas gaunasi.

Yra tokie kastuvai, su jais irgi graziai pasidaro.
user posted image
Atsakyti
O jei teks ravėti.linija padaryti pjaunant peiliu i gylį,atsverbti vnž,kas per daug nuaugo...
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2012 03 07, 13:09)
Jei det paprasta , tai geriau jokio nedet. Tos paprastos juostos po ziemos islenda, aptrupa, toks jovalynas gaunasi.

Yra tokie kastuvai, su jais irgi graziai pasidaro.
user posted image

Gal teko naudotis? patogiau nei paprastas kastuvas?

Papildyta:
QUOTE(amarrile @ 2012 03 07, 14:19)
O jei teks ravėti.linija padaryti pjaunant peiliu i gylį,atsverbti vnž,kas per daug nuaugo...

virš 300 m peiliu neįveiksiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ersketroze @ 2012 03 07, 18:14)
Gal teko naudotis? patogiau nei paprastas kastuvas?

Krašteliams tikrai patogiau.
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2012 03 07, 11:22)
Jums tiktu plastikiniai bortai. Jie bet kokiam atskyrimui naudojami, ne tik takeliu. Ju ziema neiskilnoja.  mirksiukas.gif
user posted image

nelabai supratau, kaip tokie borteliai gali sulaikyti zoles augima g.gif . Ar tas bortelis isileidzia i zeme, ar dedasi ant zemes pavirsiaus?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2012 03 07, 19:09)
nelabai supratau, kaip tokie borteliai gali sulaikyti zoles augima  g.gif . Ar tas bortelis isileidzia i zeme, ar dedasi ant zemes pavirsiaus?

Vida jis neleidžia žolės šaknim lipti į gėlyną. Viršus dedasi sulig žeme, o viskas įsileidžia į žemę ir dar tokiais baisiai dideliais vinim prisismeigia, kad neišsikilnotų žiemą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ameba @ 2012 02 12, 13:27)
Pabandysiu nufotografuoti dvi, kurias karpau - laukite.
Papildyta:
Pas mane pietineje puseje auga sausmedis "Dropmore Scarlet" kartu su raganemis ir nieko. Patenkinta. Sis sausmedis vienintelis kuris zydi visa vasara, o pernai iki lapkricio. Buvo jau be lapu , bet su ziedais. Ji netaip stipriai puola miltlige.   http://www.google.lt...4Gsq48gPM7cWvAg

sakykite o šio sausmedžio negalima dauginti auginiais ar šakelėmis , nes mačiau pas kaimynę , gal duotų , nes pirkti nu vis nepasitaiko , o jis man gražus tongue.gif labai
Nemėgstu trumpai žydinčių augalų , man turi visą vasarą žydėti blush2.gif

QUOTE(ameba @ 2012 02 15, 10:39)
Aš renku kolekciją šluotelinių hortenzijų. Pernai gavau dovanų "Wims Red". Girdėjau pletkus, kad šių turės "Žaliasis centras" ir Vilniaus žaluma. Ji ypatinga tuo , kad liepos mėn. balta, rugpjūtį - ružava, o rugsėjį - bordo. Kitoms nėr ka, net lygintis. 'Invincibelle™  Spirit'  - mačiau pernai ją Lenkijoj parodoj, bet nesupratau kodėl taip ją perka. Pasirodo, kad ji puikiai žiemoja pas mus -http://www.hydrangeashydrangeas.com/annabelle2.html. O čia kaip  dengti hortenzijas - ne mūsų zonos http://www.hydrangea...er_protect.html
Papildyta:
Wims Red  - http://www.google.lt...WLsXb8gPGpbyRCw

Su tom ne mūsų zonos - tai vienas vargas , man jau doh.gif , mano mama tai kaip čia parodyta ir rengia visokiais paltais , skrandom biggrin.gif žydi pas ją, o aš nusispjoviau ir iškasiau , susodinau į vazonus, vakar pastebėjau jau žiedus krauna, o lauke man jos niekaip, 2 rupūžiukes turiu. Man užrodė brangiai kanadietiškų, ten klimatas panašus į mūsų , tai tos žydi normaliai, atsprogsta ir žydi ant naujų atžalų , turiu Pinky Winky , tai irgi paraudonuoja o rudenį paruduoja. Ir jokių dangstymų , na kaip tos mūsų baltosios paprastosios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rositta: 08 kovo 2012 - 11:09
Laba diena, brangios žinovės smile.gif

atėjau pas Jus pagalbos prašyti kuo, kaip ir kur geriau būtų mano nedidelį kiemą papuošti ax.gif

Saitinėjau Jūsų temą jau senokai, prisirašiau "paklodžių" kaip ir ką daryti, bet ties kažkelinta tema supratau, kad visgi nepajėgsiu susidoroti viena su šia sunkia užduotimi doh.gif Viskas dar tik ruošime, todėl vaizdo dar nėra, pavasarį reikės persėti žolyte, nes dar lyginom sklypą, tačiau per šią vasarą galvoju kažką jau sukursiu padoresnio rolleyes.gif

Iškart keliu foto, kad aiškiau būtų ax.gif
Bendras sklypo vaizas (atsiprašau, kad piešiau ranka, bet taip man pasirodė bus greičiau blush2.gif )
user posted image
1. "Gėlynėlis Nr.1"
2. "Gėlynėlis Nr.2"
3. Kanalizacijos dangtis
4. Šuns voljeras ir malkinė
Šaiurinė ir Rytų pusės palei tvorą apsodintos tujomis. Taškeliai Vakarų ir pietų pusėse vaismedžiai ir vaiskrūmiai.

"Gėlynėlis Nr.1"
user posted image
Čia rudenį pasodinau siepytą maumedį, raugerškį, juką, kažkokį kadagį (žinovė iš manęs labai prasta, bet patiko spalva tongue.gif ) ir skiepytas gluosnis. Tik man atrodo, kad aš susodinau juos per arti vienas kito g.gif Gal kaip žinovės patarsit kaip galima pagyvinti šį plotelį žydinčiomis gėlėmis? ax.gif Čia saulė pasirodo tik jau įvakarojus, tai kažin kas ten labai nežydės turbūt? g.gif

"Gėlynėlis Nr.2"
user posted image
Terasa per vieną laiptelį leisis žemyn, tai terasa bus žemesnė. Plotis panašiai apie 3m, ilgis apie 7m. Dešiniame kampe prie didelio akmens pasodinom kadagį (ir vėl kažkokį mums patikusį blush2.gif ). Kairiame kampe norėčiau pasodinti kalninę pušelę, viduryje šlaiužiantį kadagį, viksvų gal kokių... viržių gal... nu net nežinau kas labiau tiktų, nes šią vietą pastoviai kepina saulė, tai nežinau kokie augalai labiau tiktų? g.gif

Ir dar viena problema... kaip apsodinti šuns voljera ax.gif
user posted image
Dešinėje pusėje, jeigu matote, toks krūmelis, tai ten šilkmedis (gal tiksliau šilkrūmis). Už jo (tarp voljero ir tvoros) yra mintis pasodinti Miscanthus, gal dar kokiu gėlyčių ar žemesnių dekoratyvinių krūmelių, kad šuniui neužstotų kiemo. Tame tamsiame kampe (pirmoje nuotraukoje aiškiau matosi, kur už kanalizacijos dangčio) pasodino vyras veigelę margais lapeliais... na nežinau kaip ji augs, nes ten saulės labai mažai ir tik vakare. Mintyse rezgu planą priekyje voljero apsodinti melsvėmis, levandomis, aplink dangtį gal kokį žemesnį kadagį... net neįsivaizduoju ar tiks g.gif

Beje, žemė pas mus priemolis, vietomis ir molio pasitaiko.

Ar atsiras kas nors, kas padės man susigaudyti savo mintyse? ax.gif

Ačiū 4u.gif

Oi ir dar... visą pietinę pusę prie tvoros noriu apsidinti surfinijomis arba petunijomis, kad žydėtų visą vasarą, nes už tvoros kelios pušelės, berželiai ir didelė pevos žolė. Kažin ne per daug noriu? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rakatanga: 12 kovo 2012 - 12:27
As tik del suns voljero nuomone pareiksiu 4u.gif Pas mane jis apstatytas vasara buna ivairiomis gelemis, kurios auga vazonuose arba loveliuose, labai dideliu geliu nesodinu, kad suo matytu pasauli, taigi prie suns voljero esu auginusi begonijas, serencius, lobelijas, petunijas, kosmejas, rudeni -chrizantemas. Musu suo netvarkingas, ir pavedziotas pridaro i voljera, tada plaunam, o viskas nubega kol kas i zeme, taigi del siu priezasciu, nieko i grunda nesodinu, nes likimas aiskus, tikiuosi, daviau siokiu tokiu minciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rakatanga @ 2012 03 12, 13:11)
Laba diena, brangios žinovės smile.gif

atėjau pas Jus pagalbos prašyti kuo, kaip ir kur geriau būtų mano nedidelį kiemą papuošti  ax.gif

Sveiki, man iki žinovų toli, tačiau galbūt suteiksiu jums dar keletą minčių smile.gif Jūsų brėžinuke trūksta informacijos, kur yra kiemo vartai/ įvažiavimas, įėjimas į namą bei pagrindiniai langai, pro kuriuos dažnai matote savo kiemą. Tai padėtų suvokti jūsų kiemo "vaikščiojamas" zonas, numatyti takelius ir gėlynus. Kadangi matau vežimėlį, turbūt aktualu būtų turėti vietą vaikų žaidimo aikštelei? O gal ir nedideliam daržui, vaismedžiams? mirksiukas.gif
Spėčiau, kad trinkelėmis išklota yra automobilių stovėjimo aikštelė.. Galbūt gėlynu nr. 1 jus norite atsitverti/ užstoti automobilius? Ar jo paskirtis kitokia? Dabartinis gėlynėlis smulkokas, neturi nei aiškios formos, nei orientacijos. Priklausomai nuo paskirties, galėtumėt jį išplėsti, išdėstant, tarkim, linija palei trinkelių kraštą arba atiduodant jam visą kampą ribojamą trinkelių ir namo sienos... Augalai po keletos metų neatrodys susigrūdę, ypač jeigu jūs norite gėlyną papildyti žydinčiom gėlėm.. Kadangi tai šiaurinė pusė, jums tektų paieškoti pavėsį/ pusiau pavėsį vertinančių žiedų. Tokių rastumėt tarp rododendrų, jei jums jie priimtini. Jie puikiai dera ir su spygliuočiais, kurie taip pat mėgsta pavėsį. Pavasarį žydinčius rododendrus vasarą galėtų pakeisti tarpusavyje derančios astilbės ir melsvės, kurias patogu ir gražu keliomis grupėmis ritmiškai atkartoti, o rudenį, tarkim - viržiai smile.gif
Terasos pusėje saulės kaitinamiems spygliuočiams gal mažiau patiktų.. Papildžius gėlyną nr. 2 akmenukais (geriau juos dėti grupėmis, ne pavieniui), galėtumėt turėti alpinariumą. Keli jūsų įvardinti spygliuočiai su akmenukais galėtų tarnauti kaip rėmas, o aplink juos grupelėmis po 3-5 vnt. sodinkite kitus augalus (eraičinas, kelios viksvų, šliaužiančių šilokų rūšys, iš vasarą žydinčių - katilėliai, alpiniai gvazdikai, levandos ar šalavijai dėl pailgos žiedų formos suteiktų šiek tiek aukščio)..
Dėl šuns voljero apželdinimo neturiu aiškios nuomonės, tačiau už šilkmedžio nieko nesodinčiau, manau ten mažoka vietos... Jei norite žalumos - geriau turbūt būtų kampas tarp voljero ir malkinės. Veigela pakenčia pusiau pavėsį, tačiau margalapė forma paprastai būna žemesnė, iki 1,5 m. Gal jai į draugiją davus kelis aukštesnius miskantus (~2m aukščio, kaip Miscanthus sinensis ‚Malepartus‘ ar 'Silberfeder‘), ši grupė visai įdomiai atrodytų visais metų laikais, taip pat ir žiemą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fidele: 12 kovo 2012 - 14:58
QUOTE(fidele @ 2012 03 12, 16:57)
Sveiki, man iki žinovų toli, tačiau galbūt suteiksiu jums dar keletą minčių smile.gif Jūsų brėžinuke trūksta informacijos, kur yra kiemo vartai/ įvažiavimas, įėjimas į namą bei pagrindiniai langai, pro kuriuos dažnai matote savo kiemą. Tai padėtų suvokti jūsų kiemo "vaikščiojamas" zonas, numatyti takelius ir gėlynus. Kadangi matau vežimėlį, turbūt aktualu būtų turėti vietą vaikų žaidimo aikštelei? O gal ir nedideliam daržui, vaismedžiams?  mirksiukas.gif
Spėčiau, kad trinkelėmis išklota yra automobilių stovėjimo aikštelė.. Galbūt gėlynu nr. 1 jus norite atsitverti/ užstoti automobilius? Ar jo paskirtis kitokia? Dabartinis gėlynėlis smulkokas, neturi nei aiškios formos, nei orientacijos. Priklausomai nuo paskirties, galėtumėt jį išplėsti, išdėstant, tarkim, linija palei trinkelių kraštą arba atiduodant jam visą kampą ribojamą trinkelių ir namo sienos...  Augalai po keletos metų neatrodys susigrūdę, ypač jeigu jūs norite gėlyną papildyti žydinčiom gėlėm.. Kadangi tai šiaurinė pusė, jums tektų paieškoti pavėsį/ pusiau pavėsį vertinančių žiedų. Tokių rastumėt tarp rododendrų, jei jums jie priimtini. Jie puikiai dera ir su spygliuočiais, kurie taip pat mėgsta pavėsį. Pavasarį žydinčius rododendrus vasarą galėtų pakeisti tarpusavyje derančios astilbės ir melsvės, kurias patogu ir gražu keliomis grupėmis ritmiškai atkartoti, o rudenį, tarkim - viržiai smile.gif
Terasos pusėje saulės kaitinamiems spygliuočiams gal mažiau patiktų.. Papildžius gėlyną nr. 2 akmenukais (geriau juos dėti grupėmis, ne pavieniui), galėtumėt turėti alpinariumą. Keli jūsų įvardinti spygliuočiai su akmenukais galėtų tarnauti kaip rėmas, o aplink juos grupelėmis po 3-5 vnt. sodinkite kitus augalus (eraičinas, kelios viksvų, šliaužiančių šilokų rūšys, iš vasarą žydinčių - katilėliai, alpiniai gvazdikai, levandos ar šalavijai dėl pailgos žiedų formos suteiktų šiek tiek aukščio)..
Dėl šuns voljero apželdinimo neturiu aiškios nuomonės, tačiau už šilkmedžio nieko nesodinčiau, manau ten mažoka vietos... Jei norite žalumos - geriau turbūt būtų kampas tarp voljero ir malkinės. Veigela pakenčia pusiau pavėsį, tačiau margalapė forma paprastai būna žemesnė, iki 1,5 m. Gal jai į draugiją davus kelis aukštesnius miskantus (~2m aukščio, kaip Miscanthus sinensis  ‚Malepartus‘ ar 'Silberfeder‘), ši grupė visai įdomiai atrodytų visais metų laikais, taip pat ir žiemą?

Paplidytas brėžinukas smile.gif
user posted image
Paryškintos vietos yra langai. Tersos puseje pro tuos langus matosi visas kiemas (ten kur stovi vežimėlis), pro virtuvės langus matosi kitas gėlynėlis. Gėlynėlio Nr.1 paskirtis, kaip ir minėjote, yra atskirti/užstoti automobilius, tačiau iki pat namo gal nenorėčiau plėsti gėlyno, nes ten esame numate takelį (nupiešiau apvalius akmenukus smile.gif). O gėlyno formos nesimato, nes jos dar nesugalvojau, nei formos, nei dydžio... o vsigi Jūsų mintis jį plėsti iki trinkelių man patiko rolleyes.gif O tikrų šiame gėlyne kalninės pušelės? Kur jas geriau sodinti - toje pusėje kur trinkelės, ar kitoje pusėje? g.gif
Daržas jau yra, tačiau jis yra kitoje vieoje, todėl dėl vietos jam nereikia galvoti, vaismedžiai pas mus išdėstyti vakarų ir pietų pusėse (ten kur maži taškeliai mirksiukas.gif ) todėl ten irgi kaip ir viskas aišku... dėl vaikų žaidimų vietos su MB dar neapsisprendžiam, todėl šį klausimą nukėlėm vėlesniam laikui ax.gif
Jūsų mintys dėl gėlynėlio Nr.2 man patiko, tik turiu klausimą (atsiprašau jeigu nuskambės neišmanėliškai blush2.gif ) kaip suprasti "spygliuočiai su akmenukais galėtų tarnauti kaip rėmas"? Ta prasme, kad kaip atskaitos taškas viduryje, ar šone? g.gif
Dėl voljero, tai dabar pataisiau brėžinuką, kur matyti, kad vojero durys yra beveik prie pat malkinės kampo, todėl ten ne taip jau daug vietos ir abejoju ar ten miskantai tiks, nes tiesiog netilps (paskaičiuota tik veigelei vieta), o jeigu juos patraukti arčiau kanalizacijos dangčio tada užstos šuniui vartus mirksiukas.gif todėl aš ir pagalvojau apie tą kampą kur šilkmedis, bet jeigu ir ten mažai vietos, tada gal atsisakyti miskanto, bet tą kampą už šilkmedžio tai kažkuo norėčiau apsodinti, gal tada kadagį (tokiais geltonais krašteliais esu mačiusi mirksiukas.gif )

Ačiū Jums už mintis, tikrai daabar turiu daug apie ką pagalvoti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kuzdaite @ 2012 03 12, 16:51)
As tik del suns voljero nuomone pareiksiu 4u.gif ...

Na kaip gerai, kad parašėte, nes tikrai apie tai nepagalvojau doh.gif Nors pas mus yra muro pamatėlis aplink, tačiau reikės apie tai rimtai pasvarstyti 4u.gif Bet džiaugiuosi, kad kaip tik didesnę dalį Jūsų pasiūlytų gėlyčių šiais metais pasisėjau thumbup.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Nera uz ka, svarbu, kad kiek nors minciu pazeriau 4u.gif
Atsakyti