Įkraunama...
Įkraunama...

Jų didenybės POMIDORAI

QUOTE(Ex @ 2011 05 12, 18:33)
GREEN ZEBRA vos mažesni už normalaus dydžio pomidorus. Bet ne vyšniniai. Pernai auginau dviem stiebais, puikiai derėjo, šiemet auginsiu vienu stiebu.

Tai gerai, nes jau galvojau per mažai jiems vietos palikau biggrin.gif teks ir man formuot vienu stiebu smile.gif

QUOTE(mamadonata @ 2011 05 12, 21:49)
Atėjau pasidžiaugti savo augintiniais... bigsmile.gif

einau sauuuuu.....net seilė nutįso pagalvojus kaip jie atrodys prisirpę bigsmile.gif pas mane polfastai dar tik žydi, nors sėjau anksčiausiai....

QUOTE(vme @ 2011 05 13, 00:13)
O kažin kaip yra su Jaučio širdim. Auga balkone ir jau žydi. Persodint į dirvą po mėnesio bus vėlu. Kažin kaip jie suderės balkone. Turiu balkoninių, bet jie dar nedideli ir puikiai galės būt susodinti į dirvą (ne šiltnamį) po mėnesio. O kaip su Jaučio širdim balkone? Kažin kažin.

nu žinok niekaip neįsivaizduoju neriboto augimo pomidoro balkone, o ypač jaučio širdies, kurie iš savęs yra labai išsikeroję ir tvirtastiebiai pomidorai, skirti auginimui šiltnamiuose, lauke jie visiškai netinkami augint schmoll.gif o tie balkoniniai ir yra balkoniniai pagal paskirtį, į lauką geriau sodint laukui skirtas veisles mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikutės darbštuolės,

mano susodinti į šiltnamį daigai visi prigijo thumbup.gif trys jau mezga žiedus. Tai atsarginiai vėliau pasėti (dėkui Lolitai ir Blakstienai) dar nedideli lieka laisvi (apie 45 daigai; Monro, Sweet Million, sun sugar, Marfa... aukštaūgiai) gal kam reikia Vilniuj- rašykit (galim keisti į ką nors augančio skanaus)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte525: 13 gegužės 2011 - 08:05
Ex, pakonsultuok, prasau.. ax.gif Nuo ko gali pomidorų lapai geltonais patapt? Pirmąkart pas mane taip. Kelių pomidorų lapai pradėjo šviesėt, kol tapo geltonais blink.gif Viršūnės kol kas tamsiai žalios, patys vešlūs ir gražūs, lapai tolygios spalvos (bent buvo, kai mačiau paskutinį kartą), nesausėja, netrupa, dėmių nėra. Tie pomidorai ne šalia vienas kito, išsimėtę tarp kitų.
Gal jiems pakliuvo didesnė porcija Seasol'io? g.gif
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2011 05 13, 08:30)
nu žinok niekaip neįsivaizduoju neriboto augimo pomidoro balkone, o ypač jaučio širdies, kurie iš savęs yra labai išsikeroję ir tvirtastiebiai pomidorai, skirti auginimui šiltnamiuose, lauke jie visiškai netinkami augint schmoll.gif o tie balkoniniai ir yra balkoniniai pagal paskirtį, į lauką geriau sodint laukui skirtas veisles mirksiukas.gif

Aš irgi taip manau mirksiukas.gif
Bet dabar nėr ką daryt. doh.gif Balkoniniai dar nedideli, o tie jau virš metro. Bus eksperimentas. Gal reiks apskabyt, kad nesikėrotų.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 05 13, 09:35)
Nuo ko gali pomidorų lapai geltonais patapt?
Gal jiems pakliuvo didesnė porcija Seasol'io?  g.gif

g.gif
Gali būti, kad gelsta tie visiškai "naminiai" ir šiek tiek pradžioje šiltnamyje grūdinti lapai. Aukščiau esantys, kurie užaugo šiltnamyje, jau neturėtų gelsti. Nemanau, kad Seasolis turi įtakos. Nebent labai persistengei, nors ir tuo abejoju smile.gif

Aš jau beveik išskyniau tuos "naminius" lapus, irgi gelto, liko keletas papušusių, bet ir tų eilė greit ateis smile.gif Man ir būtina juos išskint, nes vis mulčiuoju, apatiniai lapai trukdo..
Dar niekuo saviškių pomidorų netręšiau, nors turiu dilgėlynės birzgalo pasidariusi, bet vis neprisiruošiu palaistyt.. blush2.gif

P.S. A, dar pamąsčiau, gal tu kartais juos sodindama po šaknim dėjai kokio mėšlo, tai jei būtent tiems pakliuvo daugiau, tai dėl to irgi gali gelsti. Tuomet gausiau palaistyk vandeniu be jokių Seasolių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 13 gegužės 2011 - 09:07
As savo pomidoru lapu pageltima pasiaiskinau sau taip: namie auge jie patiso, tai teko gan giliai sukisti i zeme siltnamyje, o giliau zeme saltesne, tai jie neisisavina reikalingu sau maisto medziagu (kazkas jau aiskino panasia situacija).Gal as ir klystu g.gif, be to Ex variantas apie naminius lapus man labai prie dusios drinks_cheers.gif
Atsakyti
Saintlina, žiūrėjau kartojimą Eurovizijos, tikrai, kad panašu į Corazon.
O manasis vyriškis atlekia šian su pomidoru rankoje ir panašiai susiraukšlėjęs kaip Corazon. Sako, o pas mus tokie augs? blink.gif Tai gerai, kad neturi laiko pasidomėti pomidorų įvairove lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 05 13, 09:02)
P.S. A, dar pamąsčiau, gal tu kartais juos sodindama po šaknim dėjai kokio mėšlo, tai jei būtent tiems pakliuvo daugiau, tai dėl to irgi gali gelsti.

nu kad nedėjau sodindama. Mėšlo dėta iš rudens, tai nebent pasipynė kokiam po kojom kokia didesnė procija g.gif
Na, jei toliau negels, tai tiek tos bėdos. Vistiek apatiniai lapai bus nuskinti. Šiandien nuvažiuosiu, pažiūrėsiu, kaip anie jaučiasi.

Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 13, 10:02)
Saintlina, žiūrėjau kartojimą Eurovizijos, tikrai, kad panašu į Corazon.
O manasis vyriškis atlekia šian su pomidoru rankoje ir panašiai susiraukšlėjęs kaip Corazon. Sako, o pas mus tokie augs?  blink.gif

xix, kas žiūrėdamas Euroviziją stebeilyja į parėdus, blizgučius, saldžius vyrukus, o tikros daržininkės ir tokiam renginy sugeba pomidorą kaip tikrąją vertybę surast biggrin.gif Reklama Corazonui biggrin.gif
O vyrui patiko susiraukšlėję pomidorai? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 05 13, 11:55)
O vyrui patiko susiraukšlėję pomidorai?  bigsmile.gif

į darbą išsinešė pietums, vakare paklausiu. Tačiau tai, kad dabar viršų perėmė pomidorai prieš agurkus, tai kažkas neįtikėtino.
Tiesa, darbe su kolegomis vyrais pomidorų auginimo ypatumus aptarinėja. Dzyvų dzyvai lotuliukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 13, 11:00)
Tiesa, darbe su kolegomis vyrais pomidorų auginimo ypatumus aptarinėja. Dzyvų dzyvai  lotuliukas.gif .

geeeras thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Nematytas man vaizdelis..

Blyn, o aš darbe kartais keistai pasijaučiu. Ateina moteriškės iš gamybos - manikiūrai gražiausi, nagai ilgiausi. O finansininkės rankos profesionalaus manikiūro nuo žiemos nemačiusios.. nuolat žemėj knisantis nei pirštinės nepadeda doh.gif
Atsakyti
Vazoninis pomidoras Florida smile.gif

user posted image
Atsakyti
Kas mulčiuojat pomidorus, ar dedat mulčių aplink patį stiebą (na,kad liestūsi vienas su kitu), ar atititraukiat nuo stiebo tolėliau?
Atsakyti