QUOTE(Indre.M @ 2011 05 26, 19:14)
Pasidalinkit, prašau, savo patirtimi. Ką jūs darote kai prasideda tirpimas (ta prasme, kai nutirpinėja, kūno galūnės ar veidas)? Kažkur skaičiau, bet dabar nerandu...
Iš tiesų tie tirpimai labai neramina (bijau ligos paūmėjmo), bet tikiuosi, kad viskas bus gerai.

Labai labai laukiu atsakymų
man tirpimai praeidavo sugerus visa kursa arba susileidus savaitele neurorubino

pradzioj leisdavaus, bet paskui nusprendziau, kad jei nestipriai aptirpe sugerti

visuomet padedavo, padedavo ir masazas koju, nugaros, labai gerai pas koki terapiauta pasilankyt savaitele. veido tirpimas praeidavo savaime. tik sau leisdavau daugiau pailseti.
Papildyta:
QUOTE(voriukai @ 2011 05 26, 19:58)
Man atkritimas. Leidziuosi vaistukus rebif, bet be injektoriaus , nes pirma karta gavau brokuota, tad isivariau tokia paniska baime siam aparateliui. Sededavau ir bliaudavau , kad nesugebu nuspaust mygtuko, o cia buvo brokas. Tiesa baisus kleckai nuo vaistuku ir ziaurus patinimai leidimosi vietose. Vienu zodziu tik po pusmecio mano organizmas priieme rebif, bet paguodziancio , kad stabdo liga deja net ir is gydytojo veido supratau- laikykis. Beje per metus man jau 4 atkritimas. Viskas staiga ir progresuoja ziauriai.
As isties noreciau surast zmoniu , kuriems tai jau tikrai problema ir pasidalint info ka daryt ir kaip lengviau isgyvent si siauba.
Kyla abejone del vaistu efektyvumo. Gydytojai ne uz ka nutraukti, bet realybe rodo kad neveiksmingi ko tai. Gal reikia tam laiko? Net nebezinau ka bedaryt?
svarbiausiai nenusiminkit ir galvokit, kad kasdien pradesit po truputeli geriau jaustis. labai svarbu teigiamos emocijos ir neleisti galvoti apie blogiausia.
rugpjuti bus 6 metai, kai man diagnozavo IS. Ligoninej gulejau tik ta vieninteli karta, kai diagnozavo liga. stipriu ataku neturejau, tik tirpimus, uztekdavo prednizolono ar neurorubino. apie pusantru metu leidaus copaxone, organizmui zalos nedare jokios, ta rode ir tyrimai. bet ir nepasakyciau, kad atakos visiskai isnyko. matot, vaistai stabdo, jie negydo, gal tiesiog reikia laiko. dabar jau bus tuoj metai, kai as be jokiu vaistuku, net sakyciau geriau jauciuos. aisku, nestumas irgi turi savo itakos

laikykites, viskas bus gerai