Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža, 9

labas rytukas smile.gif as cia skaitineju skaitineju ir norejau paklausti.darbo birzoj prisiregistravau rugpjucio 24d. konsultante 30 diena paskaiciavo pinigelius ir sako jie bus tik spalio gale.nes atseit visos sistemos stringa tai ir pinigai negreit ateis. smile.gif ar kitom normaliai kiekviena menesi ateina ismokos ar irgi taip nereguliai?
Atsakyti
QUOTE(mil@4k@ @ 2011 09 06, 09:54)
Sveiki, turiu toki klausima, istojau i darbo birza po motinystes atostogu, priklauso bedarbio pasalpa, bet man pasake, kad zinot isejo toks projektelis, kad gaunantieji ta pasalpa turi eiti dirbti viesuosius darbus, ar tai tiesa? Aciu smile.gif

Taip,siuncia i viesuosius,bet ne del to kad bedarbio pasalpa gaudinesit,o del to,kad reikia siusti kazka.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 06, 10:00)
Taip,siuncia i viesuosius,bet ne del to kad bedarbio pasalpa gaudinesit,o del to,kad reikia siusti kazka.

man dabar klausimas dar toks, tai jei siuncia i viesuosius- tai vadinasi terminuotai ir jei ne ilgiau 6 menesiu- tai pasalpa pratesiama ir is birzos neismeta.

ir dar jolanciuk toki dalyka ziurineju, gal zinosi:
socialine ismoka mokama

kiekvienas vyresnis kaip 18 metų šeimos narys, vienas gyvenantis asmuo arba vaikas nuo 16 iki 18 metų atitinka bent vieną iš šių sąlygų:
vyresni kaip 18 metų asmenys dirba ir per laikotarpį, už kurį pajamos apskaičiuojamos, dirbo ne mažiau kaip du trečdalius maksimalios darbo laiko trukmės arba dirba ne visą nustatytą darbo laiką, o jiems darbo užmokesčio apskaičiuojama ne mažiau už minimalią mėnesinę algą arba minimalų valandinį atlygį proporcingai dirbtam laikui arba atliktam darbui;
nedirba, nes:
yra bedarbiai, gaunantys nedarbo socialinio draudimo išmoką arba mokymosi laikotarpiu – mokymosi stipendiją, arba dirbantys viešuosius ar Užimtumo fondo remiamus darbus;

tai man idomu cia tie viesieji ir uzimtumo fondo remiami darbai kuo skiriasi - vieni apmokami, kiti ne ar abu apmokami?
ir ar socialinis skaiciuoja i pajamas is ju gaunamus pinigelius?
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 06, 09:59)
deja taip.

nebent sitas galiotu:
kiekvienas vyresnis kaip 18 metų šeimos narys, vienas gyvenantis asmuo arba vaikas nuo 16 iki 18 metų atitinka bent vieną iš šių sąlygų:
yra įsiregistravę teritorinėje darbo biržoje ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo nurodytų aplinkybių atsiradimo:
- baigę formaliojo švietimo įstaigų dieninius skyrius abiturientai ir absolventai;

Baigiau šiais metais universitetą, studento statusas skaitės iki birželio 30 d, o liepos 1 aš jau užsiregistravau į DB. Ir ką tai keičia?
Iš kur cituojate tai? blush2.gif

P.S. Gyvenu viena su mažamečiu vaiku, alimentus gaunam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 06 rugsėjo 2011 - 09:28
QUOTE(mylimuke @ 2011 09 06, 10:26)
Baigiau šiais metais universitetą, studento statusas skaitės iki birželio 30 d, o liepos 1 aš jau užsiregistravau į DB. Ir ką tai keičia?
Iš kur cituojate tai? blush2.gif

P.S. Gyvenu viena su mažamečiu vaiku, alimentus gaunam.

zinoma, kad cituoju is socialinio tinklapio, juk kitu atveju jums visiskai jokio skirtumo koks dienu tarpas tarp stovejimo ir panasiai - tiesiog pamasciau, kad kaip ir visi pretenduojate bent jau i kompensacijas uz sildyma ar kokia socialine stipendija mokslams.
http://www.socmin.lt....php?1189177490
Atsakyti
Kada šeima arba vienas gyvenantis asmuo turi teisę gauti socialinę pašalpą?
Šeima arba vienas gyvenantis asmuo turi teisę į socialinę pašalpą, jei kreipimosi metu:
<...>
mokosi dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose ir kitų formaliojo švietimo įstaigų dieniniuose skyriuose iki jiems sukaks 24 metai
;

Iš šito parašymo suprantu, kad kreipimosi metu, jeigu nėra 24 m, dar galiu gauti socialinę pašalpą? Nes prašymą reikia rašyti rugsėjį, o 24 m sueina spalį. O ar gali skirti pašalpą mėnesiui ar iki gimtadienio? Ar skiria 3 mėn kaip visada ar jau visai neskiria? g.gif

Man būtina išsiaiškinti, nes jeigu dabar negausiu socialinės, tai ir stipkė nuplauks, o ji nėra jau tokia maža, kad numot ranka. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 06 rugsėjo 2011 - 09:34
QUOTE(mylimuke @ 2011 09 06, 10:32)
Kada šeima arba vienas gyvenantis asmuo turi teisę gauti socialinę pašalpą?
Šeima arba vienas gyvenantis asmuo turi teisę į socialinę pašalpą, jei kreipimosi metu:
<...>
mokosi dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose ir kitų formaliojo švietimo įstaigų dieniniuose skyriuose iki jiems sukaks 24 metai
;

Iš šito parašymo suprantu, kad kreipimosi metu, jeigu nėra 24 m, dar galiu gauti socialinę pašalpą? Nes prašymą reikia rašyti rugsėjį, o 24 m sueina spalį. O ar gali skirti pašalpą mėnesiui ar iki gimtadienio? Ar skiria 3 mėn kaip visada ar jau visai neskiria?  g.gif

Man būtina išsiaiškinti, nes jeigu dabar negausiu socialinės, tai ir stipkė nuplauks, o ji nėra jau tokia maža, kad numot ranka.  g.gif

hmmm labai gerai jus suprantu - bet kaip rasete jus turite vaika- o tai jus kaip ir daro atskira seima kaip suprantu...
nebent bandyt vel plaktis prie tevu ir tada ziureti ju pajamas kartu... tada galiotu jusu tie 24 metai...

cia tarkim apie vaikus nera nieko parasyta:
Į šeimos sudėtį taip pat įskaitomi nedirbantys nesusituokę ir su kitu asmeniu bendrai negyvenantys asmenys nuo 18 iki 24 metų:

tada prisiplakus prie tevu, jei turtas nevirsija normatyvo ir pajamos tinkamos - galetumete gauti soc. pasalpa rugsejui , tai ir stipendija spetumet pusmeciui susitvarkyti (visgi 2340lt nesimeto)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 06 rugsėjo 2011 - 09:45
Na, DB tai man pareiškė, kad aš vėl priklausau savo šeimai lotuliukas.gif Juolab, kad berods patvirtins tą įstatymą, kad šeima yra tik susituokę asmenys. laugh.gif

Na, bet ačiū, pasiskaičiau aš tą tinklapį, tai socialinę blogiausių atveju turėčiau gauti bent iki gimtadienio, nes kreipimosi metu nėra 24 metų ir užsiregistravau kitą dieną po universiteto baigimo.
Eisiu dabar aiškintis. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 06, 10:42)
cia tarkim apie vaikus nera nieko parasyta:
Į šeimos sudėtį taip pat įskaitomi nedirbantys nesusituokę ir su kitu asmeniu bendrai negyvenantys asmenys nuo 18 iki 24 metų:

tada prisiplakus prie tevu, jei turtas nevirsija normatyvo ir pajamos tinkamos - galetumete gauti soc. pasalpa rugsejui , tai ir stipendija spetumet pusmeciui susitvarkyti (visgi 2340lt nesimeto)

Taip išeitų, kad ir mano vaikas priklauso mano tėvų šeimai? blush2.gif

O su savo "senąja" šeima neišeis susitvarkyt, nes ten daug kas dokumentaliai netvarkinga, tai daug vargo ir laiko...
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2011 09 06, 10:45)
Na, DB tai man pareiškė, kad aš vėl priklausau savo šeimai  lotuliukas.gif  Juolab, kad berods patvirtins tą įstatymą, kad šeima yra tik susituokę asmenys. laugh.gif
Na, bet ačiū, pasiskaičiau aš tą tinklapį, tai socialinę blogiausių atveju turėčiau gauti bent iki gimtadienio, nes kreipimosi metu nėra 24 metų ir užsiregistravau kitą dieną po universiteto baigimo.
Eisiu dabar aiškintis.  biggrin.gif

tai valio jei seimai priskyre, nes jus gaunates kaip dieninio skyriaus studente neturinti savo pajamu, nes alimentai tai vaikelio pinigeliai. (o cia kuriai seimai turejo omeny - prie tevu?)
dabar skaiciuok tevu pajamas ir savo kad kiekvienam seimos nariui nevirsytu po 350lt/men ir kad turto normatyvas nevirsytu - ta prasme zemes kad per daug neturetu...
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2011 09 06, 10:47)
Taip išeitų, kad ir mano vaikas priklauso mano tėvų šeimai?  blush2.gif
O su savo "senąja" šeima neišeis susitvarkyt, nes ten daug kas dokumentaliai netvarkinga, tai daug vargo ir laiko...

taip iseitu, kad vaikelis irgi priklauso su savo alimentais, o senoji seima ne prie ko- jei jau alimentus moka.
dabar tik su savo tevukais derintis reikes- ju pazymas apie gaunamas pajamas uz 3 menesius pristatyti reikes.

QUOTE(mylimuke @ 2011 09 06, 10:45)
...  Juolab, kad berods patvirtins tą įstatymą, kad šeima yra tik susituokę asmenys. laugh.gif

g.gif negirdejau tokio dalyko... kad butu toks svarstymas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 06 rugsėjo 2011 - 09:54
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 06, 10:11)
man dabar klausimas dar toks, tai jei siuncia i viesuosius- tai vadinasi terminuotai ir jei ne ilgiau 6 menesiu- tai pasalpa pratesiama ir is birzos neismeta.

ir dar jolanciuk toki dalyka ziurineju, gal zinosi:
socialine ismoka mokama

vyresni kaip 18 metų asmenys dirba ir per laikotarpį, už kurį pajamos apskaičiuojamos, dirbo ne mažiau kaip du trečdalius maksimalios darbo laiko trukmės arba dirba ne visą nustatytą darbo laiką, o jiems darbo užmokesčio apskaičiuojama ne mažiau už minimalią mėnesinę algą arba minimalų valandinį atlygį proporcingai dirbtam laikui arba atliktam darbui;
    nedirba, nes:
    yra bedarbiai, gaunantys nedarbo socialinio draudimo išmoką  arba mokymosi laikotarpiu – mokymosi stipendiją, arba dirbantys viešuosius ar Užimtumo fondo remiamus darbus;

tai man idomu cia tie viesieji ir uzimtumo fondo remiami darbai kuo skiriasi - vieni apmokami, kiti ne ar abu apmokami?
ir ar socialinis skaiciuoja i pajamas is ju gaunamus pinigelius?

Na kiek as zinau,tai sutartis terminuota ir maziau nei 6 men,is birzos tikrai neismeta ir soc.pasalpa ir uz viesiuosius gauni pinigelius.
Man atrodo niekuo jie nesiskiria,abu apmokami.Bet galiu klisti.
Atsakyti
Sveikutės,

ar DB turi kokias dienas, kai daro pinigėlių pavedimus?

Atsakyti
QUOTE(Smiltele82 @ 2011 09 06, 13:06)
Sveikutės,

ar DB turi kokias dienas, kai daro pinigėlių pavedimus?

pati birzoj esu naujoke- tai kelis puslapius atgal paskaicius suprantu, kad jiems ne labai motais net kuri menesi ismokes.... nes kitos tik dabar uz liepa sulauke doh.gif ka jau cia kalbet apie tikslia diena (o siaip kaip ir visur iki menesio galo turi teise moketi).
Atsakyti