QUOTE(bittersweett @ 2012 01 03, 23:20)
Na man del kainos paprasciau, man kainuoja tik kirpimas, nes plauku nedazau kirpykloje

MIndaugas is manes pasisaipo graziai

kitas dalykas tik atrodo kad ilgaplaukem reikia eiti du kartus per metus

nes nei kirpimo matosi, nei plauku galai grazus atrodo.
Mano mama trumpaplauke, lyginu jos kirpima, tai ji pas kirpeja eina kas menesi praktiskai, nes labai negraziai po keliu savaiciu pradeda nuaugineti, nelieka kirpimo

Prisimenu pries kokius 5 metus ji lankesi Simonos kirpykloje ir kirposi jau pas Diana, su kirpimu ir dazymu sumokejo labai daug tais laikais, bet kirpimas laikesi tikrai ne savaite, po 2 menesiu dar atrode graziai

Tik jau eiti pas Diana atrodo per brangu, o pas dabartine kirpeja eina, nes ji siaip jai patinka

Gandus visus papasakoja
Na, aš pažįstu keletą ilgaplaukių, kurios kirptis eina kokį kartą per metus ir tai jau būna metų įvykis. Suprantu, kad kai kurios tvarkytis eina dažniau, bet visgi trumpų plaukų kirpimas daug greičiau praranda formą ir, kaip aš sakau, prekinę išvaizdą. Man reikia pasikirpti bent jau kas kelis mėnesius, nes net visi kirpėjai sako, kad plaukai per sveiki, ir auga nerealiais tempais
Kalbant apie dažymą, manau, kad dažiau paskutinį arba priešpaskutinį kartą. Kuriam laikui norisi grįžti prie natūralumo, jeigu natūrali spalva neatrodys per blanki (reikia prisiminti, kaip ji atrodo). Šiaip Mindaugas man patiko, bet norint kas du mėnesius pas jį taip atsinaujinti (kirpimas + dažymas) tikrai reikia gerų pajamų, ypač gyvenant Lietuvoje.
Papildyta:
QUOTE(grmarti @ 2012 01 03, 14:18)
Taip, deja Vilnius brangus miestas. Kitoje temoje su mergaitėmis aptarėme sporto kainų skirtumus, pvz. zumbos treniruotės 3xsavaitėje Alytuje kainuoja 70 Lt, Viniuje 1xsavaitėje 90 Lt...

Ir kainų skirtumą rastume visame kame...
Aš galvoju, kad apskritai kirpėjų paslaugos Lietuvos didžiuosiuose miestuose neadekvačiai brangios. Gyvenu Nyderlanduose, bet ten kirpyklose dar nesilankiau. Vis galvoju, kad reikės pamėginti, tačiau truputį gąsdina eiti pas visai nežinomą (man) kirpėją, o dar reiktų pridėti kalbos barjerą (baisu, kad ne taip ką nors supras, nors susikalbėti anglų kalba be problemų). Taigi bet noriu palyginti ką kitą - kainas. Moteriškas kirpimas vidutiniškai 15-20 eurų (didžiuosiuose miestuose) ir, žinoma, turiu omenyje tikrai normalias geras kirpyklas, ne šiaip chaltūrą. Dažymas dar apie 20 eurų. Draugė prieš Kalėdas tvarkėsi pas ten vietoje labai žinomą meistrą dirbantį TONI&GUY, paliko 60 eurų - į tai įėjo kirpimas, dažymas ir kažkokia keratininė procedūra. Ji, beje, ilgaplaukė. Dabar pridėkime tai, kad vidutinės vieno žmogaus mėnesio pajamos ten 2000 eurų (~6500 litų). Lietuviškas visos čia žinome. Taigi mūsų didžiuosiuose miestuose kirptis bemaž prabanga