QUOTE(Rasskee @ 2011 07 11, 13:29)
Taip pat Jaunystes tortuko tema neaiskumai..
Morengus galiu igi gal pries pora savaiciu issikepti? Ir ar reikia sutepta su zefyriniu kremu tortuka "brandinti", nu kad skanus butu? Taip pat ar ji butina laikyti saldytuve ar galima ir kambario temperaturoj?
As kaip tik si savaitgali kepiau "Jaunyste". Morengus kepiau ketvirtadieni, ta pacia diena sutepiau, o valgeme sestadieni. Is visos normos man isejo 5 morengai 22 cm diametro. Dziovinau juos tikrai ilgiau, nei nurodyta recepte, gal apie 4 val., ir tai vienas pilnai neisdziuvo, tai pasilikau ji papuosimams, i torta sudejau tik 4. Patys morengai man buvo gana saldus, tikejausi, kad kremas "atmus" ta salduma, bet.....I krema dejau braskiu dzema, todel sekanti karta deciau rugstesniu uogu dzema, gal butu gaiviau, arba rugsteles reiketu daugiau ideti. Ir dar - jei si torta kepciau vasara, kai tokie karsciai, i torta deciau daugiau zelatino, nes su recepte nurodytu kiekiu kremas saldytuve man sustingo, bet padejus ant stalo gana greitai suminkstejo ir nebebuvo standumo. Kas del morengu kepimo anksciau laiko - as kepciau, gal ne pries dvi savaites, bet pries kelias dienas tai tikrai, nes tas vienas, pastovejes para, dar labiau sudziuvo ir, kaip sake MB, pasidare daug labiau "jaunystiskesnis"

Del brandinimo tai net nezinau, ka pasakyti - mano nuomone, nieko ten per daug nesubrandinsi, nes patys morengai kieti, kremas zu zelatinu ir saltai laikant greitai sustingsta, taip kad.....Gal kitos kepejos patars ka kita. O saldytuve laikyciau, nes kaip minejau, isemus is jo kremas gali patizti, nebent ideti dviguba norma zelatino
Papildyta:
Bandau ikelti savo "Jaunystes" pjuvio foto, tik kokybe prastoka, nes jau nebe jaunyste, nebe...