Triju sokoladu tortasDangiskas skonis, pirmenantis kakavinius ledus.

Produktai: (18 cm)
100 g. šokolado skonio sausainių
40 g. sviesto
100 g. juodo šokolado
100 g. pieniško šokolado
100 g. balto šokolado
15 g. želatinos
420 ml grietinėlės 35-36 %
375 ml pieno
Eiga: Sausainius susmulkinti iki trupinių. Sviestą išlydyti ir sumaišyti su sausainiais. Ant tortinės padėklo uždėti tortinės žiedą ir apjuosti jį kepimo popieriumi. Į vidų sudėti sausainių masę, gerai paspausti ir dėti į šaldytuvą 15-20 min. 5 g. želatinos užpilti 50 ml pieno, sumaišyti ir leisti pastovėti apie 5 min. Į puodą sudėti juodąjį šokoladą, supilti 140 ml grietinėlės, 75 ml pieno ir supilti pabrinkintą želatiną. Puodą statyti ant kito, didesnio puodo su šiek tiek vandens ir šildyti ant lengvos ugnies, kol šokoladas ir želatina ištirps. Negalima užvirinti. Pravėsinti ir supilti ant sausainių masės. Dėti į šaldymo kamerą 1 val.
5 g. želatinos užpilti 50 ml pieno, pabrinkinti. Į puodą sudėti pienišką šokoladą, 140 ml grietinėlės, 75 ml. pieno ir gaminti viską taip pat kaip su juoduoju šokoladu. Būtina gerai atvėsinti ir palengva supilti masę ant juodos masės. Žiūrėti, kad nesusidarytų duobė. Vėl statyti 1 val. į šaldymo kamerą.
Iš likusių produktų paruošti balto šokolado masę kaip ir kitas. Atvėsusią, palengva supilti ant pieniškos masės ir statyti į šaldytuvą nakčiai.
Skanaus

P.s. šį tortą galimą užšaldyti iki 1 mėnesio ir valgyti kaip ledų tortą.