Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-14

QUOTE(akilezna @ 2011 07 18, 16:00)
labai noreciau daugiau suzinoti is ko ir kokius tortukus darot vaikui, nes maniskis irgi netoleruoja pieno baltymo, is pieno produktu tai zinau kaip padaryti, o vat, kad be...  doh.gif tamsus miskas, gal turit receptuku  bigsmile.gif

Keletas ideju:
1. Vaflius (cirvinius blynus) miltai+kiausinis+vanduo;
2. Plikyti pyrageliai (Sonastinos receptas - visada pavyksta) - is tos teslos galima Plikyta torta padaryti. wink.gif
3. Naudojant ,,sausus pusrycius" vietoj biskvitu. Kukuruzinius, rutuliukus su medum apteptus,...
4. Zele tortai gana skanus ir be varskes ar pieno. Galima dziovintu vaisiu ideti i zele, sluoksniuoti zele - bus spalvotas.
Kol kas tiek prisiminiau. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ramune.v @ 2011 07 18, 13:28)
Na noriu ir as pasirodyti sio savaitgalio mena tongue.gif (tik foto nekokia o sonus jau vaikai buvo pakrapste doh.gif  lotuliukas.gif )
Sokoladinis Rafaelo su svieziomis vysniomis, slapia beze, apie 3kg.
Kadangi maniskiai labiau nori sokoladiniu biskvitu tai dariau ruda rafaejo su vysniomis blush2.gif
kas nori rudo tai tikrai lengvai padaromas ir skanus  thumbup.gif
user posted image

Grazus virsaus papuosimas! thumbup.gif
Receptuka maciau papuosimu temeleje - reiks dar pasiziureti. smile.gif Ar jis nera labai labai saldus? Ar pastovejes geit kieteja/dziuna? Ar imanoma suformuoti smulkius papuosimus, ar tik stambesnius?
Ieskau kuom pakeisti sokoladini glaju ir nerealiai persaldzia torto dengimo mase. doh.gif
4u.gif
Atsakyti
Merginos, o per kiek laiko turi susiplakt grietinėlė iki būsenos "apverti bliūdą ir net nebando iškrist"? Plakiau Saulės pieno 35proc riebumo šaltą grietinėlę geras penkias minutes. Nustojus plakt įmečiau į šaldytuvą, po kelių minučių dar suskystėjo doh.gif

O gal kad karšta dabar nesiplaka? O koks indas geriau - aukštas bet siauras ar žemas ir platus? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2011 07 18, 19:25)
Merginos, o per kiek laiko turi susiplakt grietinėlė iki būsenos "apverti bliūdą ir net nebando iškrist"? Plakiau Saulės pieno 35proc riebumo šaltą grietinėlę geras penkias minutes. Nustojus plakt įmečiau į šaldytuvą, po kelių minučių dar suskystėjo  doh.gif

O gal kad karšta dabar nesiplaka? O koks indas geriau - aukštas bet siauras ar žemas ir platus? ax.gif

Kai taip karsta, grietinele galima 15min pries plakima palaikyti saldymo kameroj, ten pat laikyti ir cukru...visada issiplaka...o per ilgai plakant, galima irperplakt...
Atsakyti
QUOTE(gabijux @ 2011 07 18, 20:37)
Kai taip karsta, grietinele galima 15min pries plakima palaikyti saldymo kameroj, ten pat laikyti ir cukru...visada issiplaka...o per ilgai plakant, galima irperplakt...


ačiū smile.gif širyt taip ir dariau - senolių grietinėlė palaikius kelias min šaldiklyje susiplakė kuo puikiausiai smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2011 07 18, 16:11)
Naaaa g.gif  Bandyk viena auksta "zozefina " daryti  mirksiukas.gif Jis toks idomus, amaretas pilasi  mirksiukas.gif

smile.gif Labai ačiū, jau bandytas.
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2011 07 18, 19:13)
Grazus virsaus papuosimas!  thumbup.gif
Receptuka maciau papuosimu temeleje - reiks dar pasiziureti. smile.gif Ar jis nera labai labai saldus? Ar pastovejes geit kieteja/dziuna? Ar imanoma suformuoti smulkius papuosimus, ar tik stambesnius?
Ieskau kuom pakeisti sokoladini glaju ir nerealiai persaldzia torto dengimo mase.  doh.gif
4u.gif

Aciu smile.gif Man ir labai patiko kai pabandziau, (tiesa cia mano pirmas bandymas su slapia beze). Labai greitas darbas, galima labai greit "dadaryt" jei pristigot o ir skonis naturalus, nes salduma galite reguliuotis berdami citrinos rugstele-super. Visi suvalge, o ne nukrapste kaip buna su mase doh.gif lotuliukas.gif Ji nesukieteja, na gaunasi toks kaip labai sviezias zefyras, minkstas purus tik virsus kiek apziuna, o tada galima deti pabarstukus ar siaip ka ir jie netirpsta.
Pastebejimai: puikiai stovi saldytuve tik truputi susitraukia (pvz. as dengiau tokiais kaip ratukais viena prie kito be tarpu, o po kiek laiko atsirado tarpai ir matese sviestinis kremas kuriuo buvau apdengusi torta, bet nieko kita kart zinosiu tongue.gif). Ir dar, dabar plakciau ilgiau, o po to ne is kart puosciau bent kol atvestu ir dar kiek pastovetu, nes geriau islaikys forma, bus tvirtesne. Papuosimu dydis manau priklauso nuo svirksto antgaliuku, nes beze tokia kaip kremas bet lengva orine, bet ziurint ka noresit daryt.
QUOTE(Sadi @ 2011 07 18, 19:25)
Merginos, o per kiek laiko turi susiplakt grietinėlė iki būsenos "apverti bliūdą ir net nebando iškrist"? Plakiau Saulės pieno 35proc riebumo šaltą grietinėlę geras penkias minutes. Nustojus plakt įmečiau į šaldytuvą, po kelių minučių dar suskystėjo  doh.gif
O gal kad karšta dabar nesiplaka? O koks indas geriau - aukštas bet siauras ar žemas ir platus? ax.gif

Na as tokiems atvejams visad turiu grietineles standiklio blush2.gif kad nereiktu nervuotis ir lekti vel i parduotuve smile.gif o del indo tai kuo arciau indo krastai prie plakiklio sluoteliu tuo greiciau issiplaka, aisku jei tik jis ne per auktas, nes tada ir negerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 19 liepos 2011 - 11:13
Sveikos,
sakykit ar galiu susikepti Napoleono lakštus šiandien, jei tepsiu tortą penktadienį?
Atsakyti
QUOTE(skirmantuks81 @ 2011 07 19, 12:07)
Sveikos,
sakykit ar galiu susikepti Napoleono lakštus šiandien, jei tepsiu tortą penktadienį?


žinoma galit....
Atsakyti
Mergaites, turiu penktadieniui papuost tortuka. Noretu, kad butu kaip krepselis. Kadangi viskokiu masiu nemegstu, Noreciau daryt su slapia beze. Bet kuom nudazyt, kad gautusi rusvas. Juk su kakava nenudazysiu g.gif O dazu turiu tik raudonos, geltonos, melynos ir zalios spalvos. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vivir: 19 liepos 2011 - 17:06
QUOTE(vivir @ 2011 07 19, 18:05)
Mergaites, turiu penktadieniui papuost tortuka. Noretu, kad butu kaip krepselis. Kadangi viskokiu masiu nemegstu, Noreciau daryt su slapia beze. Bet kuom nudazyt, kad gautusi rusvas. Juk su kakava nenudazysiu  g.gif O dazu turiu tik raudonos, geltonos, melynos ir zalios spalvos. 4u.gif

jjupi arba zuko milteliais, avietine
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti