Įkraunama...
Įkraunama...

Apie pėdutes ir plokščiapėdystę

QUOTE (Kuzia @ 2004 10 28, 15:12)
Nepilnų 2-jų mano Benui nustatė pilnapadystę. Ir ne pagal putlią pėdutę. Verkiau ilgai - nes pati supratau, kad sugadinau vaikui kojas pigiais batais. Sekė ilgas gydymas, nes mano vaikas iš tiesų beveik nenorėjo vaikščiot - skaudėjo kojytes. Mano vaikas labai nori sportuot - žaist futbolą. Žaidžia, bet kojos jam labai skauda. Nors jau nebe 3, o pirmo laipsnio pilnapadystė.
Apie batukus galiu pasakyt tik tiek, kad jei brangūs tai dar nereiškia, kad geri.

Mat, kai idomu-dvi skirtingos salys ir visiskai skirtingos daktaru nuomones g.gif Mums tiesiai sviesiai pasake, kad pirmieji batukai neturi buti kazakokie "specialus", taip pat supinatoriai nereikalingi (kalbu apie pirmus batukus, sveikiems vaikuciams)... Dar-su pilnapadyste gimstama, o ne igyjama!!!! g.gif
Kuzia, o man atrodo, tu visgi, be reikalo save kankini del savo sunelio pilnapadystes unsure.gif Na, kokie jau PRASTI BATAI ten turejo buti, kad sugadintu suneliui kojytes...???? Kazkaip sunku patiketi...per vienus vaiksciojimo metus...ir tai, juk su batais nevaikstom 24 valandas per para.
Atsakyti
QUOTE (californiagirl @ 2004 10 29, 01:24)
Na, kokie jau PRASTI BATAI ten turejo buti, kad sugadintu suneliui kojytes...???? Kazkaip sunku patiketi...per vienus vaiksciojimo metus...ir tai, juk su batais nevaikstom 24 valandas per para.

Na, batukai iš tiesų prasti unsure.gif ... Bet gražūs huh.gif . Dar ir tapkutes tokias gražias turėjom unsure.gif ... Kartą, kai gulėjom ligoninėj (1.3m), gydytoja man sakė "mes tu tas tapkes doh.gif , neggerai vaikui tokios", ale kaip gi mesi - nu gi gražios rolleyes.gif ... Et, jauna buvau...
Atsakyti
Niu, va...o mes prastu batuku niekada nenesiojom... Pirmadieni einame pas savo daktaryte, eiliniam vizitui- svertis, matuotis, skiepytis...Prasysim vel siuntimo pas Ortopeda. Paskutini kart pries metus buvom, tai mums pasake, kad dar gali isaugti...bet man taip nebeatrodo unsure.gif Visgi, Tadas atrodo kaip pilnapadis butu, idomu ka si kart Ortopedas pasakys g.gif O, beje, praeita karta jis minejo, kad pas mus, JAV, pilnapedyste istaiso operacija, bet sake nedaro anksciau nei 5 metuku. Ar girdejot ka nors tokio Lietuvoje? g.gif
Atsakyti
QUOTE (californiagirl @ 2004 10 30, 02:08)
Niu, va...o mes prastu batuku niekada nenesiojom... Pirmadieni einame pas savo daktaryte, eiliniam vizitui- svertis, matuotis, skiepytis...Prasysim vel siuntimo pas Ortopeda. Paskutini kart pries metus buvom, tai mums pasake, kad dar gali isaugti...bet man taip nebeatrodo unsure.gif Visgi, Tadas atrodo kaip pilnapadis butu, idomu ka si kart Ortopedas pasakys g.gif O, beje, praeita karta jis minejo, kad pas mus, JAV, pilnapedyste istaiso operacija, bet sake nedaro anksciau nei 5 metuku. Ar girdejot ka nors tokio Lietuvoje? g.gif

Gerai, kad rūpinies savo Taduko pėdutėm. Išaugs/neišaugs, bet žinosi, kad sekei nuo pradžių. Intensyviausiai pėdutė vystosi iki 3metukų. O galutinai - iki 7erių. Galbūt todėl tokiem mažuliam anksčiau operacijų nedaro. Lietuvoj apie tai girdėt neteko. O tokiam zuikiui kaip tavo, tai tikrai daug ir pati gali padėt. Pvz, pamasažuot pėdutes - su nykščiu braukiant per vidinį pėdutės kraštą stipriau paspaudžiant skliautą pėdutės. Pavaikščiot ant kulnų, pirštų galų ir kt.
Atsakyti
Sveikos, mamytes,
labai reikai patarimo, o teingiau daug patarimu. Sutuacija tokia : mano zuikiui 14 men. Nesiojom freiko pagalvele, tad su ortopedais reikalu turejom, bet si kart ne apie tai.
Pradejom vaikscioti ir labai pavyzdingai nusuoliavom pas ortopeda, nes taip buvo prisakyta - pasitikrinti pas ortopeda, kadangi pas musu ortopede didele eile, reikia laukti apie 2 men. tai nuejom i kazkokia nauja klinika "Aeiscalapius" ar panasiai. Na pripaise pilnapadyste, X formos kojytes. LAbai nesinervinau del to, nes kiek zinau tai iki 3 metu daugeliui tas polinkis yra. Padare mums specialius vidpadzius i batukus, na bet jei yra susidurusiu su tuo, pasakykit, i kokius batus dabar ziema as juos galiu ikisti, nes pagrinde tai vaikstom namie (lauke max 30 min pati pazingsniuoja), tad nesiojam basutes, bet taigi ten jokie vidpadziai ten nesideda sad.gif
Na esu pasiemtus, tai kuo man dabar ta vaika auti, juk nenesios namuose demisezoniniu batu, kad normaliai tie vidpadziai isidetu, o ir tie vidpadziai tai man tokie stori ir baisus atrodo, na neisivaizduoju i ka juos imontuoti, kad butu patogu mazajai ir tie spec.vidpadziai naudos duotu.
Dar kazkiek abejoju tu spec.vidpadziu butinumu, nes kazkaip labai jau juos mums ipirso ir 30 Lt nulupo.
Sausio pabaigoj eisim pas kita ortopeda konsultuotis, bet iki to laiko reikia kazkuo vaika apauti.
Na gal kam nors pansiai buvo ir gali kokiu patarimu is patirties mestelti, plz unsure.gif
Atsakyti
Prašyk, kad pasiūtų ortopedines basutes.
Atsakyti
QUOTE (Kuzia @ 2004 12 08, 20:26)
Prašyk, kad pasiūtų ortopedines basutes.

hm... o jas bet kam siuva, ar turi buti tam tirka pilanpadystes forma, na laipsnis. Ir itariu kainuos nelabai mazai, na aisku jei jos butinos, tai velniai nemate tu pinigu...
Atsakyti
Tokią ilgą žinutę parašiau ir nulūžo...išprotėsiu... doh.gif
Žodžiu, Tynka, nueik į polikliniką, ten duos siuntimą pas ortopedą (mes vienas ortopedines basutes pirkom, kitas gamina nemokamai).
Vaikutis visada turi būti su tokia avalyne
Atsakyti
Paprasciausia butu nuvaziuoti Kaune i "Ortopedijos technika" ir nusipirkti basutes. Turetu ju buti dar like po vasaros. Bent jau Vilniuj tikrai maciau, kad turejo. Jokio recepto, siuntimo ar kitkio dokumento, kuriame nurodoma, kokio laipsnio pilnapadyste, nereikia wink.gif

Tiesa, prasyt, kad pasiutu neverta, nes tai ilgai uztrunka. doh.gif
Atsakyti
QUOTE (kasiopeja @ 2004 12 09, 18:01)
Paprasciausia butu nuvaziuoti Kaune i "Ortopedijos technika" ir nusipirkti basutes. Turetu ju buti dar like po vasaros. Bent jau Vilniuj tikrai maciau, kad turejo. Jokio recepto, siuntimo ar kitkio dokumento, kuriame nurodoma, kokio laipsnio pilnapadyste, nereikia wink.gif

Tiesa, prasyt, kad pasiutu neverta, nes tai ilgai uztrunka. doh.gif

Na nemanau, kad neverta siūtis wink.gif Manau kad plokščiapadžiui vaikui neužtenka turėti 1 basutes ir nešioti visą laiką. š tai vienas nupirkau, o kitas siūnuosi. Ant vasaros pasius, tai turėsim dvejas biggrin.gif
Atsakyti
Bent jau mums Ortopedijos technikoj Kaune (Vytauto 54) prižadėjo batukus pasiųti per mėnesį. Tiesa, čia reikia primokėti 30 lt., bet man tai neatrodo labai daug. Ten, kur mokėti nereikia, (mums siūlė "Pirmą žingsnį") pagamintų per pusmetį. O norisi kuo greičiau. Kadangi batukai priklauso per metus du, tai sakau, gal kitus galėsim bandyt ir nemokamai pasiųti.
Šiaip tai pikta, nes nuo kūdikystės pirkdavau tik ortopedinius batus, bet kaip matot, tas nieko nepadėjo, todėl kažin ar verta graužtis ir kaltinti save, kad vaikui problemos, nes pirkot pigius batus. Juk tikrai kai pagalvoji, kai mes augom tokių ortopedinių visokių taip paprastai nusipirkti nebūdavo, o plokščiapėdystė pasitaikydavo tikrai daug rečiau nei dabar. Aš irgi visuose Lietuvos žurnaluose skaičiau, kad kai vaikas pradeda vaikščioti, iš karto reikia batų, taigi, ir dėjau iš karto, o mes daugiausiai lakstėm basi ir mūsų kojos sveikos, taip kad nežinia kuo čia tikėti.
Atsakyti
QUOTE(Iva @ 2003 03 24, 01:18)
Gosh, maniskes padutes is karto buvo su islenkimais, mes kita biski problema turejom, nes labai anksti vaiksciot pradejo, saugysles dar silpnos buvo ir kojytes iskrypo ir ant pirstu galu varinejo, jau norejo gipsa det ( langetes), bet laimej pasitaike vienas fainas ortopedas, sake kad gipsa visada suspesim, pradzioj uzteks geru batu, gerus batus apibudino kaip su supinatoriais, kietu, bet lanksciu padu, su aukstu auliuku, geriau suvarstomus, arba su lipukais per viduri, kad kelti reguliot galima butu, ir aisku tinkamo dydzio, vat ir lakstem po miesta batu ieskodami, nes tada maziausias dydis buvo 18, o reikejo 16 geriausiu atveju. user posted image
O siaip sake kad kuo dazniau basai begiot lauke, bet ne namuose, nes slidu, nebent danga visur kilimine.

ka dar reikia daryti,nes mano mergaite ir gi iki dabar vis ant galu pirstuku vaikstineje, g.gif tai visi vis sako balerina 4u.gif
Cia Amerikoje tai visi labai atsipalaidave,ir labai daug vaikuciu turi kojyciu problemas.O jei as i batukus idesiu tuos padukus bus gerai?nes vienus turime be to islenkimo o jie mums labai tinka thumbup.gif
Atsakyti