QUOTE(airise @ 2011 05 27, 12:46)
Matau,daug kas ruošiasi betonuoti grindis. Aš kalbėjau su Nerijum(8Lt darbas),tai jį imsim,bet reikia patiems pasiruošti pagrindą-išlygint smėlį ,sulaistyt,aukščius pasižymėt. jei jis tai daro,tai papildomai dar reikia sumokėt. Nu bet aš nežinau,ar patys pasiruošim nieko nemokėdami tą aukštį,gal jis peržiūrės ar gerai. O smėlį tai patys galim sulaistyt.
Kaip jūs pasiruošiat pagrindą betonavimui? Tiesa,dabar bus juodgrindės,vėliau jau puta ir vamzdeliai .Juodgrindėm nereikia tinkliuko,kiap supratau,ar kaip? O juoda plėvelė ant smėlio viengubą,ar ruberoida dėt ? tiesiai ant smėlio kažkas čia siūlė. Prisiskaičiau visko,visai galva susimaišė,klausiu pievų. Buvau nutarus taip-plėvelė,betonas 5-6cm,tada 5+5 putplastis ,vamzdeliai(tai nutarkim kur padėt tinkliuką,viršuj ar apačioj

,ir užpilam betonu 6-7cm,kiek leis aukštis.Aplink sienas peimetru buvo siūlyta dėti 2cm putplasčio arba burbulinės plėvelės,nes kylam virš pamato aukščiau apie 10-12cm.Atsimenat,pas mus buvo siūlyta nukapot pamatą ten kur langai, bet tai aplink vis tiek lieka šalčio tiltai.Nenukapojom,galvojam kaip be to daryt. Turiu patarimų iš čia ,bandysim.
kas cia per ciudai, kad auskciu nenussiima, tada kas kaltas bus kai bus nelygu, tikriasiai ne jie. Kazko cia nesa i visiska isnachalejima arba kapitalia kompetencijos stoka.
Tai gal tada dar seimininkams patiems ir grindis issilyginti, o gal dar zvyra su cemetu sukasti i ta ju masina. Tada tikriausiai kaina butu ir uz 4 lt sutarti.
Geras smelio sulaistymas tai toks kai smelis pluduriuoja!
mano nuomone tinklo dejimas juodgrindem pinigai vejais.
Del ruberoido naudojimo grindims tai tik praeitoje temoje pirma karta isgirdau (cia gal biesas pasakys kad mano patirtis labai kuda). Kiek zinau ir esu mates visi naudoja plevele(as irgi naudojau 200 mikronu juoda plevele). jei jums bus nuo to geriau naudokite ja dviguba, taciau koks skirtumas jei ji supus tai supus ar vienguba ar dviguba.
jei jusu vamdeliai bus prismeigiuoti prie polistirolo, ir norite suarmuoti betona, tada tinkliuka reikia deti ant vamzdeliu. jei vamzdeliai bus neprismeigiuoti prie polistirolo, tada tinkliuka reikes deti apacioje o prie jo risti vamzdelius. Blogybes toje vietoje tinkliuko naudojimo ir jo prikilnojimo betojuojant rasiau - arba kaip sakant is bedos praeis. nebent jus desite 2 kartus tinkla, ir vamzdziukam priraisioti ir botono sluoksniui armuoti ant vamzdeliu.
Paasikinkite man kas desis ant jusu tu nenukapotru pamatu krastu, o kaikur (cia daznai buna ant laikanciu sienu ir tarpduriuose) and viso pamato - ar tik betonas ar ir polistirolas
jau kadangi matyt padarytos duru angos tai nuo jums ir reikia mauotis ir ziureti ik ir kiek dar galite kilti su grindimis.
Kas ten jums siule aplink siena deti 2cm putplascio arba dar burbulines pleveles, tai gal dar ir kokio kartono ten geriau prikaisioti. Jus tu dalyku paskirti galbut zinote, taciau tie dalbajobai tikriausiai irgi zino, kad jei yra sildomos grindys aplink visa perimetra butina deti tam skirta kompensacine juosta.
Papildyta:
QUOTE(Cili @ 2011 05 27, 16:18)
mes sutarėme 23 lt už kv, bet su jo medžiagom jau čia.... Na niekuo nereikės rūpintis...
O už kiek nerijus betonuoja? su savo medžiagom?
Papildyta:
tai va va, aš irgi nežinau kaip reiktų patiems

man tai geriausia, kad atvažiuoja su savo medžiagom, išbetonuoja ir ramu....juodgrindes patys betonavomės

oi vargo buvo....
bet kokiu budu tokiais atvejais brangiaus sumokama. bet gal ir teisngai, juk jums komfortas ir laikas tauposi, o tai kainuoja