Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitaupyti, jei gyvenimas neverčia

QUOTE(Mergiona @ 2011 06 07, 08:21)

čia doktorantūrai? kur čia taip nenori? pas mus tai visi nori. vietų yra pakankamai, o norint būti prof., reikia turėti doktorantų.

QUOTE(nutė @ 2011 06 07, 08:51)
Kalbėta apie tai, kad dėstytojai gauna/negauna papildomai už egzaminavimą ar rašto darbų skaitymą. Vienareikšmiškai, VU - negauna.

na bet egzaminai, kontrolinių tikrinimai (viskas kas priklauso kursui pagal sandą) įeina tiesiog į pedagoginio etato funkcijas - argi turi už tai papildomai kažkaip mokėti g.gif aišku, kita kalba, kad (bent jau pas mus) visi darbuotojai to pedagoginio krūvio turi ~dvigubai, nei pagal etatą priklauso. apie atlyginimus, aišku, apskritai geriau patylėti irnesakyk.gif

QUOTE(Minerva @ 2011 06 07, 09:09)
Būsto paskola.

aišku. šito kaip tik man dar neprireikė...

bet tai įdomu, kokia didelė koncentracija dėstytuvų šioje temoje bigsmile.gif

g.gif kaip čia pritempti iki taupymo temos g.gif na aš galvoju, kad mūsų šeimos "gyvenimas neverčia" taupyti tik todėl, kad šiaip jau mes nuolat skiriame nemažai dėmesio tam taupymui.
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2011 06 07, 09:18)
Mergiona, jeigu darbas būtų tik  "atėjau-paskaičiau paskaitą-išėjau", būtum iš dalies teisi, tačiau visi dėstytojai, be to, kad nuolat atnaujina savo dėstomus kursus, dėsto, taiso darbus, etc.,  lygiagrečiai yra ir mokslininkai, turintys "daryti mokslą", dalyvauti projektuose, etc. Simuliuojančių yra, bet į juos net patys studentai rimtai nežiūri smile.gif

ja v kurse, bet visvien, e... (bet cia mano asmenine nuomone, niekam nepersu)

QUOTE(san @ 2011 06 07, 09:19)
čia doktorantūrai? kur čia taip nenori? pas mus tai visi nori. vietų yra pakankamai, o norint būti prof., reikia turėti doktorantų.

kur? kur? kur????
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 06 07, 11:22)
ja v kurse, bet visvien, e... (bet cia mano asmenine nuomone, niekam nepersu)

hihihi.gif Čia taip pat kaip "augindamos vaikus moterys nieko neveikia". Peace 4u.gif

Į taupymo temą. Neseniai žiūrėjau "Extreme couponing" laidą apie JAV kuponų medžiotojus ir kaupikus. Nuoroda. Man visai patiktų! - ne todėl, kad reikia labai taupyti, bet dėl azarto skaičiuojant ir dėliojant smile.gif (tik nežinau, kur reikėtų visa tai dėti, bet labdaros idėja tokiais atvejais yra labai priimtina)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Minerva: 07 birželio 2011 - 09:40
QUOTE(Mergiona @ 2011 06 07, 10:10)
aisku normalu  blink.gif Kiek verteja dirba, o kiek "mielas docentas".  doh.gif Pedagoginis darbas isvis e... nepersidirbimas, svelniai tariant  unsure.gif

Jei Jūs pažinojote nepersidirbančių, - jų būna daugelyje profesijų, nereikėtų apibendrinti. Kalbu apie mano aplinkoje buvusius ir esamus žmones. Pažįstu keliasdešimt, o tų nepersidirbančių - vienetai. Dažniausiai tai žmonės, sėdintys ne savo rogėse, nemėgstantys profesijos. Turėjo būti kas tik nori: vadybininkai, pramogų organizatoriai, kai kurie - moterų išlaikytiniai alfonsiukai mirksiukas.gif , bet patapo dėstytojais.
Atsakyti
QUOTE(san @ 2011 06 07, 10:19)

bet tai įdomu, kokia didelė koncentracija dėstytuvų šioje temoje bigsmile.gif

mane tai irgi suglumino ax.gif

jei ka... mano irgi toks universitetinis darbas rolleyes.gif

suprask dabar wink.gif - vercia gyvenimas tuos destytojus taupyti, ar nevercia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 06 07, 09:10)
nepersidirbimas, svelniai tariant  unsure.gif

na taip, nei malkas skaldo, nei griovius kasa...
bet šiaip tai užuojauta, jei pažinojote tik tokius, pagal kuriuos tokią nuomonę susidarėte...

QUOTE(Mergiona @ 2011 06 07, 09:22)
kur? kur? kur????

bijau, kad netiks hihihi.gif VU FF
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2011 06 07, 10:39)
hihihi.gif Čia taip pat kaip "augindamos vaikus moterys nieko neveikia". Peace 4u.gif

smile.gif geras palyginimas drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2011 06 07, 10:43)
suprask dabar wink.gif - vercia gyvenimas tuos destytojus taupyti, ar nevercia  biggrin.gif

aš tai sakau, kad hobiu užsiimu irnesakyk.gif o šeimą išlaiko vistik MB unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(san @ 2011 06 07, 11:46)
aš tai sakau, kad hobiu užsiimu irnesakyk.gif o šeimą išlaiko vistik MB unsure.gif

as irgi teigiu, kad sis darbas - hobis (bent jau buvo kokius 3 metus, dabar ir projektu prisiduriu) tad pries pasiryzdama imtis sio "hobio" ariau kitur - to pasekoje vyras mano atejo "ant gatavo" - praktiskai ismoketas bustas, apynauja masina ir taip toliau. vėliau, mums susisituokus o man pradejus darbuotis tik univere - jo alga buvo didesnis pajamu saltinis ir, is tiesu, i darba, kai uzmokestis mažesnis nei algos mokykloje galima buvo žvelgti tik kaip i hobi.

Papildyta:
QUOTE(Minerva @ 2011 06 07, 10:09)
Būsto paskola.

paskutinykart kai emem paskola - uzteko, kad alga pervedama i ta banka ir konkrecios darbo sutarties neprase. (hm.. o gal as varnele uzdejau ties "neterminuota" blush2.gif g.gif dabar jau nepaskysiu) bet imamt paskolele pries 8 men. tai nesukliude g.gif
Atsakyti
QUOTE(san @ 2011 06 07, 10:44)
bijau, kad netiks hihihi.gif VU FF

FF tai kas? Fizika? Ar Filologija? Ar filosofija?
Papildyta:
QUOTE(nutė @ 2011 06 07, 10:37)
Jei Jūs pažinojote nepersidirbančių, - jų būna daugelyje profesijų, nereikėtų apibendrinti. Kalbu apie mano aplinkoje buvusius ir esamus žmones. Pažįstu keliasdešimt, o tų nepersidirbančių - vienetai. Dažniausiai tai žmonės, sėdintys ne savo rogėse, nemėgstantys profesijos. Turėjo būti kas tik nori: vadybininkai, pramogų organizatoriai, kai kurie - moterų išlaikytiniai alfonsiukai  mirksiukas.gif , bet patapo dėstytojais.

g.gif g.gif Apibreziam savoka "darbas" ir "persidirbimas". Mokslininkas, tas kuris tikras mokslininkas dirbtu ir dirbtu, nes jam malonu, idomu, ikviepimas, jis jauciasi savo vietoje, o uzjaust reikia tos, kurios tik "persidirbancius" sutiko: kaip Maximos pardaveja "krauna dezes" (pasakaitas skaito ar dar ka) nuo skambucio iki skambucio i laikrodi ziuredami kad tik nepersidirbt ir garsiai dejoja apie savo vargeli. Kiek praeities garsiu mokslininku dirbo per naktis pamirsdami pavalgyt. Nors vienas is ju teigtu kad persidirbo?

Taip, yra kiekvienam nemaloni dalis kuri yra darbas- kazkas posiedziu nemegsta, kazkas straipsniu rasymo, kazkas konsultaciju, bet... jei nemegsti viso kito ir jautiesi persidirbes- laikas i Maxima deziu kraut, kad pajaustum kas yra darbas be ikviepimo, be jokio moralinio pasitenkinimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 07 birželio 2011 - 11:22
QUOTE(Mergiona @ 2011 06 07, 12:20)
FF tai kas? Fizika? Ar Filologija? Ar filosofija?
Papildyta:
..
<..>
Taip, yra kiekvienam nemaloni dalis kuri yra darbas- kazkas posiedziu nemegsta, kazkas straipsniu rasymo, kazkas konsultaciju, bet... jei nemegsti viso kito ir jautiesi persidirbes- laikas i Maxima deziu kraut, kad pajaustum kas yra darbas be ikviepimo, be jokio moralinio pasitenkinimo.

ar cia Jus apie visus "mielus docentus" ar apie viena kita konkretu atstova? smile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2011 06 07, 11:29)
ar cia Jus apie visus "mielus docentus" ar apie viena kita konkretu atstova? smile.gif  mirksiukas.gif

as apie tai, kad mano akim, "mielas docentas" nepersidirba nes: 1) jam darbas malonumas, taigi persidirbimu negali buti is principo 2) grynai itempto darbo pas pedagogini darba dirbanti nedaug, visokiems straipsniu rasymams, jei tikrai rasai o ne kavutes gerineji, laiko uztenka (vienintele isimtis, kas tikrai persidirba jei saziningai dirba mokyklines aukletojos, ten tai klaikuma doh.gif ). Egzaminus su visais "darbu taisymais" pora kartu per metus tik buna bigsmile.gif 3) "nusimuilint" yra visos salygos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 07 birželio 2011 - 11:36