Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitaupyti, jei gyvenimas neverčia

zinot eu, uzdeciau raudona veirodeli ant zalios masinos bet jau masinos tai nedazyciau del veidrodelio biggrin.gif o pas jus ten nera tokio ala kasko? kad rami galva butu ir lai jie masto is kur ta spalva istraukt?

bet kaip sekasi kas turi leliuku ir perleidzia kokius rubus ar ka... musu mociutes ne shopomanes, gyvena LT , kazkaip mes is draugu vaika praktiskai pirmi apturejom tai tik nuo musu kas atlieka biggrin.gif mergytei si ta esam gave dabar tuoj dydziai susivienodins su tu kurios dave nes kol leliukai kad ir pusmeciu skiriasi tai tie rubeliai atlieka o paskui jau vios ne ta pati nesioja.., taigi tenka pirktis praktiskai viska
Atsakyti
QUOTE(_eu_ @ 2011 06 13, 21:13)
as labiau sutikciau,kad ziogas butu misrunas,nes jei 8 jis dar ne lovoje,tai puse 9 prasideda zirzimai,9 riksmas,10 kuriam masina ir vaziuojam,vaziuojam kol uzmigs,nes buna prasidejusi isterija ir niekiap kitaip nebeuzmiega....apie pasisveciavima kur nors galim pamirsti,nes prasidetu isterija,tai va ir tenka namie organizuoti picu ir pan vakarelius

mes su mazaja panasiai vargom gal puse metu ( vaikas buvo tikras rezimo vergas), o po to padetis pagerejo. Rezimo vergu isliko ir toliau, bet jau neberupejo taip vieta - nori miego, tai ir susirango ar man ant keliu ar kur ant lovos ir nuluzta.
Prisimenu, kai pirma karta buvom isvaziave i kaima, kai dukrai buvo nepilni keturi menesiai ( nors ir irodinejau anyta, kad tai blogai ideja, bet ta kaip ozka uzsispyre) - ir ka viskas baigesi taip, kad vaikas pavargo susinervino ir gal po zyzimo gal pusvalandi klyke ir nejo nuraminti, kol neitaiseme jos keduteje ir nepajudejome. Tada nurimo ir uzmigo.
Siaip ir dabar viena is paskutiniu isvyku pas draugus baigesi taip, kad pavalges vaikas prisiglaude prie manes ir nuluzo ir dzin buvo, kad sedi prie stalo, kad aplink kalbos - nepabudo ir kai vyras i masina nese ir kai is masinos namo parnese.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 06 13, 16:17)
Deja, vadinasi tvarkos ir kainos pasikeitę nuo pernai.
Kortelė 15 Lt, pasas - 75 Lt, tai pasas net ne trigubai,o penkiagubai brangiau  verysad.gif
VRM informacija

Pagyvenus neklystat g.gif vaikams pasirinktinai vienam is gaminamu dokumentu taikoma 50proc. nuolaida. as pasirinkau, kad nuolaida taikytu pasui, o uz tapatybes kortele sumokejau 30lt 4u.gif abiems 50proc. netaiko g.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 06 13, 22:22)
Pagyvenus neklystat g.gif vaikams pasirinktinai vienam is gaminamu dokumentu taikoma 50proc. nuolaida. as pasirinkau, kad nuolaida taikytu pasui, o uz tapatybes kortele sumokejau 30lt 4u.gif abiems 50proc. netaiko g.gif

Mes abiejų daryti ir neplanavom, rinkomės tarp paso ir kortelės. Nes šią vasarą važiuoti nori į Latviją, o ten kortelės užtenka. Bet jau užsakėm sūnui pasą. Sakė 75 Lt, net ir nutrauka į tą pačią kainą ax.gif
Kortelės kaip ir neverta tada jau daryti. Jei kortelę pasidarai ir nepasibaigus galiojimui paso nori, tada, suprantu, pasas jau pilna kaina eitų. Tai buvo viena iš papildomų priežasčių, dėl ko visgi ėmėm pasą.

Dar dėl "taupymo". Ledų kur pirkom puse kainos - 25 porcijos per šiandien suvalgė šeimyna blink.gif Joooo, taupiau nebūna doh.gif Aišku, apdalinti draugai, giminaičiai. Na bet kitas maistas vaikams šiandien buvo po vieną sumuštinį, vieną kiaušinį ir sauja salotų.

O aš pati perėjau į vasaros maitinimosi režimą. Pusryčių keletas žemuogių darže (gražiausias nuskinu, kol braškių ar salotų pietums pasiskinu), pietums pusės litro dėžutė braškių su indelių grūdėtos varškės arba plakta girtinėle arba salotos su grietine ir duona, vakarienei košė arba kokteilis koks (šiandien buvo ledai ax.gif ). Niam niam essen.gif kaip man patinka šis laikas. O jei dar ir ant žieminio poodinio sluoksnio pasimatys rezultatas (paprastai pasimato blush2.gif ), tai geriau nei pasaka. Valgau apsilaižydama ir žeimos "atsargos" tirpsta prie viso to thumbup.gif Geriau būna tik rugpjūčio pabaigoje, kai "sėdu" ant arbūzų. Gaila, kai iš Ukrainos įvežamiems taikomi muitai, tai jau nėra pigus malonumas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 06 14, 00:00)
Ledų kur pirkom puse kainos - 25 porcijos per šiandien suvalgė šeimyna blink.gif

laugh.gif Neatsivalgė tiek, kad į ledus nebesinorėtų pažiūrėti? (aš vaikystėje panašioje situacijoje ledų buvau atsivalgiusi porai dešimtmečių į priekį hihihi.gif)
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2011 06 14, 09:34)
laugh.gif Neatsivalgė tiek, kad į ledus nebesinorėtų pažiūrėti? (aš vaikystėje panašioje situacijoje ledų buvau atsivalgiusi porai dešimtmečių į priekį hihihi.gif)

Taip nebūūūna. Rytojaus dieną vėl imčiau ledųų. tongue.gif Per ta akcija buvau isvaziavus doh.gif Na, bet sutaupiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shoko: 14 birželio 2011 - 08:47
QUOTE(Shoko @ 2011 06 14, 10:46)
Taip nebūūūna. Rytojaus dieną vėl imčiau ledųų. tongue.gif

Būna laugh.gif Kai ledai jau "išeidinėja per abu galus", bet tu vis tiek dar valgai, sekančią dieną ir dar porą dešimtmečių po to ledų nesinori laugh.gif

Ta akcija buvo skelbiama ne pirmą kartą - manau, kad po kokio mėnesio ir vėl kartos.

Vilniečiams smaguriams gal ir aktuali akcija: Saldumynai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Minerva: 14 birželio 2011 - 08:55
QUOTE(vaidicita @ 2011 06 13, 21:22)
zinot eu, uzdeciau raudona veirodeli ant zalios masinos bet jau masinos tai nedazyciau del veidrodelio biggrin.gif

Aš taip padaryčiau. hihihi.gif
Atsakyti
Kur visos dingot? g.gif Taupot? biggrin.gif
Nutariau toki dalyką..kasdien sutvarkysiu idealiai po vieną kambarį, ir langai, ir užuolaidos, sienos, spintos, rūsys ir kt. Neturiu kas man tvarko ir pinigų tam gaila. Žadu per max 2 sav. susitvarkyt, nes pvz vaikų kambarys reikalaus dviejų dienų. O gal ir trijų.. lotuliukas.gif Kai baigsiu, jaučiu reiks pradėti vėl iš naujo.. lotuliukas.gif Vėliau sau pasidarysiu dovaną už kokius 300 Lt g.gif Manau, bus sąžininga. thumbup.gif
Atsakyti
shoko o gal atvirsksciai , pirma dovana paskui tvarkymas , a?
norejau paklaus ar kas lankete kokius kalbos kursus ir kokia liko nuomone? po ilgo buvimo namie labai prisimirso anglu kalba , reikia plest zodineli ir nemazai prisimint galvoju ar verta eit i kursus pagal savo lygi ar tai tuscias laiko svaistymas?
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2011 06 14, 22:25)
shoko o gal atvirsksciai , pirma dovana paskui tvarkymas , a?
norejau paklaus ar kas lankete kokius kalbos kursus ir kokia liko nuomone? po ilgo buvimo namie labai prisimirso anglu kalba , reikia plest zodineli ir nemazai prisimint galvoju ar verta eit i kursus pagal savo lygi ar tai tuscias laiko svaistymas?

Pagal mane verta, jei ruošiesi pati nuoširdžiai dirbti su tuo, o ne tik, kad lankyti. Turiu omeny, ir namų darbai ir šiaip knygų skaitymas anglų kalba, ir tv žiūrėjimas ta kalba ir t.t.
Ir dar, rinkčiausi kursus, kur dėsto native speaker.
Atsakyti
na matot isvaziavus i uzsieni problemu neturiu jokiu del kalbos, bet norisi daugiau placiau, laisviau , drasiau smile.gif
Atsakyti