QUOTE(nijole0619 @ 2011 10 29, 19:30)
Sutinku, kad aš irgi apsikvailinau, idealu jei visada galėtum suplanuoti savo pirkinius, tai tada tokių ,,netyčiukų " ir nepirktum, bet kai esu ,,neatspari " augalams...o dar ir neturiu patirties apie japonines azalijas...
Oi kiek aš esu taip apsikvailinusi

Kaip pradedanti gėlininkė ne kartą apsigavau su daugiametėmis gėlėmis, tik laimė kad tokias visad perku nukainuotas, už litą kitą. Būna nežinau pagal pavadinimą, paklausiu pardavėjos, o ta sako kad daugiametė - grįžtu namo, pasiskaitau internete, o pasirodo vienmetė
Pas mus ir kivius (tuos tikruosius, didžiuosius), ir visterijas lauko prekyboj pardavinėja. Prekeiviai didiules araukarijas už kelis šimtus atveža ir įtikinėja, kad jos net nedengiamos Lietuvoj auga

Tiesiog taip jau yra kaip yra - deja pats dažnai turi žinot daugiau už pardavėją
O dėl japoninių azalijų, tai jomis nesidomėjau, tik kažkada kai rinkausi rododendrus sakė kad mūsų klimatui atsparios azalijos yra metančios lapus, o visžalės labai jautrios šalčiui, jas dangstyt reikia tai ir "nurašiau" jas - kam man reikalingas visžalis augalas, kurio lapais grožėtis žiemą negaliu, nes jie apklostyti
jei kas turit kitokios patirties su vizžalėm azalijom ir žinot kokią atsparią rūšį, kurios dangliot nereikia būtinai duokit žinią - tada man būtų labai įdomu - norėčioau tokios geltonos ar morkinės rododendrams į kompaniją