Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnytinės santuokos registravimas

QUOTE(Kirisama @ 2011 06 14, 12:14)
O man kitas klausimas kilo, niekaip nerandu zinutese atsakymo  blush2.gif  planuojam tuoktis tik baznycioje, o i CMB eiti veliau. Ar registruojant baznycioje sudaryta santuoka CMB reikes liudininku? Ar uzteks tos pazymos, kuria kunigas parasys?

Nuneši pažymėjimą gautą bažnyčioje ir užteks, bet tai padaryt reik per 10 dienų smile.gif
Atsakyti
Kažkur skaičiau, kad bažnytinę santuoką užregistruoti CMB gali ir nebūtinai patys jaunieji? Pavyzdžiui, gali ir tėvai, kt. giminaičiai... Ar taip yra iš tiesų? Mums aktualu, kadangi iškart po vestuvių išvykstame ir nebus mūsų 11 dienų smile.gif O kitos santuokos datos turėti nesinori.
Atsakyti
QUOTE(updike @ 2011 06 17, 12:29)
Kažkur skaičiau, kad bažnytinę santuoką užregistruoti CMB gali ir nebūtinai patys jaunieji? Pavyzdžiui, gali ir tėvai, kt. giminaičiai... Ar taip yra iš tiesų? Mums aktualu, kadangi iškart po vestuvių išvykstame ir nebus mūsų 11 dienų smile.gif O kitos santuokos datos turėti nesinori.

Pasiskambinate i savo CMB ir viska suzinosite.
Papildyta:
QUOTE(olinka @ 2011 06 09, 10:54)
o jei nuėjus į metrikaciją praėjus daugiau nei 10 dienų po bažnytinės santuokos tai tenai įrašys tą santuokos datą kada kreiptasi į CMB smile.gif

o su kokiu dokumentu eit į Asmens tapatybės kortelės keist? ir per kiek laiko tą daryt?

Su santuokos liudijimu (isduotu CMB, baznytinis netinka). Pagal istatymus reikia per menesi laiko kreiptis.
Atsakyti
Tai nežinau ar gerai supratau- galime su MB tuoktis Klaipėdoje, o tik vėliau (per 10 dienų) važiuoti į Mažeikius (kur registruotas MB) ir ten sutvarkyti dokumentus CMB?
Beje, Klaipėdoje nesame registruoti. MB ten dirba ir nuomoja butą.
Atsakyti
QUOTE(dorotė_ @ 2011 07 08, 20:34)
Tai nežinau ar gerai supratau- galime su MB tuoktis Klaipėdoje, o tik vėliau (per 10 dienų) važiuoti į Mažeikius (kur registruotas MB) ir ten sutvarkyti dokumentus CMB?
Beje, Klaipėdoje nesame registruoti. MB ten dirba ir nuomoja butą.

Jeigu tuoksites baznycioje Klaipedoje, tai ir santuoka per 10 dienu reikes iregistruoti Klaipedoje 4u.gif
Atsakyti
Bet kiek esu skaičiusi, tai dokumentus galima tvarkytis tik tame CMB ,kur yra registruota mano, MB šeima arba mes. Tada gautųsi- Mažeikiai. Bet gi apie bažnyčias rašoma, jog norint tuoktis ne savo parapijoje, užtenka gauti savo parapijos klebono leidimą. Tai kiek suprantu ,jog tuoktis galima bet kurioje bažnyčioje.. tik va, dokumentus reikia tvarkytis tik savo mieste...
Atsakyti
QUOTE(dorotė_ @ 2011 07 09, 09:54)
Bet kiek esu skaičiusi, tai dokumentus galima tvarkytis tik tame CMB ,kur yra registruota mano, MB šeima arba mes. Tada gautųsi- Mažeikiai. Bet gi apie bažnyčias rašoma, jog norint tuoktis ne savo parapijoje, užtenka gauti savo parapijos klebono leidimą. Tai kiek suprantu ,jog tuoktis galima bet kurioje bažnyčioje.. tik va, dokumentus reikia tvarkytis tik savo mieste...

jei pirma tuokiates CMB, tai tame, kuriame priklausote pagal registracija. O jei pirma baznycioje, tai CMB dokumentus iregistruojate pagal baznycios vieta.
Atsakyti
Labai ačiūwink.gif
Atsakyti
Sveikos gal zinot toki dalyka mes su vyru norim susituokt baznycioje, civiline santuoka jau pas mus 3metai, tai ar reikes eiti i kursus kaip reikalauja baznycia?
Atsakyti
QUOTE(Jurgeliux @ 2011 07 16, 12:03)
Sveikos gal zinot toki dalyka mes su vyru norim susituokt baznycioje, civiline santuoka jau pas mus 3metai, tai ar reikes eiti i kursus kaip reikalauja baznycia?

Greiciausiai, kad reikes, nebent pasitaikytu labai supratingas kunigas. Civiline santuoka, baznycios akimis, tai gyvenimas susimetus.
Atsakyti
sveikos. Įdomu o prieš kiek laiko reik pas kunigus "rezervuotis" datą? g.gif Reik kokią stafkę palikti? Man pirmoj vietoj bažnytinė būtų, į CMB tik nunešim popieriuką tą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Angeliocikas @ 2011 07 20, 15:50)
sveikos. Įdomu o prieš kiek laiko reik pas kunigus "rezervuotis" datą?  g.gif  Reik kokią stafkę palikti? Man pirmoj vietoj bažnytinė būtų, į CMB tik nunešim popieriuką tą ax.gif

cia manau priklauso nuo kiekvieno kunigo,bet manau kuo anksčiau ,tuo geriau smile.gifUžką ta stafkė? kai tuoksies tuomet mokėsi,o už rezervaciją nemanau,kad reikia schmoll.gif
Atsakyti