Labai noriu, kad prisijungtu ir savo patyrimais pasidalintu ir kitos, atlikusios ta bronchoskopija, kad tiems, kam ji skirta, galetu pasiskaityti ir nusiraminti

Viskas is pradziu.

Penktadieni vakare valgiau bandele ir ziurejau tv. Kaip ir viska prarijau, gal koks trupinelis burnoje liko. Kazkaip norejau nuryti seiles, tuo paciu metu ikvepiau ir...uzspringau

Tesiu pasakojima nuo to, kad siaip ne taip gavau siuntima i Santariskes. Atvaziavau apie 8. Kol sugalvojo, kur mane nusiusti, kam mane paskirti, atejo ir 9. Santariskese yra bronchoskopijos kabinetas, pasirodo, jokio pulmonologo ir nereikia, yra spec daktaras-bronchoskopuotojas. Liepe nusipirkti vaistu ir du svirkstus, susimokejau apie 5 litus. Daktaras pagal pozymius konstatavo, kad jokio trupinio nesu irijusi, ale del sventos ramybes jis bronchoskopija padarys. As buvau issigandusi, prisiskaiciusi nuorodu ir atsiliepimu, o daktaras mane nuramino, pasakes, kad bronchoskopija nedaugiau nemaloni nei buvimas pas dantista: viska uzmarina, tik nemalonu, kai burna ir dantu kanalus krapstosi

Tesiu toliau. Pasodino mane 9 ryto i kede, suleido i peti vaistus, kad sumazintu sekreto gamyba plauciuose. Paskui ipurske i nosies landas tokiu rugsciu vaistuku, liepe issizioti ir sugarinti dar vienus vaistus(nejautra). Pajutau, kad viskas apsalo, nejautru, gerklej kazkoks gumulas, kurio nei nuryti, nei isspjauti. Tada daktaras pasistate televizoriu, prijunge toki juoda laida-vamzdeli lankstu su lempele ir mikrokamera gale. Pradejo ta laida per nosi ivedineti. Skyles mano nosyje labai siauros, tai siek tiek jauciau nemalonuma, kai ten jas draske, bandydami patekti i nosiarykle, net asaros pasipyle. Bet paskui viskas buvo liuks, tikrai nejauciau nei gerklej, nei per balso stygas, kai vamzdelis ejo. Pajutau jau tik bronchuose. Ir tai tas pajutimas toks idomus, tarsi noras koseti ir iskoseti skreplius, as kosejau, o jie toliau ziurejo(du daktarai), pasidziauge, kad nerukau, kad mano grazus ir tvarkingi bronchai. Jokio svetimkunio nerado. Uz tai rado daug gleiviu, kurias issiurbe(ijunge toki varikliuka prie aparato, jis ir istrauke viska), konstatavo, kad, matyt, buvau itraukusi seiles, o jos vis tik sukele bronchita

Ir iseinant paprase, kad internete parasyciau apie tai, nes daug kvepavimo taku ligu-letiniu, amzinu, besikartojanciu-sukelia plauciuose svetimkunis istriges

Butu idomu, kad kas pasidalintu patyrimais taip pat