Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip apsiginti nuo palaido šuns?

Vici, stafai kaip Laura sakė, nebuvo veisiami jokioms kovoms, o jei buvo naudojami čia jau kitas reikalas. Pvz. žmogus turi paprastą mašinytę, su kuria dalyvauja lenktynėse, bet tai nepadaro tos mašinos lenktyninės, ir nereiškia, kad ji tam ir sukurta. wink.gif
O, kad žmonės pramogas darosi iš visko ko tik gali manau irgi ne naujiena, tokių "kovinių" veislių galima įvardinti ne vieną dešimtį jei jau taip. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Baisa @ 2011 06 10, 23:11)
Netgi pagal tuos, durnių išleistus įstatymus, Amerikiečių Stafordšyro terjerai nėra koviniai šunys. O mitai dažniausiai kyla iš nelabai besigaudančių erdvėje žmonių, kurie kažką girdėjo, bet ką tiksliai nelabai prisimena, todėl pasitelkus fantaziją gaunasi mitai. Va kaip ir šiuo atvėju, kažkur girdėjot apie įstatymus, kažkur girdėjot apie kovinius, bet va ką, tai neužteko proto perskaityti prieš veliantis į diskusijas.

Na na na, skaitykitės biškį su žodžiais, nes pati į kovinę virstate ax.gif Ot būtent, kad skaičiau. Pirmos nuorodos dažniausiai būna išmestos Wikipedių. Sakysite, kad Wikipedijos nusišneka? Ok, gali būti ir taip, bet kodėl apie kitas veisles nenusišneka? g.gif Šiaip apie daug ką kitą žmonės randa labai daug teisingos informacijos tenais. Tai ir yra kabliukas ir klaustukas. Priklijuotos etiketės? Didelių šunų veislių daug, o ne visiems klijuoja. Sakysit durniai naudojo kovoms, bet visgi tuomet naudojo. Tai niekas ir nesako, kad būtent jūsų šuo agresyvus ir negeras, bet kalbama aplamai, kad pasitaiko tokių. Kiekvienas šuo gali turėti agresijos, net ir mažas pūkų kamuoliukas ir net su dokumentais. Tai jau seniai žinoma.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 06 11, 10:32)
Sakysite, kad Wikipedijos nusišneka? Ok, gali būti ir taip, bet kodėl apie kitas veisles nenusišneka? g.gif

Ir dar kaip nusišneka. Apie taksus kliedesiai: "Taksas – trumpakojis, žemaūgis, ištęsto kūno šuo, pagal Tarptautinės kinologų federacijos (FCI) klasifikaciją priskiriamas skalikų grupei.", apie čihuahua anekdotai: "Čihuahua senovėje buvo laukiniai, yra tvirtinančių, kad jie netgi gerai laipiodavo medžiais.", "Čihuahua dantis rekomenduojama valyti ąžuolo žievės viralu." (anksčiau rašė, kad reikia visą šunį maudyti ąžuolo žievės virale, bet "pasitaisė". Tai kodėl turėtume manyti, kad apie stafus nenusišneka?
Atsakyti
Vikipediją gi pildo patys žmonės. Kas patikrins, kuri informacija tikra, o kuri remiasi tais pačiais senai susigulėjusiais mitais?

Anyway, labai nukrypta nuo temos...
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 06 11, 11:32)
Na na na, skaitykitės biškį su žodžiais, nes pati į kovinę virstate ax.gif Ot būtent, kad skaičiau. Pirmos nuorodos dažniausiai būna išmestos Wikipedių. Sakysite, kad Wikipedijos nusišneka? Ok, gali būti ir taip, bet kodėl apie kitas veisles nenusišneka? g.gif Šiaip apie daug ką kitą žmonės randa labai daug teisingos informacijos tenais. Tai ir yra kabliukas ir klaustukas. Priklijuotos etiketės? Didelių šunų veislių daug, o ne visiems klijuoja. Sakysit durniai naudojo kovoms, bet visgi tuomet naudojo. Tai niekas ir nesako, kad būtent jūsų šuo agresyvus ir negeras, bet kalbama aplamai, kad pasitaiko tokių. Kiekvienas šuo gali turėti agresijos, net ir mažas pūkų kamuoliukas ir net su dokumentais. Tai jau seniai žinoma.

Taip, aš kovinė, todėl ir tokią veislę išsirinkau, kad galėčiau juos apginti, nes stafai yra labiausiai nesuprasta veislė pasaulyje, kaip ir kiti bull tipo terjerai. Amerikiečių Stafordšyro terjerai turėjo kovojančius protėvius, bet tokius pat turėjo bemaž visi terjerai, dauguma molosų ir t.t.

Atsiprašau už OT.
Atsakyti
QUOTE(Baisa @ 2011 06 11, 14:54)
Taip, aš kovinė, todėl ir tokią veislę išsirinkau, kad galėčiau juos apginti, nes stafai yra labiausiai nesuprasta veislė pasaulyje, kaip ir kiti bull tipo terjerai. Amerikiečių Stafordšyro terjerai turėjo kovojančius protėvius, bet tokius pat turėjo bemaž visi terjerai, dauguma molosų ir t.t.

Atsiprašau už OT.

Būtent. Tai kaip ir nedera rašinėti apie šunis kaip apie minkštus žaisliukus. Mamyčių su vaikais gąsdinti nereikia, bet šuo yra šuo ir visgi geriausia toms mamytėms ir jų vaikams, kad neitų prie svetimų šunų gatvėje mirksiukas.gif Gąsdintis nereikia, šunys ne siaubūnai, bet būti budriems.
Atsakyti
Nelabai supratau jūsų žinutės minties. Gal galėtumėt pacituoti kur aš rašiau apie šunis kaip apie "minkštus žaisliukus"? lotuliukas.gif
Ir ar jūs suprantate kas yra protėviai? Tai ne tėvai ar seneliai, tai veislės pradžių pradžia, tai iš ko jie kilo, tai kas gyveno prieš daug daug metų. O kaip manot, kryptingas ~100 metų veisimas kaip šuns kompaniono, šou šuns, neturėjo įtakos? Vistiek jie koviniai ane? lotuliukas.gif Būūū!!! Būkit budrūs - mes ateinam. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Baisa @ 2011 06 11, 22:59)
Nelabai supratau jūsų žinutės minties. Gal galėtumėt pacituoti kur aš rašiau apie šunis kaip apie "minkštus žaisliukus"?  lotuliukas.gif
Ir ar jūs suprantate kas yra protėviai? Tai ne tėvai ar seneliai, tai veislės pradžių pradžia, tai iš ko jie kilo, tai kas gyveno prieš daug daug metų. O kaip manot, kryptingas ~100 metų veisimas kaip šuns kompaniono, šou šuns, neturėjo įtakos? Vistiek jie koviniai ane?  lotuliukas.gif Būūū!!! Būkit budrūs - mes ateinam. biggrin.gif

smile.gif o dar prisiminkit, kad visų šunų protėvis – vilkas, taigi ne tik koviniai, bet dar ir šiaip plėšrūnai žudikai... biggrin.gif
O Wikipedia kaip šaltinis - tai jau pardon... tikrai negalima pasitikėti..
bet čia jau vėl OT
Atsakyti
Noreciau papasakoti, kaip tam tikros institucijos padeda pilieciams apsiginti nuo palaidu sunu lotuliukas.gif doh.gif ......

Tris dienas aplink laksto didziulis rotveilerio ir snaucerio misrunas, pirma diena buvo su antkakliu, dabar jau be nieko, lenda i kiemus, na, pas mus tvora, tai nepavyko, o kaimyne kaip reikiant isgasdino, zmoniu neprisileidzia - bandziau kalbint, vandens siulyt, vaikai bijo eiti gatve, o aplink pilna mazu vaiku.

Pasiskambinau i Nuara Kauno - tai vat pazodziui - ka pasake, jus nueikite pas seniune, pasakykite, tada seniune turi mums atsiusti rasta, tada mes vaziuosime ziureti blink.gif blink.gif .....
O kai paklausiau ka man dabar daryti - jus paserkit ji, kad niekur nenubegtu blink.gif ....
Vaikai ir taip is kiemo iseiti bijo, o cia jus dar paserkite, ir dar telefona mano uzsirase, gal kai jis ka apkandzios dar mane apkaltins.
Pas mane pacia trys sunys, du is ju is prieglaudu istraukti - ir dar paserkit, pajaukinkit pasisiaususi ir visai nedraugiska didziuli suni.......
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2011 06 16, 11:55)
Noreciau papasakoti, kaip tam tikros institucijos padeda pilieciams apsiginti nuo palaidu sunu lotuliukas.gif  doh.gif ......

Formaliai jiems turbut nepriklauso, nes jau Kauno rajonas, bet realiai vos ne kaimynai esat, jei neklystu...Nu bet nenori "nulipt" nuo istatymo raides schmoll.gif
Siaip jie idomus ten - va kai reik pagaut, tai sukites patys, bet upui esant syki man is kiemo vos neateme priziurimo kastruoto katino, nes... ans be "chipo" buvo blink.gif
Atsakyti
realiai tfu tfu tfu neteko susidurti kas yra suns puolimas, bet darem dresuroj "terapija", yra suo kuris ant maniskio siaubingai nori pulti (nu maniskis kartais paprovokuoja...). anas didziulis, ir nors situacija buvo visiskai valdoma, pavadeli laike dviese, kai tas suo per atstumadraskesi i musu puse nu kaip cia pasakius jausmelis... tada supratau, kad glai cia visokiausiu teoriju prisikurti ka as daryciau jeigu. bet kaip butu realybeje - visai kita kalba... o dar kai as prie tu visteliu.... B susipjauste pirsta tai man pasimetimas didziausias - viena binta imu, kita, vata delioju kazkur... jis saltais nervais - imk ta ir daryk ta.
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2011 06 16, 12:10)
Formaliai jiems turbut nepriklauso, nes jau Kauno rajonas, bet realiai vos ne kaimynai esat, jei neklystu...Nu bet nenori "nulipt" nuo istatymo raides  schmoll.gif
Siaip jie idomus ten - va kai reik pagaut, tai sukites patys, bet upui esant syki man is kiemo vos neateme priziurimo kastruoto katino, nes... ans be "chipo" buvo blink.gif

Jooo....su katinais grazu, kaimynai savo jau issipirko nueje smile.gif
Tai vat, kad kaimynai visiskai, viena suni issekusi vyras ant ranku parsinese is ten kazkada. Ir esme tame, kad ju masina labai daznai musu kaimu pravaziuoja pirmyn atgal, bet vat sunku itoki skambuti reaguot ir viskas, o siaip jie skelbiasi Kauno regiono globos namais esantys... smile.gif Buvau geresnes nuomones apie juos tiesa sakant.
Suo nebepasirode, duok dieve, kad pabegelis buvo, gal susirinko seimininkai, nes kazkaip nu sirdi skaudetu del jo, kad i prieglauda pakliuvo, bet ner ka daryti, del vaiku nesaugu.
Atsakyti