Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 5

QUOTE(indrusep @ 2011 07 26, 14:05)
Apskritai, kam bedzioti, kasti ir pan.? Nupjaunat zole, gerai uzmulciuojat  ir sodinat  g.gif
Pasiskaitykit protingas darzas, siltnamis knygas.

Ne viskas aisku tinka musu klimatui, bet kai ka galima pritaikyti ir musu darziukams  g.gif

Skaiciau apie tai internete, taciau man labai neiprastai atrodo visa tai... Neaisku ar pasirysiu tokiam darzelio budui... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karina20 @ 2011 07 26, 13:45)
Skaiciau apie tai internete, taciau man labai neiprastai atrodo visa tai... Neaisku ar pasirysiu tokiam darzelio budui... g.gif

Jei patinka tarnauti darzui tai tikrai nepasirysite 4u.gif

Atsakyti
Skaičiau skaičiau temukę ir niekaip nerandu blush2.gif kuo purkšti morkytes nuo
amarų- tokie pilki įsiveisė ir gyvena ant morkų lapų praktiškai po žeme blink.gif Pasimato kai išrauni morką verysad.gif
Tas pats vaizdelis išrovus pvz. krapą - jo šaknis po žeme aplipusi gyventojais blink.gif blink.gif
Bandžiau purkšti česnakų ištrauka, nes nelabai norisi chemijos, bet nepadėjo. Bjaurybėms nė motais česnakai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alenzi @ 2011 07 27, 13:53)
Skaičiau skaičiau temukę ir niekaip nerandu blush2.gif  kuo purkšti morkytes nuo
amarų- tokie pilki įsiveisė ir gyvena ant morkų lapų praktiškai po žeme  blink.gif Pasimato kai išrauni morką verysad.gif 
Tas pats vaizdelis išrovus pvz. krapą  - jo šaknis po žeme aplipusi gyventojais blink.gif  blink.gif 
Bandžiau purkšti česnakų ištrauka, nes nelabai norisi chemijos, bet nepadėjo. Bjaurybėms nė motais česnakai doh.gif

Pabandykit druskos tirpalu
Atsakyti
QUOTE(Karina20 @ 2011 07 26, 13:45)

Kiekviena iesko sau geriausio darzininkavimo varianto. O as jau nuo darzu perejau link dekoratyviniu medeliu mulciavimo. Ant darzu jau ner kur det zoles, o ismest labai gaila, tai delioju kur tik imanoma biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, turiu neįprastą klausimą.. blush2.gif Man su tuo dar neteko susidurti, taigi.. gal kuri žinot ar pragraužtas, prakąstas nepilnai subrendęs moliūgas gali augti toliau. Nu negaliu kaip pikta, į mano moliūgus įsisuko šuo, eina ir vis grybšteli moliūgo šoną.. vieną dičkį išvis nurovė ir suėdė... verysad.gif
Būsiu dėkinga visoms atsakiusioms, pasidalinusioms savo žiniomis 4u.gif
Atsakyti
Pas mane žiediniuose kopūstuose pačiam viduriukyje šliužai įsitaisė mad.gif ph34r.gif,pajuodę tokie kopūstėliai pasidarė,dar neišroviau bet ko gero teks
Atsakyti
Sveikos mielosios, gelbekit, kuo skubiau mane... cray.gif

Turbut nebeturesiu kopustu siais metais nei vieno... visi aplipe kirmelem tokiom zaliom.... vakar kai pamaciau vos neatsisedau... gal galiu bandyt juos kaip nors isgelbeti?

Galbut tinka jodo ir pieno tirpalas kuris nuo amaro naudojamas?

Labai prasau patarimu... cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 28, 08:10)
Merginos, turiu neįprastą klausimą.. blush2.gif Man su tuo dar neteko susidurti, taigi.. gal kuri žinot ar pragraužtas, prakąstas nepilnai subrendęs moliūgas gali augti toliau. Nu negaliu kaip pikta, į mano moliūgus įsisuko šuo, eina ir vis grybšteli moliūgo šoną.. vieną dičkį išvis nurovė ir suėdė... verysad.gif
Būsiu dėkinga visoms atsakiusioms, pasidalinusioms savo žiniomis 4u.gif

Nzn kiek giliai pazeide, bet man pernai skvalas buvo pakapojes, taip nemenkai, subrendo, uzaugo, zaizdeles sukietejo. Jauciu bandykit, o ka, kitos iseities tai nelabai ir yra, tik suneka pagaut
Atsakyti
QUOTE(indrusep @ 2011 07 28, 08:35)

Turbut nebeturesiu kopustu siais metais nei vieno... visi aplipe kirmelem tokiom zaliom.... vakar kai pamaciau vos neatsisedau... gal galiu bandyt juos kaip nors isgelbeti?

Pasidalinkit info kaip paruost jodo ir pieno misin?Jis tinka bet kuriam amarui?Aciukas
O kirmelaites merginos ant kopustu irgi laisto su druskiniu vandeniu.
Atsakyti
QUOTE(indrusep @ 2011 07 28, 08:35)

Tai kopustinuku darbas...Todel iki siol, laikau kopustus uzdengtus agro plevele..
Nors tarp kopustu prisodinta nasturtu, vistiek uztengus laikau..
Mano galva, kopustams kapukai.... verysad.gif
Beje, kaime kaimieciai kopustus purskai kazkokiu marmalu- chemija, kuria veterinarijoje perka...Kopustinukai jos bijo, bet ko bijo jau is kiausineliu issiritusios kirmeles? g.gif ..Gal tikrai kas zinot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo polonia: 28 liepos 2011 - 08:17
QUOTE(ievakata @ 2011 07 28, 09:12)
Nzn kiek giliai pazeide, bet man pernai skvalas buvo pakapojes, taip nemenkai,  subrendo, uzaugo, zaizdeles sukietejo. Jauciu bandykit, o ka, kitos iseities tai nelabai ir yra, tik suneka pagaut

Ačiū, mažumėlę paguodei 4u.gif Šunėkas pagautas ir nubaustas iki pat derliaus nuėmimo tupėt voljere be amnestijos... gun_smilie.gif
Pažeidimai tai įvairūs, visiems moliūgams tai žievė pragramdyta, nutarkuota, tai iltys suleistos, matyt norėjo išsitempti į saugesnę vietą, jaunikliukų moliūgiukų tai išvis pusė nugraužta.. Vegetaras mano šuo, bjaurus vegetaras mad.gif
Nu taip, ką jau dabar, reiks laukt.. sad.gif Yra užsimezgusių naujų, tik galvoju ar spės užaugt ir sunokt iki rudens mastau.gif
Atsakyti