Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos II tema

QUOTE(mumrikas @ 2011 09 15, 16:48)
Prašom greit greit demonstruotis kas ir kaip - bais cekava zose esu. kai laiko turesi nufotografuok, a blush2.gif

Čia apie magnolijas? Ar nesupyks merginos, kad ne į temą mes čia ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dajulita @ 2011 09 15, 22:56)
Čia apie magnolijas? Ar nesupyks merginos, kad ne į temą mes čia  ax.gif  ax.gif  ax.gif

Juk ir magnolijų tema yra, o foto visiems įdomu pažiūrėti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 09 15, 21:59)
Juk ir magnolijų tema yra, o foto visiems įdomu pažiūrėti mirksiukas.gif

Pernai buvau ten įlindus blush2.gif Nebespėju visur lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Ryt parašysiu ten blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dajulita @ 2011 09 15, 23:03)
Pernai buvau ten įlindus  blush2.gif  Nebespėju visur  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Ryt parašysiu ten  blush2.gif

Ir foto nepamiršk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dajulita @ 2011 09 15, 21:56)
Čia apie magnolijas? Ar nesupyks merginos, kad ne į temą mes čia  ax.gif  ax.gif  ax.gif

Agu, geriau į magnolijų temą kelk mirksiukas.gif

O kad būčiau visai į temą, tai parodau nuotrauką iš kaimynės gėlių darželio. Apvaikštinėjau aš jos hortenziją, išstudijavau atidžiai, padariau fotosesiją biggrin.gif kaimynė nėra įsitikinusi šimtu procentų kokia ta jos hortenzija, bet lyg ir pamena, kad Pinky Winky - vat taip ji dabar atrodo - aišku lietaus paskalbta, bet vaizdelis aiškus:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 15 rugsėjo 2011 - 21:46
Na, pradedu su savo magnolijom. Kam įdomu ČIA
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 09 15, 13:33)
jei šluotelinės, tai žiedus nukarpau anksti pavasarį, vos vos aukščiau lapų pumpurėlių užuomazgų. O jei nori paformuot krūmą, tai po žydėjimo ir galima apgenėt.

Tai žiedų geriau dabar nužydėjus hortenzijoms nenukirpt? Turiu šluotelinę "Gandiflora" ir tris didžialapes, visos šiuo metu žydi. Pavasarį geriau kirpt?

Bet kaip esu patenkinta šluoteline hortenzija wub.gif Nebijo šalčio, visa apsipylusi žiedais, o jau žiedų dydis ir grožis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 09 15, 22:45)
kaimynė nėra įsitikinusi šimtu procentų kokia ta jos hortenzija, bet lyg ir pamena, kad Pinky Winky  - vat taip ji dabar atrodo - aišku lietaus paskalbta, bet vaizdelis aiškus:

Graži hortenzija, ir spalva, ir žiedų forma,. Tikrai ir aš tokios noriu. blush2.gif Reik pasiskaitinėt kaip ji auga, kokio dydžio krūmas gaunasi. Turiu dvi numačius vietas, kur žydinčio krūmo reikia. Bet ne aukšto ir nestambaus geriau, Bet juk apkarpyt visada galima g.gif Ar teisingai mastau?
Atsakyti
QUOTE(Dajulita @ 2011 09 16, 08:36)
Turiu dvi numačius vietas, kur žydinčio krūmo reikia. Bet ne aukšto ir nestambaus geriau, Bet juk apkarpyt visada galima  g.gif Ar teisingai mastau?

Kaip aš isskaičiau Pinky Winky yra vienas mažesnių, o kur youtube hortenzijų aigintojas rodo kaip jas genėt, tai kerpa drastiškai, du trečdalius nurėžia 4u.gif Genint ir gražesnis, kompaktiškesnis, standesnis krūmas gaunasi, ir žiedų gausėja, nes nukirpus šakelę krūmelis ar medelis dažnai toj vietoj jau ne vieną, o kelis ūgliukus leidžia (pažadinami miegantys pumpurai), o juk šluotelinės žydi ant pirmamečių, tai logiškai ir žiedų gausiau būna mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 09 16, 09:21)
Kaip aš isskaičiau Pinky Winky yra vienas mažesnių, o kur youtube hortenzijų aigintojas rodo kaip jas genėt, tai kerpa drastiškai, du trečdalius nurėžia 4u.gif Genint ir gražesnis, kompaktiškesnis, standesnis krūmas gaunasi, ir žiedų gausėja, nes nukirpus šakelę krūmelis ar medelis dažnai toj vietoj jau ne vieną, o kelis ūgliukus leidžia (pažadinami miegantys pumpurai), o juk šluotelinės žydi ant pirmamečių, tai logiškai ir žiedų gausiau būna mirksiukas.gif

Viskas mirksiukas.gif nuspręsta - bus ten Pinky toj vietoj ax.gif

Va taip atrodo dabar

user posted image

O va taip būtų ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2011 09 16, 08:26)
Tai žiedų geriau dabar nužydėjus hortenzijoms nenukirpt?

taip smile.gif

QUOTE(Dajulita @ 2011 09 16, 08:36)
kokio dydžio krūmas gaunasi.

1,25-1,75m . Krūmas užims daugiau vietos, medelio forma turės kupetą šluotelių wub.gif
Papildyta:
QUOTE(mumrikas @ 2011 09 16, 09:21)
o kur youtube hortenzijų aigintojas rodo kaip jas genėt, tai kerpa drastiškai, du trečdalius nurėžia 4u.gif

formuojant pradžioj ir nusikerpa daug, vėliau, kai jau įgauna formą, tik kas tris kokius metus iškarpyt tankmę reiktų. Kasmet tuos 2/3 nurėžiant didelio krūmo ir neužsiauginsim wink.gif
Atsakyti
Sveikos Hortenziju zinoves
Turiu klausimuka, vazinejant po Norvegija maciau daug medelio formos hortenziju ar yra kazkokios ju veisles kur auga kaip medis?
Atsakyti