Mano didžialapės visada žiemoja lauke, truputį pridengiu ir viskas

cia mano problemele,pats baisiausias lapas,bet kol iki jo priejau puse gelytes lapu nukrito

matyt numes visus
ankstyva rudeni persodinau i didesni vazona o siaip augo balkone
dar

Hmmm, net neįsivaizduoju kas per liga
kad tos juodos dėmės, tai visai gali būt, kad ji apdegė nuo saulės. Aš vieną didžialapę baltažiedę buvau pasodinusi dideliame vazone , o jį pastačiau ant įėjimo laiptų visiškoje saulėje. Pavasarį ji augo puikiai, o liepos mėnesį labai panašiai kaip jūsiškei ėmė lapų kraštai juoduot, ant pačių lapų atsirado juodos, sausos dėmės (tiesa jokių pabalimų nebuvo).
Tada ją pernešiau į kitą namo pusę, į terasą, kur tupi visos kitos jos giminaitės - tie senieji pažeisti lapai nebeatsigavo, tokie ir dabar pajuodusiais kraštais yra, bet hortenzija ėmė leist naujus gražiai žalius lapus, pats augalas dabar atrodo puikiai - kitų hortenzijų lapai nuo šalnos sukrito, parudavo, o šitoji džiaugiasi gyvenimu visa gražutė
Tokią ją prieš porą dienų ir įnešėm į garažą žiemos miegui

Tada ją pernešiau į kitą namo pusę, į terasą, kur tupi visos kitos jos giminaitės - tie senieji pažeisti lapai nebeatsigavo, tokie ir dabar pajuodusiais kraštais yra, bet hortenzija ėmė leist naujus gražiai žalius lapus, pats augalas dabar atrodo puikiai - kitų hortenzijų lapai nuo šalnos sukrito, parudavo, o šitoji džiaugiasi gyvenimu visa gražutė

o kai isneset i garaza jos nebelaistysit
?
ar kazkuo pridenget
ar ji numes lapus
turbut labai kvailai klausiu

ar kazkuo pridenget
ar ji numes lapus

QUOTE(geruta @ 2011 10 23, 20:38)
o kai isneset i garaza jos nebelaistysit
?
ar kazkuo pridenget
ar ji numes lapus

ar kazkuo pridenget
ar ji numes lapus

šiemet jau kiek modernizuotai hortenzijas į garažą ne įnešėm, o įvežėm

Mūsų garažas nešildomas, tai kol kas iki rimtų šalčių jame temparatūra būna pliusinė. Prie minus dvidešimties jau nukrenta iki kokių minus trijų, bet niekad nebūna šalčiau nei minus penki. Tai iki nulinės temperatūros niekuo jų nedengiu (beveik visus lapus jau jos pametusios nuo šalčio, tai juos nurankiojau, o kurios su gražiais lapais, tai ir lieka tie lapai ant jų - vis tiek tamsoj ir dar kiek atšalus nukris).
Bet į lapus galima ir dėmesio nekreipt - pernai juos aprankiojau jau tik pavasarį prieš veždama jas lauk į terasą.
Kai temperatūra garaže ima artėt link nulio, tada jau apsuku vazonų viršų trimis sluoksniais agropėvelės (gaunasi iš viso šeši sluoksniai, nes suku ją sulenkusi per pusę), o palei žemę jie pas mane visus metus būna mulčiuoti gan nemažu sluoksniu (apie 10cm) pušies žievės mulču - ir šilčiau, ir drėgmė geriau laikosi, ypač kei jie būna lauke.
Palaistau vieną kartą jas žiemos vidury, bet prieš tai pažiūriu ar tikrai to reikia - labai iš lėto garuoja drėgmė žemoj temperatūroj tai laistau tik reikalui esant

Aciu,manau reiks ir man i kelias kartonines dezes supakuoti ir i balkona isnest ,jis stiklintas ,gal nebus labai salta,ir nepamirs karta palaistyt
aciu Mumrikai

aciu Mumrikai

QUOTE(diasaja @ 2011 10 23, 20:41)
pasodinau hortenziją į šiltnamį, taip pat ir naujus daigelius, kurie per vasarą išleido šaknis iš šakų:
gal dar šaknis užmulčiuoti durpėmis?
kada uždengti-dabar ar prieš stipresnius šalčius?
gal dar šaknis užmulčiuoti durpėmis?
kada uždengti-dabar ar prieš stipresnius šalčius?
Pakenkti tai tikrai nepakenks

QUOTE(geruta @ 2011 10 23, 21:14)
Aciu,manau reiks ir man i kelias kartonines dezes supakuoti ir i balkona isnest ,jis stiklintas ,gal nebus labai salta,ir nepamirs karta palaistyt
aciu Mumrikai

aciu Mumrikai

Spėju, kad stikliniame balkone per žiemą žemė bus įšalusi, tai laistyt ir nereikės, nes vanduo vis tiek nesigers, o tuo pačiu ir negaruos

Sakykit o kambary per ziema negaliu jos laikyti....neseniai man atskyre su saknim,pasisodinau ja (didzialape ruzava) dideliam vazone inesiau i namus ir visi nukrito lapai...Neesu auginusi ju niekada tad nezinau net kaip elgtis ka man dabar su ja daryti...Aciu merginos uz patarimus....
QUOTE(AleksandraGabijaGustas @ 2011 10 29, 20:06)
Sakykit o kambary per ziema negaliu jos laikyti....neseniai man atskyre su saknim,pasisodinau ja (didzialape ruzava) dideliam vazone inesiau i namus ir visi nukrito lapai...Neesu auginusi ju niekada tad nezinau net kaip elgtis ka man dabar su ja daryti...Aciu merginos uz patarimus....
tai taip, jei visai neseniai atskyrė, tai ji po šalnų galėjo būt pametusi lapus ir sėkmingai galėtų žiemot šaltai kokiam rūsy ar garaže. Ji jau pasiruošusi žiemot ir nežinau kas būtų jei ją vėl priverst augt šiltom sąlygom (gal ir visai gerai gautųsi - tiesiog nelabai kas tikriausiai yra tai praktikoje išbandę) ir naujus lapus leist.
Aš per žiemą katilinėje šiltai ant palangės auginau baltą didžialapę - buvau nusipirkusi nukainuotą ypatingai suvargusį augalėlį ir bijojau, kad ji neišvers net nulinės temperatūros garaže. Bet ji buvo su žaliais lapais ir nė sesiruošė "miegot". Nors augo ant palagės vis tiek išstybo, nes kaip bebūtų tai ne kambarinis augalas. Bet gerai tai, kad ją išsaugojau, per vasarą ji tapo tikra gražuole ir po šių metų žiemos garaže tikiuosi džiugins gausiais žiedais

Aš per žiemą katilinėje šiltai ant palangės auginau baltą didžialapę - buvau nusipirkusi nukainuotą ypatingai suvargusį augalėlį ir bijojau, kad ji neišvers net nulinės temperatūros garaže. Bet ji buvo su žaliais lapais ir nė sesiruošė "miegot". Nors augo ant palagės vis tiek išstybo, nes kaip bebūtų tai ne kambarinis augalas. Bet gerai tai, kad ją išsaugojau, per vasarą ji tapo tikra gražuole ir po šių metų žiemos garaže tikiuosi džiugins gausiais žiedais 
O ji prigys man rusyje nes pasodinau ja i vazona tik pries savaite?
turi labai daug ant stiebuku pumpuru....jos rusy laistyti nereikes?

QUOTE(AleksandraGabijaGustas @ 2011 10 30, 08:44)
Tai jai ir nereikia prigyt - ji ir taip gyva jei pakankamai šaknų turi ir ramiai gali miegot žiemos miegu

O rusy jei šaltoka (iki 10C), tai laistyt reikia saikingai, pagal poreikį, t.y. jei jau džiūna (ne tik paviršiuje, bet ir pirštą įkišus gilyn), tai kažkiek ir papalistyt reikia. Kadangi maniškės žiemoja nešildomame garaže, tai per žiemą dažniausiai palaistau tik kartą (na dar kartais prireikia antro karto pavasarį)