QUOTE(juokiukas @ 2012 01 13, 21:25)
tai is kur man ta tavo veisle nuraut

as ir tokios noriu

o tu nuskini lapa ir idedi i zeme jei gerai suprantu ir prigyja???
jei esi vilnietė, tai rodos dar trys nukainuotos buvo - ten kur visos nukainuotos gėlės sustatytos už tokios akmeninės sienos (kur prieky orchidėjos, o už nugaros vargšiukės nukainuotosios) - kainavo po 29,99Lt
Tik reikia turėt omeny, kad tai galingas augalas auga ir jam reik daug vietos (kalbu konkrečiai apie Avantgarde)

dabar ji su vazonu man iki bambos, o kai sužels visi ūgliai, tai ir pločio bus koks metras. Jei šviesos mažai, tai išstypę bus ūgliai su retais lapais ir jokio vaizdo

Aišku galima karpyt, genėt, formuot, bet jei šviesos mažai, tai nekoks vaizdas bus
vat čia parodyta kokie visų stadijų jos žiedai būna (iš pradžių balti, tada roziniai ir galiausia žali) ir šalia, koks krūmas užauga metras ant metro "genetiškai"
o žiedai didžiuliai - iš nuotraukos galima suprast kokie
http://www.google.co...a...TvAw&zoom=1
Pas mane ji pasodinta dideliame vazone, na gal kokių 20 litrų talpos, stovi ant žemės, pas mus grindys šildomos, tai jai nuo pat apačios iki lapų galiukų vienoda 21C temperatūra ir sakyčiau šviesu kiek tai įmanoma šiuo metu laiku - stovi prie terasinio lango, kur stiklas iki žemės ir pietvakarinė pusė, tai šviesą gauna visą dieną
......................................
hortenzijos lapais nedauginamos - dauginamos jaunais auginiais, kitaip sakant ūgliukais. Kalbant apie didžialapes, tai aš kerpu maždaug gero sprindžio nesumedėjusį stiprų ūglį, pabarstau įšaknydinimo hormonu ir kišu žemėn
dabar turiu gal dešimt tokių "vaikiukų" - visi prigijo ir pirmuosius lapelius leidžia

Specialiai nedauginau, bet apkarpiau padalintą ir labai ištysusį krūmą, o nukirptas šakeles pagailo išmest