Įkraunama...
Įkraunama...

Kas yra moteriškumas?

QUOTE(LinguLingu @ 2011 06 14, 15:04)
Tada man vel kyla klausimas - o kaip tu mokaisi? Nepazindama?  g.gif

Esme kinta tik tada, jei savyje neatpazystam kito atspindziu...:)man mokymosi procesas tampriai susyjes su pazinimu, kas veda i gilesni KUREJO pazinima smile.gif o tuo paciu ir moteriskuma smile.gif net jei tai zaidimas zodziais smile.gif

Aš mokausi per patirtį. Pažinimas gali būti ir sausai teorinis, bet jis neduoda patirties, be kurios nieko nesukursime. Gyveni,-tai patiri tai, ką patiri. Tuomet sprendi, kas pačiai tinka, kas atliepia širdyje. Jauti, prie ko traukia ir kas atstumia. Klausai savo vidaus, o ne knygų mokymo ( jų juk būna visokių). Išmąstyti galima daug ką, bet nebūtinai tai bus norima patirtis. Mums rinktis, kokia patirtis bus mūsų.
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2011 06 14, 15:42)
Aš galvoju paprastai: ko iš moters bereikalautume, ji moteriška tik tada, kai vidus sklidinas meilės. Matai iš akių sklindančią meilę ir negalvoji, kuo ji apsirengus, kur ji dirba, stipri ar silpna. Ji tiesiog myli...

Va, drinks_cheers.gif bis.gif
Iš tikrųjų, viskas labai paprasta. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Demetra_ @ 2011 06 14, 20:14)
Kažkada ji pakliuvo į gaisrą, ir dabar jos veidą bjauroja nudegimų žymės. Žurnalistai jos seminarų lankytojams išplatino anketą, kur tarp kitų klausimų buvo ir toks: „Ar jums graži lektorė?“ Beveik visi atsakė, kad ji – labai graži moteris. Šis pavyzdys parodo, kad grožis priklauso nuo vidinio patrauklumo, nuo charakterio sąvybių.

sis pavyzdys tik parodo, kad dauguma respondentu korektiskai atsake i nekorektiska zurnalistu klausima... nes yra socialiai jautrus ir nenori iskaudinti del negalios pazeidziamo zmogaus...

analogiski atsakymai tikriausiai butu net ir parodzius nepazistama moteri chemoterapijos palatoje be plauku ir be krutu...
Atsakyti
Tai tik pedsako pedsakas dvimateje, trimateje...n mateje erdveje, kad jos cia buta. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2011 06 14, 15:42)
Aš galvoju paprastai: ko iš moters bereikalautume, ji moteriška tik tada, kai vidus sklidinas meilės. Matai iš akių sklindančią meilę ir negalvoji, kuo ji apsirengus, kur ji dirba, stipri ar silpna. Ji tiesiog myli...

paprastai ir suprantamai. Manau nereikia ir giliai kapstytis,beieškant to moteriškumo. Erdvėje ar visuomenės požiūryje. Jis yra viduje. Ir kiekvienai tikriausiai suprantamas bei išreiškiamas skirtingai. Tik,aišku,ne kiekviena mes tą suprantam ir atrandam...čia ir slypi esmė. Ir kaip atrasti ir suprasti?
Šiandie buvau pas neurologę. Moteris brandi,metų kiek net pasakyti sunku,bet dar ne pensininkė. Spinduliuoja tiesiogine tą žodžio prasme.Aš su ja jau ne kartą esu bendravus, man susidarė įspūdis,kad ji gyvenime atradusi save ir savo vietą po saule ir, kad būdama gydytoja, ji jaučiasi savimi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violencija: 15 birželio 2011 - 08:09
QUOTE(ciberika @ 2011 06 15, 00:57)
Gerai, pasvarstom. _Demetra_ nezinau kiek kartu savo tekste pavartojo fraze "moteris vyrui". Tai ir si tema apskritai persa isvada, kad moteriskumas yra vyrui skirtas produktas, kuri jam turi pateikti moteris, jei nori buti patraukli, geidziama ir kitokia -ama. Epizodas su lektore tik patvirtina, kad tiek grozis, tiek moteriskumas yra orientuoti i isore ir yra vertinami kad ir apklausomis.  mirksiukas.gif Jei klauset, ka manau - si savoka man tuscia, nes kiekviena visuomene ir kiekvienas individas deda i ja ka nori. Mieliau palikciau ji bendrazmogisku vertybiu kruveleje.  biggrin.gif

Tuomet ko ieškote moteriškumo temoje? Gal vis dėl to kažkas rezonuoja? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pievugele999 @ 2011 06 15, 09:47)
Tuomet ko ieškote moteriškumo temoje? Gal vis dėl to kažkas rezonuoja?  g.gif

Manau taip: jei moteris ieško kažkur moteriškumo, savyje jo nejaučia, o kai nejaučia, atsiranda pačios įvairiausios neigiamos emocijos, kurios užmaskuojamos visokiais žodeliais...Juk negi imsi ir sau pačiai pripažinsi, kad aš nejaučiu savyje moteriškumo, nežinau, kas tai yra? Galiausiai sau pasakai, kad šioje temoje moterys tik teorijas žarsto ir tai neturi jokios prasmės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2011 06 15, 12:22)
Manau taip: jei moteris ieško kažkur moteriškumo, savyje jo nejaučia, o kai nejaučia, atsiranda pačios įvairiausios neigiamos emocijos, kurios užmaskuojamos visokiais žodeliais...Juk negi imsi ir sau pačiai pripažinsi, kad aš nejaučiu savyje moteriškumo, nežinau, kas tai yra? Galiausiai sau pasakai, kad šioje temoje moterys tik teorijas žarsto ir tai neturi jokios prasmės  biggrin.gif

Ka gi, is sono geriau matosi. cool.gif Tik nesusiaurinciau moteriskumo iki meiles, kad ir visu jos rusiu, nes kazkas vistiek prasprusta.
Atsakyti
QUOTE(ciberika @ 2011 06 15, 11:31)
Ka gi, is sono geriau matosi. cool.gif  Tik nesusiaurinciau moteriskumo iki meiles, kad ir visu jos rusiu, nes kazkas vistiek prasprusta.

Nėra nieko plačiau už Meilę. Iš Meilės visa randasi, moteriškumas taip pat...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2011 06 15, 12:53)
Nėra nieko plačiau už Meilę. Iš Meilės visa randasi, moteriškumas taip pat...

Matai,jei žmogus nepatyręs meilės ir vis bijantis ją priimti ar duoti,dažnai ir sakys,jog meilė-tai labai siaura sąvoka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Violencija @ 2011 06 15, 12:06)
Matai,jei žmogus nepatyręs meilės ir vis bijantis ją priimti ar duoti,dažnai ir sakys,jog meilė-tai labai siaura sąvoka ax.gif

Nepatiria ta, kuri nežino, kas ji yra...Tai ne drugeliai pilve biggrin.gif
Kai Meilės tavyje yra daug, gali eidama gatve mintyse kiekvienam žmogui sakyti- aš myliu. Ir tavo diena bus pilna džiaugsmo...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2011 06 15, 13:30)
Nepatiria ta, kuri nežino, kas ji yra...Tai ne drugeliai pilve  biggrin.gif
Kai Meilės tavyje yra daug, gali eidama gatve mintyse kiekvienam žmogui sakyti- aš myliu. Ir tavo diena bus pilna džiaugsmo...

ir būsi savimi. Bet...reikia ne tik sakyti,bet ir jausti.
Atsakyti
QUOTE(Violencija @ 2011 06 15, 12:57)
ir būsi savimi. Bet...reikia ne tik sakyti,bet ir jausti.

Jautimas ateina su laiku, su didžiuliais vidiniais pokyčiais. Pati matau, kad senoji vaižgantė mirė...
Atsakyti