psio. malonioji dalis baigėsi... liko malonumas grįžti namo.
kaip jau minėjau iš anksto išbandėm kaip pėstute pasiekti Termini stotį, nes 4:30 iki jos važiuoja tik taksi. (nors kai ėjom matėm, kad lyygtais kažkoks autobusas važiuoja). Kadangi mūsų skrydis iš Chiampino 6:35, tai mes su pirmuoju shuttle busu važiuojam į orouostą. įdomioji dalis, kad tą gatvę, iš kurios važiuoja shuttlai geriau atrasti iš anksto. ir įvertinti tai, kad tokiu ankstyvu metu Termini stotis uždaryta...
mes ėjom link
sito, bet pakeliui radom dar vieną... tai nuvažiavom kažkokiu kitokiu.
Orouoste ryanaieras tašių nesvėrė ir nematavo. (ot galėjau pripirkti limoncelų...

)
išlaidos:
lėktuvo bilietai dviems į abi puses su visais mokesčiais ~400 lt
nakvynė 4*80 eurų (buvom 4 paras)
mūsų pirktas alus nuo 1,5-5 eurų (prekybcentry-kavinėj). vynas panašiai tik atitinkamom dozėm.
traukinio bilietai roma-napoli po 22 eurus į vieną pusę. pigiausi įmanomi po 10,5 euro.
Romapass 25 eurai žmogui
Koliziejus lygtais 16 eurų
Angelų pilis lygtais 8 eurai
Vatikano muziejus lygtais 15 eurų
Įėjimas į Pompėją 11 eurų
Vezuvijus (pakilimas į kalną + įėjimas) 18 eurų
autobusas iki orouosto ~6 eurus. jei neskubu galima nusigauti ir už kokius 2,5 (autobusas + metro).
gelato priklausomai nuo porcijos dydžio ir vietos, bet romoj mes valgėm ~4 eurus.
nemandra vakarienė 2 restoranėly prie nakvynės vietos 40 eurų (2 vyno taurės, brusketa, 2 karšti). užtat Neapoly toj senoj picerijoj - 15 eurų (už du iki skersumo apsiėdusius)
ką dar pamiršau?
apibendrinimui. (įsimylėję Romą toliau neskaitykit). Iš esmės kelionė man patiko laaabai. bet į Romą antrą kart nevažiuočiau... pažiūrėjau, pliusą užsidėjau ir užteks. Mano širdies ten neliko... (jau neskaitant kad dalis mano širdies kažkur portugalijoj liko). tos žmonių minios, įkyrūs pardavėjai, kaulytojai... ne man. Sekantį kart Italijoj mausim kur nors toliau nuo didmiesčių... Bet kartą gyvenime pamatyti tikrai būtina
Papildyta:
QUOTE(kryyste @ 2011 06 14, 21:09)
O ta ledainė tai tikrai gerulė. Mes ten buvom, tai ledų rūšių turi kokias 4 pasirinkti, o kainuoja apie 3 eur. Labai skanūs ten ledai
ot pravalas buvo, kai pamačiau kaip arti gero daikto gyvenom... o kadangi aš tą paskutinį vakarą buvau po tų visų itališkų pyrožkų, kurios užsiskersavo kažkur pakeliui, tai jau niekaip net paragauti nebegalėjau...