Įkraunama...
Įkraunama...

Rotoviruso vakcina

Renata_Bo, džiaugiuosi jūsų gera patirtimi 4u.gif
tiesa, neskiepijau saviškių, pirmasis labia sunkiai persirgo noro virusu, o mažoji - salmonelioze. o vat ar sirgom rotu, net nežinom, nes kitų sunkių viduriavimų ar vėmimų ir neturėjom... tai tuo irgi džiaugiamės smile.gif
Atsakyti
Mano dukrytei jau 4 metukai, tada ją skiepinom ir šia infekcija nesirgom ir jokių blogybių nepastebėjom. Dabar sūnutį planuojam skiepyti, bet kiek paskaičiau, žiūriu kainos skirtingos, mums poliklinikoje siūlė už 300 lt viena dozė. Įdomu kitur negalima paskiepyti pigiau, ar čia tik per savo polikliniką? Viena mergaitė rašė kad Kaune už 180lt g.gif
Atsakyti
Kai mano dicke buvo 1.5 metuku susirgome Roto virusu sunkia forma, teko reanimacijoje kelias dienas guleti. Susirgom ir mes su vyru, bet lengvai. Po 6 men susirgom Noru,tai tik viena karta paleido vidurius, o kaimyne nuo musu uzsikretusi atsigule su 2 vaikais i ligonine.
Atsakyti
QUOTE(Kemere @ 2012 01 17, 13:00)
Mano dukrytei jau 4 metukai, tada ją skiepinom ir šia infekcija nesirgom ir jokių blogybių nepastebėjom. Dabar sūnutį planuojam skiepyti, bet kiek paskaičiau, žiūriu kainos skirtingos, mums poliklinikoje siūlė už 300 lt viena dozė. Įdomu kitur negalima paskiepyti pigiau, ar čia tik per savo polikliniką? Viena mergaitė rašė kad Kaune už 180lt  g.gif

Pasirodo galima, ULAC skiepų kabinete ir pigiau smile.gif
Atsakyti
Turiu klausimą - gal kuri domėjotės ir žmonių kalba galėtumėte paaiškinti, kuo skiriasi Rotarix nuo Rotateq?
Atsakyti
Mes nesiskiepijome, nemanau, kad tai reikalingas skiepas..
Atsakyti
as savo vaiko irgi neskiepijau butent del sios priezasties... Siaip as nesu vakcinu gerbeja, bet dabar jau pradedu galvoti, kad antra vaika gal sia vakcina ir skiepyciau... nes mano mergyte irgi labai sunkiai sirgo, kokias 3 paras veme ir gal 1,5 savaites viduriavo. is ligonines savo putlute mergyte parsiveziau sudziuvusiumis lupytemes, sausa oda ir kojytemis kaip sakaliukais. net nenoriu prisiminti schmoll.gif o mano seses skiepyti vaikai, tai taip lengvai prasirgo, tik po viena kart apsiveme (abu buvo skiepyti).

QUOTE(svetute777 @ 2011 10 03, 11:28)
bet esmė tame, kad pačio rota viruso yra apie 50 rūšių, o ši vakcina apsaugo maždaug nuo 5 rūšių, tad kokį virusiuką jūsų vaikelis pasigaus, kad būtent ta iš 5 veikiamų skiepais, garantijos jokios nėra. Išgirdus tokį kelių gydytojų paaiškinimą, pradėjau dar labiau ieškoti info.

Atsakyti
Neskiepyjau ne vieno, kol kas ne vienas ir nesirgo. Teko gulet ligoninej infekciniam, su salia gulinciu roto serganciu vaiku, neuzsikretem..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 25 vasario 2012 - 20:48
Aš tai skiepičiau, tik nesuprantu vieno dalyko. Visur rašoma, kas skiepas yra vaikams iki 6 mėnesių. O tai ką daryti, kai manajam jau 2,5 g.gif . Jis jau persirgo rotu, gulėjom ligoninėje. Parsivežėm iš Tenerifės prieš metus. Bet juk inunitetas tai trumpam.Tai ar skiepija tokio amžiaus ir jau persirgusius vaikus.
Vėl ruošiamės į kelionę ir labai suku galvą. g.gif
Atsakyti
Vyresneli skiepijau, ir pasiteisino. Grupeje buvo roto virusas - neuzsikabino. O vasara pasigavo darzelyje noro virusa, tai tik viena diena pasikankino vemdamas. Tuomet as, budama nescia, kankinausi 3 dienas, ir teko rehidrona lasintis.

Siandien vezu skiepyti kudiki, tik jau ne Rotateq, o Rotarix'u.
Atsakyti
As skiepijau savo vaikus nuo rotoviruso. Kai pries pora metu susirgome visa seima, tai vaikas labai lengvai prasirgo, o mes su vyru... vajei vajei kaip sunkiai. Tai pamaniau, gal del to, kad vaika skiepijome. Tada dziaugiausi, kad gydytoja homeopate patare mums tai padaryti.
Atsakyti
Mes su vyru už, todėl ir savo mergytę skiepijome smile.gif
Atsakyti