Įkraunama...
Įkraunama...

Rotoviruso vakcina

QUOTE(gaudyk @ 2014 03 05, 10:46)
Netiesa. Tiria EMA tada siuncia Komisijai ir Tarybai patvirtinti. Negalvokit kad visi preparatai buna patvirtinami.

Bet kieno užsakymu tiria, jukas moka tas ir muzika užsako.

Liusii, o tam 10-mečiui tikrai ligoninėje tyrimais patvirtino roto virusą. Šiaip jau tas virusas nesirenka ar vaikas ar suaugęs, tai jei jūsų šeimoje mažoji vėmė dėl roto, tai ir visa jūsų šeima turėjo juo prasirgt ir kaimynų šeima, o ne vien vaikai wink.gif

Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 03 05, 15:07)

Baikit metytis tokiom nesamoningom frazem. EMA yra EU agentura kuri yra skirta tirti, ivertinti ir registruoti (arba ne) medicininius preparatus bei stebeti ju sauguma. Ji yra EU institucija ir nepriima uzsakymu bei nedaro uzsakomuju vertinimu.

Kodel cia visiems vis samokslo teorijos vaidenasi???

Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 03 05, 15:07)

Liusii, o tam 10-mečiui tikrai ligoninėje tyrimais patvirtino roto virusą. Šiaip jau tas virusas nesirenka ar vaikas ar suaugęs, tai jei jūsų šeimoje mažoji vėmė dėl roto, tai ir visa jūsų šeima turėjo juo prasirgt ir kaimynų šeima, o ne vien vaikai wink.gif

Kodel butinai turi visi uzsikresti kontaktave? Mano vaikai nei vienas nei kitas nera sirges jokiu rotu, noru ar dar kokiu oru. Darzeliuose ir pas viena ir pas kita yra buve epidemiju ir roto ir siaip vemimu, triedimu. I darzeli abu nuo 2 metu eina. Pernai kai buvo karantinas, ir daug vaiku sirgo (lyg ir rotu), 4 vaikai is grupes net ligonineje gulejo, vienas reanimacijoje (vaikai virs 4 metu visi). Maniske neuzsikrete. Darzeli lanko kasdien istisai. Bet niekada neuzsikrecia jokiais vemimo-triedimo virusais. Ir siemet beveik visi grupes vaikai prasirgo kazkokiu virusu, maniskei nieko, galva pora dienu paskaudejo ir viskas. Nei veme nei viduriavo.
Taigi, ne visiems tikrai kimba tie rotai ir kitokie virusai.
Dukra maza kai buvo ir ligonineje dvivieteje palatoje su rotininku gulejom. Nu nieko, nei man nei jai (as tuo metu laukiausi).
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 03 05, 16:07)

tai tuom kart susirgo ne tik tas 10 metis bet ir jo sese 16 m., negerai jautesi ir kiti dalyvave suaugusieji, bet per kelias d ienas praejo negerumai smile.gif
QUOTE(Raganaa999 @ 2014 03 05, 20:48)
Kodel butinai turi visi uzsikresti kontaktave? Mano vaikai nei vienas nei kitas nera sirges jokiu rotu, noru ar dar kokiu oru. Darzeliuose ir pas viena ir pas kita yra buve epidemiju ir roto ir siaip vemimu, triedimu.

va butent kad tikrai ne visi uzsikrecia drinks_cheers.gif si liga pavojinga maziems vaikams daugiausia, suaugusieji pernesa lengvai arba isviso neuzsikrecia, o ir vaikai visi 100 proc kontaktave nebutinai suserga juk smile.gif
Atsakyti
Tai jei ne visi suserga net ir neskiepyti, o skiepyti irgi serga ir nebūtinai be komplikacijų, tai koks tikslas vakcinuot? Mano vaikai nevakcinuoti, niekada nesirgo roto virusu, dičkis vieną kartą atsidūrė ligoninėje dėl "saulės smūgio", papuolė kartu į palatą su vaiku kuriam tyrimais diagnozuotas Roto virusas. Personalui buvo dzin kad vienoje palatoje gusi sveikas vaikas ir sunkia infekcija sergantis vaikas. Rankas dezinfekavau, vaiko iš lovos nekėliau, ir nepasigavo roto. Nors buvo neskiepytas. Manau jei būčiau skiepijusi, tai gal irgi kudakuočiau, kad va mano vaiką skiepai apsaugojo.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 03 06, 10:38)
Tai jei ne visi suserga net ir neskiepyti, o skiepyti irgi serga ir nebūtinai be komplikacijų, tai koks tikslas vakcinuot? Mano vaikai nevakcinuoti, niekada nesirgo roto virusu, dičkis vieną kartą atsidūrė ligoninėje dėl "saulės smūgio", papuolė kartu į palatą su vaiku kuriam tyrimais diagnozuotas Roto virusas. Personalui buvo dzin kad vienoje palatoje gusi sveikas vaikas ir sunkia infekcija sergantis vaikas. Rankas dezinfekavau, vaiko iš lovos nekėliau, ir nepasigavo roto. Nors buvo neskiepytas. Manau jei būčiau skiepijusi, tai gal irgi kudakuočiau, kad va mano vaiką skiepai apsaugojo.

tai jau iki to priejom kad mamos kurios vaikus skiepija nei kalbeti nemoka o tik kudakuoja.... labai grazu

Maniske skiepyta, rotu (o gal kokiu kitu gastro virusu) sirgo visas darzelis, sirgo ir ji tik labai lengvai.
Atsakyti
Mes turejom Rotą, bet iš visų mūsų 4 mažiausias buvo ligoninej. Pamačiau, kad neatgirdau ir laiku nuvažiavom lašelinių. Vakare pagulde, ryte paleido. Tikrai nebuvo jokios komos ar kažko. Manau jei laiku kreipiesi pagalbos, neišsekini vaiko tai ta liga nera tokia baisi. Tarp kitko palatos gydytoja minėjo, jog atvaziuoja tiek pat skiepintu ir tiek pat neskiepintu. Ir dar pridūrė, kad pirmą karta serga sunkiausiai, visi kiti kartai lengvesni arba visai neserga.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2014 03 06, 11:52)
Mes turejom Rotą, bet iš visų mūsų 4 mažiausias buvo ligoninej. Pamačiau, kad neatgirdau ir laiku nuvažiavom lašelinių. Vakare pagulde, ryte paleido. Tikrai nebuvo jokios komos ar kažko. Manau jei laiku kreipiesi pagalbos, neišsekini vaiko tai ta liga nera tokia baisi. Tarp kitko palatos gydytoja minėjo, jog atvaziuoja tiek pat skiepintu ir tiek pat neskiepintu. Ir dar pridūrė, kad pirmą karta serga sunkiausiai, visi kiti kartai lengvesni arba visai neserga.

Gastro virusu yra daug ir skirtingu atmainu o dazniausiai bet kuris is ju su panasiais klinikiniais simptomais yra diagnozuojamas kaip roto virusas, taip kad gydytojai is tiesu dazniausiai nezino kuo serga tie vaikai nes vistiek visu tu gastro virusu gydymas yra simptominis.
Todel negalima teigti kad ir skiepyti ir neskiepyti serga vienodai
Atsakyti
Jei jau vaikas papuola į ligoninę tai roto diagnozė nustatoma tik atlikus tyrimą. Niekas taip lengvai ta diagnoze nesišvaisto wink.gif Ir jei roto neranda tai ir nesako, kad vaikas juo sirgo, įrašoma, kad sirgo gastroenetrologiniu virusu. Ir jei tie ligoninės medikai teigia, kad vienodai sunkiai rotu serga tiek skiepyti tiek neskiepyti vaikai, nemanau kad verta būtų abejoti, nebent abejoja tie kurie suplojo nemažus pinigus uz vakcinas.
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2014 03 06, 11:01)
Gastro virusu yra daug ir skirtingu atmainu o dazniausiai bet kuris is ju su panasiais klinikiniais simptomais yra diagnozuojamas kaip roto virusas, taip kad gydytojai is tiesu dazniausiai nezino kuo serga tie vaikai nes vistiek visu tu gastro virusu gydymas yra simptominis.

taip aš tą puikiai žinau. Mūsų atveju buvo padaryti tyrimai ir liga patvirtinta. O gydytoja gastroenteriologė taip pat manau nesišvaisto žodžiais ir kalbėjo apie patvirtintas diagnozes. Bet Jūs kažkaip matote tą ką norite matyti. tiesiog parašiau, kaip man gydytoja dirbanti vaikų infekcinėj kaune gastroenteriologe pasakė. manau kas kas , bet ji tikrai turi nemažai informacijos šiuo klausimu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2014 03 06, 10:07)

va butent kad tikrai ne visi uzsikrecia  drinks_cheers.gif si liga pavojinga maziems vaikams daugiausia, suaugusieji pernesa lengvai arba isviso neuzsikrecia, o ir vaikai visi 100 proc kontaktave nebutinai suserga juk  smile.gif

Mano vaikai sirgo po pora kartų gana nesunkiai, aš pati pernai vasarą - irgi tokia lengva forma, o tėčiui prireikė ligoninės ir lašinės, labai sunkiai sirgo, tad visaip būna, ir suaugusieji ne visada gali būti atsipūtę mirksiukas.gif beje, vaikų nuo rotaviruso neskiepijau, nes jo, kaip ir gripo, būna visokių atmainų, tad nemačiau jokios prasmės pirkti šį skiepą.
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2014 03 06, 12:01)

O tai leiskite paklausti, kokia prasme skiepyti nuo vieno vienintelio roto, kai tuo tarpu panasiu virusu yra begale?? Kokia prasme? Nesusirgs rotu susirgs noru ar kitu oru.
Atsakyti